< Tilbake til oversikten

Vi ER ikke sånne kjøttmaulere! Eller?

#1

teleslynga sa for siden:

Vi spiser ikke mere kjøtt enn andre, sier jeg til lavkarboskeptiske folk. Vi spiser masse grønnsaker og fisk og kan gjerne være vegetarianere, for den del. Men så leser jeg i middagstråden og ser at jeg kanskje tar feil, det er i hvert fall sikkert 90 % kjøttmiddager som serveres i den tråden.

Hva med deg, hvor mange dager i uka har du kjøtt til middag? Fisk? Vegetar?


#2

Rioja sa for siden:

I gjennomsnitt før;
2 dager fisk
5 dager kjøtt

I gjennomsnitt nå;
3 dager fisk
3 dager kjøtt
1 dag egg, type omelett da evt. med kjøtt

Spiser mindre kjøttmiddager, mer fisk og egg. Og jeg spiser hvertfall mye mer grønnsaker enn tidligere.
MEN; jeg spiser oftere kjøtt til de andre måltidene, som frokost og lunsj, selv om jeg tror middagsporsjonene er mindre nå enn tidligere.


#3

nellie sa for siden:

Jeg tenker litt sånn at, ja. Vi, spiser nok litt mer kjøtt. Spiser man et høykarbokosthold med f.eks to skiver med minimalt pålegg ala to skiver skinke, kanskje frukt til mellom, brødskiver/salat/müsli e.l. til lunch, potet/pasta/ris, kjøtt/kylling/fisk + saus til middag og noe til kvelds. Da spiser man mye mindre protein enn "vi" gjør. Men. Spiser man nok protein? Spiser man så mye protein som staten anbefaler?

Det anbefales jo at vi spiser rundt 20% protein, og det er vel også i tråd med statens anbefalinger?


#4

Kitsu sa for siden:

Jeg spiser nok ikke så mye mer kjøtt, men langt mer meieriprodukter enn jeg gjorde før. Orker dog ikke middag hver dag, blir fort matlei, så kan være jeg bare tar en salat med nøtter og ost enkelte dager.


#5

teleslynga sa for siden:

Selv synes jeg vegetarmat er vanskeligere enn før, men det avhenger naturligvis av mengden karbo man skal ha. Når jeg er ferdigslanka kommer jeg nok til å legge inn mye mer linser, bønner osv. Og jeg spiser nok mer egg enn før, kokte egg i salaten til lunsj nesten hver dag...


#6

Photobscura sa for siden:

Ettersom jeg var vegetarianer i mange år før jeg la om til lavkarbo, så ja, jeg spiser ca 100 % mer kjøtt enn før. :p
Men jeg vet jo at det ikke er representativt. Jeg tror ikke jeg spiser så himla mye kjøtt. Kanskje 150-200 gram om dagen?! Skulle gjerne ha spist mer fisk, men ... jeg har ingen gode unnskyldninger for at jeg ikke gjør det, annet enn at jeg er lei laks.

MEN mauler gjør jeg ikke, uansett hva jeg spiser. Jeg spiser for fødens skyld, først og fremst, da mauler man ikke, vel?!


#7

teleslynga sa for siden:

Jeg mauler nok endel kjøttpålegg, er jeg redd. flau


#8

TigerTove sa for siden:

Jeg også :D

Men det er ofte når jeg har dårlig tid. Har jeg bedre tid, lager jeg med en tapas tallerken med div pålegg + grønnsaker.


#9

smgj sa for siden:

Jeg spiser noe mer proteiner enn før. Før var 2 av 3 hovedmåltider basert på brød, med litt proteinbasert pålegg (som regel). Nå består disse måltidene som regel av grønnsaker og en eller annen form for proteiner (da ikke rene proteiner, men "proteiner"= fisk/kjøtt/egg/ost) samt fett (saus) og litt karbohydrat i form av ris eller potet. Det blir i sum mindre karbohydrater, og mer grønnsaker og mer proteiner.

Som mellommåltid spiser jeg stort sett fettrike ting (baconsvor eller nøtter) eller litt frukt.

Skal jeg vurdere endringen for meg så spiser jeg mer av både fett, proteiner og grønnsaker i stedet for de tomme (brød-)karbohydratene. Hovedøkningen sett i energiprosen er nok mettet fett. Sett i volum er det nok grønnsaker... Jeg spiser alle typer grønnsaker.


#10

Opheliia sa for siden:

Og hvis man ser på at normalen på proteininntak er rundt 13% så er det ikke så ille at de som spiser lavkarbo drar opp prosenten et par hakk:p


#11

Yonah sa for siden:

Jeg anser maule som noe man gjør når man egentlig ikke spiser fordi man er sulten...

Jeg spiser gjerne spekemat og eggerøre til middag eller lunsj, men jeg kaller ikke det å maule spekeskinke, det er maten min.

Jeg kunne nok heller ikke blitt vegetarianer, men jeg liker å tenke på hvor maten kommer i fra.
Akkurat nå begynner jeg å få hetta, de 14 hønene mine har alle samtidig bestemt seg for at dagene er så korte at de skal ta seg pause i eggleggingen... IIIIKKK, da må vi kjøpe egg da, fra hønefabrikker( og friitgående er ikke det plutt bedre enn burhøns, nesten verre sett fra hønsepsykologi).. Så da blir det mere kjøpeprotein. Ender nok med å raide butikkene for kjøttdeig, det er gjerne mere mjølkeku i det det, og mjølkeku har jo gitt oss så mye mere enn kjøttfeet.

Men jeg spiser nok mere kjøtt, fisk og fugl enn de fleste, for de fleste jeg ser har jo maks 2 skiver i matpakka med to små tynne skiver kalkunskinke, en paprikabit til pynt og 2 frukter av impotert slag.

Det føles nesten mere estetisk å spise mest mulig norske grønnsaker og kjøtt fra norge. Har du sett på jorda her i norge i gjennomsnitt? Den passer langt bedre til å dyrke gress og dyrekorn. Det meste av kornet i norge går til dyrefòr pga kvaliteten.. Så jeg har ikke det minste dårlig samvittighet for å spise mat fra norsk jord, der jorda er utnyttet slik den er best tilpasset. Bønner og linser er som regelimpotert, jordskokken min og sellerirota mi er norsik og gror omtrent i all slags jord, si det om bananen og melonen til naboen;)


#12

Cyan sa for siden:

Jeg spiser definitivt mer kjøtt enn før, men så besto vel mitt tidligere kosthold stort sett av knekkebrød med magerost og stekt ris med kalkunpølse og grønnsaker :rolleyes: Men jeg spiser likevel ikke for mye proteiner. Ligger stort sett rundt 1.5 gram per kilo normalvekt, og det er vel det som er anbefalt. Jeg kunne nok med fordel valgt bort en del kjøttmiddager med fiskemiddager, men jeg spiser fisk til lunsj flere dager i uka så jeg er vel dekket der også tror jeg.


#13

babydoll sa for siden:

Jeg spiser ikke mer kjøtt enn før, men spiser nok mer proteiner i form av melkeprodukter. Spiser kjøtt eller fisk til en av dagens måltider som regel, akkurat det samme som før m.a.o. Den største forskjellen ligger jo i tilbehøret. Mer grønnsaker og ev. mer saus.


#14

teleslynga sa for siden:

Hm, der sa du noe. Så mange hensyn å ta! Men jordskokk er jo helt genialt, og var visstnok svært utbredt her i landet før poteten kom og tok over.

Forøvrig har jeg lest at siste åra har Norge blitt selvforsynt med matmel også, pga mer bestandige kornsorter. Det er visstnok bare det aller fineste loff-melet bakerne bruker som må importeres. Vet du noe om dette?
Det var vel derfor prisene på mel ikke steg synderlig her i landet under den brødkrisa i resten av verden for ikke så lenge siden.


#15

Bæret sa for siden:

Jeg spiser mer egg og fisk enn før, og mer grønnsaker. Ikke mer kjøtt.


#16

Yrla sa for siden:

Hvis vi følger reglene så spiser vi ikke for mye. Mer, ja, såklart, fordi det er en grunn til at vi la om til dette. (Siden protein metter og holder blodsukkeret stabilt.) Jeg var vegetarianer fra 16 til 33. Barnet i magen krevde kjøtt. Jeg inntar ca 130 g protein daglig. Før lavkarbo var det 40-50 g. dgl. Usunt lite, altså den gangen til tross for at jeg spiste kjøtt. Med tilhørende blodsukkersvingninger. Jeg spiser kjøtt, egg, ost og nøtter som proteinkilder, hvorav kjøtt to ganger om dagen, max 260 g.tilsammen.


#17

Bokhylle sa for siden:

Jeg tror ikke jeg spiser mer kjøtt nå enn før. Får mye protein og/eller fett fra melkeprodukter, egg, fisk, avokado, frø og nøtter.

Og jeg er ganske sikker på at ikke jeg spiser mer kjøtt enn en gjennomsnitts-nordmann.

Grunnen til at mange av oppskriftene i oppskriftsdelen er med kjøtt er kanskje fordi det er de oppskriftene som er best? Man deler gjerne snadderoppskriftene sine, mens hvis jeg en dag har spist laks med grønnsaker og smør så er det liksom ikke akkurat så mye å dele. Men når det er sagt er det nok noen som går litt bonanza med kjøttet :p


#18

Veggpryd sa for siden:

For meg betyr maule å spise pålegg uten brød. Det gjør jeg hver dag i kantina på jobben, men jeg spiser ikke mer pålegg enn de som legger det på brødskiver. :)

Fisk spiser jeg men ikke så ofte, men det er nok fordi jeg er møkk lei laks. Jeg spiser heller ikke en ekstra kotelett til middag fordi jeg ikke har poteter. Det blir mer grønnsaker istedet...


#19

Rin sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ønsker at "jeg" skal representere "vi", siden jeg som regel velger mat ut fra hva jeg har lyst på - hva jeg synes smaker best, hva jeg kjenner at kroppen sier at den vil ha. Helt ærlig har jeg voldsomt lite tanke for kortreist og langreist og blid eller gretten høne når jeg er ute og handler - ser på det som en bonus om det jeg har råd til og lyst til å spise tilfeldigvis også er et Lurt Valg, men det er ikke dette som styrer meg - dessverre?

Selv har jeg vært en sånn kjøttelsker siden jeg var barn, så det kan godt hende jeg spiser litt mer av det enn gjennomsnittet - men det er ikke noe som har endret seg ved kostomlegging. :p Fisk får jeg dessverre elveblest av!


#20

Smakfull sa for siden:

Jeg spiser mer kjøtt enn før, men ikke så mye mer. Og noe av kjøttet er MUK og da får jeg ikke sååå dårlig samvittighet. men jeg har ikke rene kjøttmåltider annet enn middagen, til frokost spiser jeg brødskiver eller omeletter med skinke, men ikke noe mer enn før, så er kanskje kjøttmengden i middagene som har økt med 50 g per person, fra 100-150 til 150-200.

Men meieriproduktene er det verre med, der spiser jeg mye mer enn før, men før spiste jeg omtrent ingen meieriprodukter (ikke engang melk), så tror jeg er innenfor gjennomsnittet.

Jeg regner med fisk/kylling/svin/storfe som kjøtt, prøver å spise fisk minst to ganger i uken.



#22

teleslynga sa for siden:

Gretten høne bør koke lenge, i hvert fall!


#23

Aline sa for siden:

:lol:

Jeg kjøpte egg fra morgenfriske høner på butikken idag! Ai am nåt kidding!


#24

BenteR sa for siden:

Jeg har forandret tilbehøret til maten, det betyr ikke at jeg har forandret selve maten.
Vi spiser fisk 2-3 dager i uken, kjøtt eller kjøttmat de resterende dagene, og mengden er lik som den alltid har vært.


#25

Tirililltove sa for siden:

3 dager fisk og 4 dager kjøtt, men ikke mer enn før.

Altså samme mengde kjøtt;
Så forskjellen,
vel det er mer grønnsaker,

Mer fete istedet for lettprodukter,

ikke sukker
og ikke kornprodukter,
og ingen ferdigbearbeidet mat,

alt lages fra bunnen av, og det tar ikke lenger tid heller.

Og et friskere liv!!


#26

Marina sa for siden:

Jeg spiser flere kjøttmåltider enn før, men er ganske sikker på at det likevel blir midre kjøtt. Kjøttporsjonene mine har gått drastisk ned (og grønnsaksporsjonene opp :p ). Men det er meg da... Samboeren min spiser nok litt mer kjøtt enn før vi la om kostholdet...


#27

Bombus sa for siden:

Spiser gjerne "middag" til lunsj pluss middag til middag. Velger helst middagslunsj på jobben når det er fisk, hvis ikke velger jeg suppe med egg eller salat med ditto. Tar gjerne også middagsrester til frokost. Tror det blir det noe mer av kjøtt, fisk og kylling. En god del boksmakrell og bokssardiner i tomat.

Men først og fremst mer grønnsaker, ost, egg og fløte, nøtter og kikerter. Det er i hovedsak dette som erstatter brødet, poteten, risen og pastaen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.