< Tilbake til oversikten

Salte lavkarbokjeks

#1

Jannik16 sa for siden:

[CENTER]Med masse bilder:
[/CENTER]
jannikej.blogg.no/1317637748_lavkarbokjeks.html[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]SALTE LAVKARBOKJEKS![/CENTER]
[CENTER]
6 egg skilt i kvite og plomme.
1 ts salt.
1 ss fiberhusk.
200 g naturell philadelphiaost.
1/2 ts bakepulver.
6 ss knuste linfrø.[/CENTER]
[CENTER]grovt salt.
tørka urter.[/CENTER]
[CENTER] Varm ovnen til 200 grader med varmluft.
Pisk eggekvitene svært stive (ca 5 minutt med miksar).[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Pisk eggeplommene i ein anna bolle, nesten like lenge, til dei har blitt lysegule og luftige.[/CENTER]
[CENTER]

Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt og visp det heilt glatt.
Vend forsiktig inn eggekvitene i osteblandinga.
Tilsett linfrø og bakepulver og vend forsiktig inn.
Smør utover ei bakeplate.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Strø over grovt salt og tørka urter.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Ha i ovnen i ca 15 minutt.[/CENTER]
[CENTER]Ta ut av ovnen, bruk pizzahjul og rut opp til passe store bitar.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Ha i ovnen igjen i ca 10 minutt til kjeksa blir sprø![/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Nydelige med smøreost og paprika på ;) mmmm ...[/CENTER]
[CENTER]-Jannike-[/CENTER]


#2

Sweetie73 sa for siden:

Åh...disse må prøves! Høres godt ut med et kjeks... Sikle... Hehe!
Tusen takk som deler!


#3

marjusen sa for siden:

Ble disse sprø eller litt myke?


#4

rut311 sa for siden:

Hvilke urter brukte du?

Ble de sprøe som kjeks?


#5

Tiki sa for siden:

Såg spennende ut


#6

Kitt sa for siden:

Disse tror jeg jammenjeg må prøve!:) Salte kjeks til osten er faktisk noe av det jeg savner mest!:hylgrine:


#7

Jannik16 sa for siden:

ja, dei blir sprø om du steike dei på varmluft og let dei stå i også etter at ovnen er blitt skrudd av ;)

eg brukte ei urteblanding av forskjellige urter ;) men man kan bruke kva man vil på ;)

Gode var dei ihvertfall ;)


#8

rut311 sa for siden:

Står i ovnen her nå. Lukter godt, ser lovende ut. Men fort mørke i fargen, så jeg har mindre steketid.


#9

rut311 sa for siden:

Vel, disse falt ikke i smak hos meg. Mulig jeg har bomma, men har gjort som oppskriften sier. Største problemet var smaken av fisk! Sikkert fra de knuste linfrøa.

Kanskje vil osten ta en del av smaken, så prøver igjen til kveldsmat.

Ikke ble de sprø heller, og kunne ikke stekt de lenger pga fargen.


#10

Nerthus sa for siden:

Smaker knuste linfrø av FISK?!?


#11

rut311 sa for siden:

Hehe, det må være samme omega. Kjenner ofte smaken av omega i f.eks knekkebrøda jeg lager av frø.


#12

Jannik16 sa for siden:

mine blei ihvertfall sprø! har du brukt varmluft? og lot du dei stå i etter at ovnen var slått av? osten og saltet tok igrunnen vekk linfrøsmaken hos meg so eg syns dei var gode! men smak og behag!!!! :)


#13

rut311 sa for siden:

De smakte helt OK med pålegg, men de ble myke som brød. Mulig jeg ikke stekte de lenge nok. Kan prøve å skrue ned tempen litt nesten gang, så kanskje de ikke blir brune.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.