Denne smelter i munnen!
Den er faktisk så god, at ja! huffameg! så god! :D
Oppskrift; (ved oppdeling i 30 skiver gir det ca 1,5 g. karbo. per skive)
200 gram kokesjokolade (min.70%) Bruk Premium 86% fra Freia og du sparer masse karbohydrater
250 gram smør
5 egg
5 eggeplommer
150 gram sukrin
50 gram kokosmel
Fremgangsmåte;
Smelt smør
Tilsett skokoladen i biter og rør til sjokoladen smelter
Ta av platen og avkjøl noe
Visp sammen eggene, eggeplommene og sukrin med stålvisp, trenger ikke å vispe så mye...
Visp sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen i en tynn stråle under konstant røring
Tilsett kokosmelet
Hell røren i en smurt brødform med papirdekket bunn
Stek på rist nederst i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter. Kaken skal fortsatt virke ugjennomstekt Den vil også synke sammen etter at du tar den ut av ovnen, dette er riktig!!!
Ta ut kaken og avkjøl i romtemperatur til den er lunken
La kaken stå i formen natten over i kjøleskap
Løsne kaken langs kanten med en kniv
Hvelv kaken over på et passende fat og fjern papiret i bunnen
Serveres lun eller kald, med pisket krem, is eller bær etter smak!
Jeg har delt min opp i biter og tar opp en bit i helgene ;) så det funker fint for meg, så varmer jeg den litt i mikroen, så litt krem på toppen, åhh! Smelt! tro om jeg fikk kake sug nå ja! :) Jummy!
For det første må jeg skryte av hvor enkel den er å lage, og med så enkle ingredienser. Det eneste "spesielle" var kokosmelet, som man får kjøpt fra iHerb og sikkert fra helsekost i Norge og? Ikke var det noen vanskelige metoder heller, veldig rett fram.
Og for det andre var den GOD!! Veldig god! Så god at min høykarbokjæreste ville ha mer, og mer, og litt mer :p Vi spiste kakestykkene med pisket fløtekrem og bær til. Smakte fortreffelig.
Det eneste jeg har å utsette på kaken var at jeg opplevde den som litt tørr, selv om jeg stekte omtrent den tiden som det står her i tråden. Veldig rart det der, for da jeg tok den ut så den helt våt og uferdig ut, men etter at den hadde avkjølt seg og stått i kjøleskapet slik at den ble helt ferdig virket den bittelitt tørr. Så neste gang skal jeg steke den enda kortere. Jeg elsker saftige brownies-aktige kaker :)
Forresten, jeg brukte 86% sjokoladen til Côte d'Or, den med elefantmerket. Kjøper den på Asiamat i Sandvika, men de har den sikkert mange andre steder og. Denne inneholder kun 19 g karbohydrater per 100 g, hvorav 14 er sukkerarter. Likevel smaker den kjempegodt, selv alene.
Vær obs på at så lenge det ikke er snakk om sukkeralkoholer eller kostfiber, som allerede skal være trukket fra i Norge, så må du se på det totale karbo-innholdet, og ikke bare sukkerartene!
(kan hende du vet det allerede, men greit å være sikker)
Er det greit om jeg sjeler denne oppskriften til oppskriftstråden på forumet mitt ([url]www.dyreprat.com[/url])? :) Lenker så klart hit til denne tråden.
Jeg prøvde meg med kortere og litt lavere steking i dag, ble nam! Kaken var helt løs da jeg tok den ut, men etter en natt i kjøleskapet er den perfekt og saftig :D
Det fungerer som regel veldig bra, ja. Men du trenger mer mandelmel enn kokosmel siden kokosmel trekker til seg mer væske. Du må ha nesten dobbelt så mye mandelmel som kokosmel i oppskrifter.
Jeg har laget denne. Hadde ikke så mange egg så det ble seks hele egg istedenfor. Smakte ypperlig. Hadde vaniljekesam og blåbær til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.