[CENTER]Med masse bilder:
[/CENTER] jannikej.blogg.no/1317637748_lavkarbokjeks.html[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]SALTE LAVKARBOKJEKS![/CENTER]
[CENTER]
6 egg skilt i kvite og plomme.
1 ts salt.
1 ss fiberhusk.
200 g naturell philadelphiaost.
1/2 ts bakepulver.
6 ss knuste linfrø.[/CENTER]
[CENTER]grovt salt.
tørka urter.[/CENTER]
[CENTER] Varm ovnen til 200 grader med varmluft.
Pisk eggekvitene svært stive (ca 5 minutt med miksar).[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Pisk eggeplommene i ein anna bolle, nesten like lenge, til dei har blitt lysegule og luftige.[/CENTER]
[CENTER]
Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt og visp det heilt glatt.
Vend forsiktig inn eggekvitene i osteblandinga.
Tilsett linfrø og bakepulver og vend forsiktig inn.
Smør utover ei bakeplate.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Strø over grovt salt og tørka urter.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Ha i ovnen i ca 15 minutt.[/CENTER]
[CENTER]Ta ut av ovnen, bruk pizzahjul og rut opp til passe store bitar.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Ha i ovnen igjen i ca 10 minutt til kjeksa blir sprø![/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Nydelige med smøreost og paprika på ;) mmmm ...[/CENTER]
[CENTER]-Jannike-[/CENTER]
Vel, disse falt ikke i smak hos meg. Mulig jeg har bomma, men har gjort som oppskriften sier. Største problemet var smaken av fisk! Sikkert fra de knuste linfrøa.
Kanskje vil osten ta en del av smaken, så prøver igjen til kveldsmat.
Ikke ble de sprø heller, og kunne ikke stekt de lenger pga fargen.
mine blei ihvertfall sprø! har du brukt varmluft? og lot du dei stå i etter at ovnen var slått av? osten og saltet tok igrunnen vekk linfrøsmaken hos meg so eg syns dei var gode! men smak og behag!!!! :)
De smakte helt OK med pålegg, men de ble myke som brød. Mulig jeg ikke stekte de lenge nok. Kan prøve å skrue ned tempen litt nesten gang, så kanskje de ikke blir brune.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.