< Tilbake til oversikten

Haha! Dette visste du ikke om gulrøtter!

#1

krokodillen sa for siden:

Hvem har vel ikke sett en diskusjon om kosthold der slike argumenter titter nesa fram: "Jada, ALT er farlig, selv gulrøtter kan jo sikkert være farlig, særlig!" eller noe på linje med "Jada, det er jo ikke heroin det er snakk om, det er mat!"

Javisst, gulrøttene står jo i grønnsakshagen og vifter med hvite blomster og grønne blad, og har vært på tallerkenen siden steinalderen, bortsett fra at vi ikke hadde tallerkener på den tiden, så de er garantert greie. Bortsett fra på ketolysekuren, Atkins introduksjon og andre "strenge" lavkarboretninger.

Eller? Haaaar du nå sjekket?

Ifølge siste Biolog (nr 2 2011, s. 25) inneholder gulrot: "foruten provitamin A og vitamin B6, også giftstoffene myristicin, falcarinol og falcarindiol og den svært giftige polyynen carototoxin."

Videre: "De kan gi allergier og dermatitter og falcarinol binder seg til cannabinolreseptoren (CB1) og gir hallusinasjoner."

"Slike mengder giftstoffer ville aldri vært godkjent dersom de var "syntetiske"."

"Myristicin [...] finnes i gulrot og mange andre skjermplanter. Seks til sju milligram er tilstrekkelig for å oppnå en psykofarmakologisk effekt."

Hasj, altså. Cannabis. Ikke heroin.

Av en eller annen grunn, sikkert en eller annen miljøskade, synes jeg dette er skikkelig morsomt.

Meeeen det kan jo være bare fordi jeg spiste masse gulrøtter til middag i går...


#2

nellie sa for siden:

Gimme a carrot!


#3

Aline sa for siden:

Hohohoooo, jeg vil ha gulrøtter til middag :lol:


#4

Photobscura sa for siden:

Lit up 'em carrots, man! Far out! :cool:


#5

Bæret sa for siden:

:svimer rundt etter å ha spist gulrøtter:

:D



#7

Sanney sa for siden:

Gulrøtter er kreftfremkallende for røykere, av en eller annen grunn :p


#8

Kanutten sa for siden:

Det skyldes betakarotenen....

Derfor finnes det mange medisiner med eller uten betakaroten avhengig av om de røyker eller ikke....



#10

Photobscura sa for siden:

Jeg spiser ikke gulrøtter, fordi det smaker vondt.


#11

krokodillen sa for siden:

Ifølge artikkelen er det liknende stoffer i persille og mye annet grønt.

Lurer på om vegetarianere vet hva de egentlig "går på"?

Hihi.

Stemmer det at vegetarkosthold anbefales for dem som vil ha spirituelle opplevelser / være alternativ? Mulig det bare er noe den gulrotifiserte hjernen min finner på.

Det blir neppe det samme med bacon, iallfall :cool:.


#12

Yrla sa for siden:

Sitter giften i det grønne vi ikke skal spise?


#13

krokodillen sa for siden:

Tror ikke det, det står at "grønnsakene ble most" og "testet gulrotekstrakter".

"Typiske konsentrasjoner er 34,4 mg/kg myristicin, 30,3 mg/kg falcarinol og 83,6 mg/kg falcarindiol bestemt som våtvekt gulrot. Carototoxin forekommer i omtrent 2 mg/kg."

:D


#14

Hamster59 sa for siden:

Og jeg som spiste litt til middag idag. Skal i selskap i kveld, det blir trolig litt vin, så dette blir spennende... ;)


#15

Lilleslem sa for siden:

Den ene eller andre rusen;) Jeg testet positivt på alkometer da jeg var i ketolyse :)


#16

Supera sa for siden:

Hm, så det betyr at det bare skal 175 gram gulrot til for å få i seg 6mg myristicin?!? Det er jo ikke så mye... 2 medium gulrøtter ca...


#17

Vegard L sa for siden:

Kilde på dette?


#18

Kanutten sa for siden:

Jeg har ikke kilder på dette, men vi har ofte "medisinmenn" innom jobben og de har vært meget klare på medisiner som inneholder betakaroten er ugunstige for røykere og at de må ta et alternativ.


#19

Kanutten sa for siden:

Du kan kanskje henvende deg til Pfeizer, Alcon, Actavis m.f. hvis du lurer? De kan nok svare deg.


#20

krokodillen sa for siden:

Ja, hvis detaljene i den artikkelen stemmer.

Jeg har aldri hatt hallusinasjoner etter to gulrøtter. Egentlig ikke i det hele tatt, når jeg tenker meg om.

Noen som vil prøve?

Hvis dere kjenner noen som blir usaklig lykkelige av å pusle i kjøkkenhagen, vet dere nå hvorfor.


#21

Vegard L sa for siden:

Var dette jeg trodde du henviste til. Studien heter "Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention (ATBC) Trial".

Denne studien er gjort på tilskudd av antioksidanter, og kan på ingen måte overføres til antioksidantinntak i form av mat. Dosene er på et helt annet nivå, og i matvarer er det mange stoffer som påvirker hverandre.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.