SUNKOST:
brødmix lavkarbo (1 karb pr skive) 49,-
Mandelmel 500 g 90,-
Fiberhusk 300 g 82,-
OG deBron fruit-gums (0,2 karb/100g) 26,- (pose på 100 g) deBron frukt poker (0,02 karb/100g) 26,- (pose på 100 g)
UTEN sukker, sodium, gluten, melk, lactose, nøtter.
Og ja, jeg vet at mange sier at det er bedre å ikke spise noe som helst søtt for å bli kvitt avhengigheten, men jeg synest dette er i hvertfall noe som kan hjelpe i en overgang, eller du kan ha det med på kino, på besøk, lørdag foran TV etc, for det er jo myyyye bedre enn å sprekke på "vanlig" søtt???
Fikk også med meg:
REMA 100:
Splenda 49,80 Cloetta lys melkesjokolade 100 g 27,80 (veldig god)
denne har 13 karber pr 100g, så 'en rute tilsvarer 1,85 karber.
MENY: Sukkerfritt mørk sjokolade 75g mistet lappen, så har ikke pris.....
Denne har KUN 2 KARBER i 100g, så HELE plata inneholder kun 1,15 kh!
DENNE VAR BARE NYYYYDELIG!!! :) Sukkerfritt lys sjokolade 75g (smakte ikke godt)
Denne har 7 karber pr 100g, så 'en rute tilsvarer 0,33 kh. Sjokoladeprinsens melkesjokolade 50g
Denne har 2,4 karber pr 100g, så hele plata er 1,2 karber!! Denne var veldig god.
Kjøpte også sjokoladeprinsens melkesjokolade med karamell, men den likte jeg ikke, så den fikk nabo`n :D (liker egentlig ikke karamell, men alt må prøves)
Husk: at noen av disse sjokoladene inneholder Maltitol, som kan virke lakserende på enkelte. Anbefaler derfor ikke å hive i seg en hel plate i ett jafs, det kan ende på potta:D
Ellers lager jeg min egen gele av gelantinpulver, vann og fun light av ønsket smak. Noen kan oppleve søtningsmiddel som en partystopper, men jeg drikker både pepsi max og suketter i kaffen etc og det har ikke stoppet meg :)
Løs opp 1 pose gelantinpulver i bollen du skal ha geleèn i, sammen med 3 ss varmt vann. Kok opp 8 dl vann og ha oppi og rør. Ha oppi 2 dl fun light og rør. "Skum" av piske-skummet på toppen, sett til avkjøling i romtemperatur, deretter inn i kjøleskapet når den ikke lenger er varm. Ferdig neste morgen :D 0 karber i HELE bollen!!
Dette er noe av det jeg kan bruke hvis vi får besøk og jeg også har lyst på noe. Sjokoladene kan også smeltes og brukes i kaker og konfekt etc...
Tror du har kikket litt feil på karboinnholdet i sjokoladen fra Sjokoladeprinsen. Tallene du refererer til er pr. porsjon (25 g) og ikke pr. 100 gram. Dessverre :eek:
Ble litt nysjerrig da jeg leste om så mye godt - og måtte google litt, og fant det på almea.no.
Men - sjokolade er godt da........................ :D
Nei det gjør vi ikke :p Aldri :p
Har ikke noe sjokoladesug vanligvis, men synes alltid det er greit å ha litt i skuffen når jula kommer. Da hender det at lysten tar overhånd :eek:
he-he, jeg har normalt ikke spist mye sjokolade, jeg er mere den "salte" typen, så det var min store last :( men siden jeg er *SKIKKELG lei av bacon-svor, så må jeg ha NOE å putte i munnen om vi får besøk etc... Da holder det med en rute eller to :) (heldigvis).
Derfor jeg tenkte å dele det med andre som kanskje har samme "problem". Blir så glad når jeg finner flere varer jeg kan spise :heia:
Bare for å komme med surtranten her; det er forskjell på å ha en liten sjokolade liggende sånn i tilfelle rottefelle og det å hamstre sjokolade og snop, som det er gjort her.
Beklager å måtte være den som lager festbrems, men du kommer ikke til å bli kvitt søtsuget ditt på den der måten.
Nå skal jeg være en skikkelig festbrems her. Tenk deg godt om med maltitol. Testet meg selv og kroppen min tar opp maltitol og gir blodsukkerstigning. Dvs at det gir karber akkurat som sukker. Målte blodsukker før jeg spiste og 20min mellomrom i 3 timer. Blodsukkeret steg straks fra 5.1 til 8.1 og var fremdeles etter 3 timer, 6.1. Dette vil si at jeg ikke kan lure meg til å tro at maltitol er greit. De karbene må jeg regne med og de blir maaaaange! Spiste en atkinsbar, 3 ruter cavalier og noe "svenske godterier" i løsvekt(kansje 8-10 stk). Dette gjorde jeg som en test ibm når vekten stagnerte og nå holder jeg unna maltitol. Flytende natreen, suketter,sukrin og stevia påvirker ikke blodsukkeret og er derfor trygge for bruk når søtsuget slår til:) Om du fremdeles vil spise svenskegodterier og tar sjansen på maltitol, har jeg masse som du gjerne kan hente:) Jeg holde meg unna og ikke pga magetrøblet men karbene.(klarte ikke finne den tråen her nå)
Googlet på maltitol og informasjon der bekrefter også dette.
Hjemmelaget sjokolade okosjokolade er et flott og sunt alternativ. Lager nøttekuber som er bare fantastisk gode. Oppskrift på okoskolade.no +så mye nøtter som jeg får i formen. Nam.
Det er kanskje sært men til siste måltid synes jeg det er godt med peanøtter jeg selv tar av skallet på fra nøttefabrikken med en skje smeltet smør over, en gulost-bit oppi , salt over dette og helle oppi noen kakao-nibs. Dette er bare sunt og veldig tilfredstillende mot sult og kosebehov i ett. Ahh kan jeg da si i nytelse og god samvittighet:)
Det å få lyst på noe godt...
Kan sette både helse, badevekt og figur på spill av denslags.
Skummelt.
Om en kjenner seg selv - og det er det nok mange av oss som egentlig gjør - så vet en egentlig hva en bør ligge unna. Og det er dessverre slik at noen MÅ ligge unna, mens andre kan klare seg med LITT. Det kan være ulike strategier å bruke for å møte demonene før de er på vei inn i kjeften. Noen har en helsemessig utfordring som effektivt bør stoppe døra for sukker og denslags. (Eksempelvis diabetes.) Da er det viktig og riktig å lete etter løsningene som gjør at en kan tilfredstille søthunger uten å skyte blodsukkeret i taket. Noe ala handlekurven til trådstarter. Da er det utrolig bra å bli tipset om uheldige konsekvenser av maltitol av andre brukere her på forumet.
Andre - som kjører et strikt regime på karbohydratene for å redusere overvekt - de kan gjerne velge andre strategier. Å finne frem den buksa som ligger bakerst i skapet og som du vet en dag skal passe akkurat, men som du enda ikke klarer å stappe deg selv oppi - det kan være et bra triks for å holde seg unna slike handlekurver med alt mulig godt som likevel bare er "dårlige" etterligninger av det som i utgangspunktet fikk deg til å krangle med klær og badevekt.
Noe er knyttet til motivasjon og vilje. Noe er knyttet til helse. Men alt hører sammen. Livstilsendring krever hele deg og hele pakka. Målet er en dag å gå å legge seg UTEN å ha tenkt på hva jeg skal spise i morgen, uten å tenke på hva en har savnet, hva en egentlig har lyst på og om jeg bare kunne...
Det å kvitte seg med et "feil, usunt og helseskadelig" kosthold er omtrent som å havne i kjærlighetssorg. Det er en krevende og langvarig prosess, som gjør at mye av det som gav deg glede før, nå for alltid er borte. Savn? Ja. Sorg? Ja. Jeg tror den beste strategien er å være ærlig å innrømme at ostepop, coca cola og svære sjokoladekaker var utrolig digg - men nå er det slutt. Jeg har ikke godt av det. Omtrent som med den destruktive kjæresten som kunne gi noen enorme oppturer, men som i det lange løp ødela mer enn du hadde godt av.
Så om kjæresten din het sukker og hvetemel, så skjønner jeg deg godt - Fristende som fy, men ikke noe noen har godt av i det store og hele tatt.
:)
Enig! Synes ikke trådtittelen reflekterer tips MOT søthunger, men tips for å tilfredsstille søthungeren..
...som til slutt vil si at den trigger MER søthunger.
Hei,
Jeg pleier å be de med søtsug sjekke fettinntaket, søtsug kan være et symptom på at man har ett lavt fett inntak. Som flere andre her nevner så kan inntak av kunstig søtningsmidler være med på å vedlikeholde søtsuget – ikke noe botemiddel
I tillegg vil jeg nevne at flere får mageproblermer ved inntakk av bl.a. maltitol. Jeg pleier ikke ha problemer med maltitol men godteri fra De Bron blir jeg skikkelig dårlig av – skikkelig magevodt i ett par dager.
Jeg vet at mange velger litt 70+ sjokolade istedenfor de sukkerfrie pga søtningsmidler. Flere velger å lage sine egen sjokoladekonfekt, som f.eks. Cocosa-konfekt, og mange tyr til bringebær og krem
For de som savner salt så er jo salte mandlerett alternativ – jeg salter også pekannøtter…
Kakaonibs, kokosmasse og hakkede valnøtter er snadder på tyrkisk youghurt. Jeg bruker litt av karbohydratene mine til å ha litt honning over. Det er både dessert og middag siden det blir mange ulike typer fett fra youghurt, nøtter og kokosmasse.
Jeg unner meg snop og godteri innimellom. Synes da jeg skal ha lov til det. Jeg blir ikke dårlig av f.eks. Atkins-sjokolader, og jeg koooooser meg fælt med dem. Ikke skal jeg ned i vekt heller, så jeg bryr meg ikke så stort om det muligens gir meg noen ekstra karbohydrater. Spiser uansett moderat lavkarbo :)
Og jeg kom hjem fra sverige med smågodt og sjokolade, sukkerfritt. Tar heller litt løs mage enn å sprekke totalt, og mørk sjokolade kan fort ha den effekten på meg. Ikke liker jeg det egentlig, men stoppe klarer jeg heller ikke... Skal jo leve med dette framover og da må man finne løsninger som passer den enkelte. Så mye jeg har ryddet bort og sluttet med, så synes jeg at jeg kan unne meg noe usundt. OK, så går det vel litt utover vektnedgangen da, men jeg får heller ta tiden til hjelp.
Nå var grunnen til at jeg kjøpte alle disse, at jeg ville smake en rute av alle, og så se hvilke(n) jeg likte. Hadde ikke kjøpt noen av disse fra før. Og hvis du ser, så ga jeg den ene til nabo`n og den andre jeg ikke likte havnet i søpla. Disse sjokoladene kommer jeg til å ha leeeeenge, jeg spiser IKKE sjokolade hver dag...
Poenget var å ha noe i skapet, sånn i tilfelle, slik at jeg ikke skulle ty til noe annet. Søtsuget mitt er ikke det største, jeg er mere på det salte, så dette var også for å dele priser og tilgjengelighet for andre...
Jeg har ikke målt blodsukkeret mitt etter jeg prøvde disse rutene (har ikke noe apparat), men målte 2 timer etterpå med stix, og den viste fortsatt lilla. Nå vet jeg ikke om dette er god nok måling, og heller ikke om vekten kommer til å stagnere etter dette, det gjenstår å se...
Vet også at Maltitol kan innvirke på magen, men merket heller ikke noe til dette.
Det har du rett i, men nå har jeg akkurat begynt på Ketolyse, og dette kan være et hjelpemiddel. Dessuten kan det være greit å ha noe å kose seg med i spesielle "lag"/selskap, istedenfor å la være alt :)
Jeg har heldigvis ikke hverken diabetes, allergier eller sart mage, så jeg mener jeg kan unne meg litt innimellom. Min grunn til vektoppgang var ikke sukker, men derimot for store middager med saus og ris/pasta etc og for mange skiver med majones-salater etc på... Dessuten en sykemelding som nå har vart over ett år, som har resultert i stillesitting, mye soving og ingen trening..
Dersom jeg ikke reagerer negativt på det som jeg har kjøpt (i små mengder), føler jeg at det kan fungere for meg, men alle reagerer muligens ikke likt...
Men, kan jeg måle med stix'en om blodsukkeret går opp (tenker da på fargen), eller er det kun blodsukker-apparater som kan måle dette??
Det er dette jeg mener. Jeg kjøpte disse for å prøve ut hvilke smaker som gikk ann, og har nå funnet ut noe... -Mener at dersom ALT skal kuttes ut på en gang, kan dette være vanskelig. greit å ha noe "å falle tilbake på", eller rett og slett om jeg får lyst på...
mange skriver om søthunger, men det tror jeg ikke jeg har hatt, kan fint spise en sjokolade pr uke, eller pr annenhver uke.. Det karakteriserer jeg ikke som søthunger, eller???
Å ha søthunger er ikke å spise en rute sjokolade en dag og kaste resten... Det er å spise en rute og så kaste i seg resten...
Klarer du å ha sjokolade i skapet uten å gå innom der for å spise oftere enn samvittigheten din synes er ok - ja, da har du ikke søthunger og vi er mange her inne som misunner deg. ;)
Det var det jeg trodde egentlig, men vil ikke et forhøyet blodsukker som er en følge av mere karber (av maltitol) gi utslag på ketosen?? altså ikke ketose lengre??
Mulig jeg er laaangt ute nå... :)
Enten så er man i ketose, eller så er man ikke. Det handler ikke om blodsukker, men om kroppen din bruker glukose(karbohydrater) eller ketoner som energi
Når glykogenlagrene dine tømmes for glukose, så vil kroppen gå over til å bruke fett som energi.
Du kan sikkert gå ut av ketosen ved å spise mye maltitol.
Det kommer mer an på mengde sukker tilgjengelig, tror jeg. Vi blir anbefalt å spise små mengder karbohydrater til hvert måltid fremfor å spise mye til ett i løpet av en dag.
Det var det jeg mente. Siden jeg ikke er ute av ketose, så har jeg ikke reagert på Maltitolen.... Det var bare en over her som sa hun reagerte med høyt blodsukker av Maltitol, og siden jeg ikke har noe apparat å måle dette med, så tenkte jeg at jeg kan ikke ha reagert på Maltitol siden jeg ikke gikk ut av ketose.... :)
Jeg fordeler karbene fint ut over dagen, så det er ikke et problem. Og karbene fra "snopet" blir regnet med i totalen. Men siden noen reagerer på maltitol, dvs at de får forhøyet blodsukker, så kan de kanskje gå ut av ketose. Det har jeg da ikke gjort, så da regner jeg med at jeg ikke reagerer på Maltitolen... :)
Det er mulig at ikke alle absorberer maltitol...? Wikipedia og annet gir info om gi mellom 35-69, kcal ca 3 og mye mindre søtningssmak enn sukker. Altså opptas i blodet, bare saktere enn sukker. Stiksene viser kun ketoner du har i urinen og ikke om du forbrenner fett. Om sjokoladen vise 50gr karbohydrater hvorav 49gr maltitol, bør du regne med 49 karber også. Google dette så ser du det.
Har blodsukkerapparat og derfor kunne måle nøyaktig stigning og stigningen er enorm. Er vanligvis i ketose etter 35 karber også, men vektnedgangen stagnerer. Grunnen er ikke å vise pekefinger, men å påpeke at det er ikke vits i å lure seg selv med å tro det som er mest behagelig. Maltitol påvirker blodsukkeret, det er fakta. Man kan alltid "håpe" at du er den som det ikke påvirker...
Og reagerer du på maltiol på andre måter kan jeg love deg at du ikke går glipp av reaksjonen... :eek: (Men siden du klarer å holde deg til små mengder reagerer du nok ikke. )
Ok, så egentlig bør det regnes med og ikke trekkes fra?? Tror nok nemlig ikke at jeg er så "spesiell" at jeg er den eneste som ikke reagerer på Maltitol ;) Hadde bare ikke sett noe utslag på stixen....
Men "ser" jo nå at det er andre bivirkninger med det også, vektstagnering etc...
Uansett, spiser ikke mye av dette, så egentlig er det ikke en problemstilling for meg sånn daglig :)
Mine bivirkninger av maltitol er ihvertfall mindre enn ved sukker. Da snakker jeg oksehunger, angst (ustabilt blodsukker tror jeg...) energiløs o.l. Så for meg er det et bedre alternativ. Det er faktisk bedre for meg å ta litt sukkerfri sjokolade enn litt mørk sjokolade. Men ja, for mye kan gi løs mage neste dag, men det er gjerne bare en runde så det kan jeg leve med. Heller det enn 3 dagers H....
NB - også sunne bakterier kan produsere gass når de trives. Prøv en ts FOS om du ikke spiser det jevnlig... :D (FOS = fruktoligosakkarider som er prebiotika...)
Jeg vet det, men å vite at det er snille bakterier er jo bedre. Og man kan ikke spise store mengder av dette søtstoffet heller. Men det er vel bra at man må begrense seg også.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.