Jeg er nå temmelig sikker på at jeg kan lide av Reaktiv Hypoglykemi, og vil behandle dette med kosthold. Men hva slags retning skal jeg da følge? Jeg har levd ketogent i det siste, men det virker som om det bare blir verre. Er et moderat lavkarbo kosthold som anbefalt på den hjemmesida om reaktiv hypoglykemi det beste? Noe a la Fedon?
Sånn som i dag, jeg har levd ketogent i to uker, og i morges på vei til jobb måtte jeg stikke innom en 7/11 og kjøpe en pose godteri for å få blodsukkeret mitt opp, beina og bakken bølget under meg.
Har du mulighet til å måle bls når du har det sånn?
Hva var evnt blodsukker?
Hva spiste du til frokost som kan ha gitt et veldig høyt med påfølgende lavt blodsukker?
Jeg har ikke akkurat noe påvist reaktiv hypowhatsitsname. Tror ikke jeg har hatt noe lignende heller, hvis det går ut på at man får en kjempeblodsukkerstigning for så å få kjempelavt. Men jeg slet mye med å plutselig få veldig lavt blodsukker, da jeg spiste ketogent. Var overhodet ikke mye karbohydrater som skulle til for å få en ende på det. Gikk over på et strengt Lindberg kosthold med ubegrenset med "ketogenlovlige grønnsaker" og maks et c-måltid om dagen. (bittelitt fullkornspasta til middag, 2 fullkornsknekkebrød til frokost ect.) Ikke sett noe til det siden:)
Jeg har lest om forhøyet karbohydratfølsomhet under langvarig streng lavkarbo. Kanskje er det noen av oss som er utsatt for dette. I så fall er de trege karbohydratene (og litt til hvert måltid) din venn...
For at det skal være reaktiv hypoglykemi, betinger det at blodsukkeret først stiger HØYT etter matinntak for så å gå rett i bunn! Ikke vanlig "har ikke spist frokost"- svimmelhet!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.