< Tilbake til oversikten

Fett nok!


#2

VSB sa for siden:

Kan nok være en tankevekker for noen, jeg kan fint klare å spise altfor mye fett, så jeg må tenke og kan ikke følge sultfølelsen alene. Men en riktig lavkarbo-diett inneholder jo ikke ubegrensede mengder fett, så dette handler vel mer om feiltolkninger enn om de som følger lavkarbo "riktig" ?


#3

Modezty sa for siden:

Jeg kan også fint spise for mye på lavkarbo, men man skal jo ikke fråtse i maten - men spise til man er passe mett. I den nye atkinsboka står det, riktig nok i engelsk versjon på s. 69 og 129 (pocketutgaven) at kvinner skal ligge mellom 1500 - 1800 kcal og menn mellom 1800 - 2000 kcal.

Men det er jo først når vekta ikke går nedover at man trenger å tenke på kaloriene, synes artikkelen var vel bombastisk - men det får være hennes syn.


#4

Nerthus sa for siden:

Jeg måtte jo kommentere... dama har jo ikke satt seg inn i hva dette dreier seg om.... for ikke å snakke om at hun brukte TO ÅR før hun gjorde endringer ;)


#5

Yonah sa for siden:

Når skal folk forstå at det ikke handler om å proppe i seg mest mulig fett?

For de som er fettskremte og livredd for fett sier vi: Spis masse fett. Men for de som ikke er så redd fett i utgangspunktet holder det å si: Spis litt fett her og der.

Poenget med fett er jo at man uten fett på en ketogen diett ender opp med under 500kcl i døgnet( fra protein og karbo). Da MÅ man fylle på med litt fett her og der for å få nok energi. Det betyr ikke at man alltid skal spise mat som flyter i fett, men mat med nok energi.

Den som hadde skrevet det innelegget hadde i allefall misforstått. En halv plate sjokolade og latte med skummet melk OG fet mat i tillegg? Alt for mye sukker blandet med fet mat, det går galt av sted.

Jeg elsker fet mat, men jeg kjenner jeg blir småkvalm av tanken på 4 egg og en pakke bacon. Ikke bare mye energi og fett, men dobbelt så mye protein som til og med jeg som har en bmi på over 40 trenger.


#6

BenteR sa for siden:

Det er faktisk alt for mange der ute som tror vi bæljer i oss fløte fra kartongen mens vi skyller det ned med olje, før vi kverker innpå et par pakker bacon og 1/2 kilo smør som vi slafser i oss. Og som snacks er det helt greitt og drikke 1 liter rødvin eller to til alt fettet, fordi det er så lite karber der. Og etterpå kan vi maule 70 % sjokolade:confused:
Ikke rart mange tror vi er galne:D
Jeg får i meg nok fett til at jeg holder meg mett og trives med kostholdet, men det er milevis fra den oppfatninga mange har.



#8

Dolsi sa for siden:

Det er jo en kjennegjerning at mange her inne drikker fløte og pøser på med fett da.
Fikk da ofte nok høre her inne jeg at jeg måtte innta mer fett.
Drikk fløte, spis osteknekkis, spis bacon osv.

Har troen på moderat lavkarbo jeg, men ikke den ekstreme etter å ha prøv den.
Selv opplevde jeg bare å legge på meg enda så streng jeg var med karbohydratene.
Nå går jeg på mer generell lavkarbo og det fungerer mye bedre for meg. Tror nok det er sunnere i det lange løp også jeg da :)


#9

Frøken Scott sa for siden:

Er ganske moderat sjøl, akkurat nok til å holde diabetes2 under kontroll uten insulin. Å drikke fløte høres ut som en straff jeg ikke vil ha :p

Men denne dama....blir "syk" og "fet" - men vi fortsetter et par år allikevel! :rolleyes:


#10

Modezty sa for siden:

Det er sikkert noen som drikker fløte og shotter olje, men det er vel mest for i perioder å få opp fettprosenten fordi man ikke klarer det uten?

Jeg legger inn på diett.no i perioder, og det er overraskende "lite" fett man egentlig trenger. Avocado, majones, smør på skiva i stedenfor brelett for eksempel... Litt fløte i kaffe eller te. Jeg har cocosa i teen i perioder jeg spiser for magert (typ mye salat uten særlig dressing og magert kjøtt- nesten lavkalori). Jeg hadde aldri klart å spise 4 egg og en pakke bacon til ett måltid, det blir rett og slett for mye mat...

Jeg irriterte meg også over at hun var så bastant, og at hun ikke undersøkte litt nærmere - og forsøkte å finne ut hvor hun tok feil


#11

marjusen sa for siden:

Synes det er så trist med dette råkjøret fra media sin side. Det gjelder både de positive og negative artiklene som har blitt publisert det siste. Alt baseres på enkelt tilfeller hvor det ikke er noen slags kontroll på hva som faktisk er gjort.

Alle de positive sier dem har rast ned i vekt, alle prøver er fine. De med negative sier dem har fulgt dietten til punkt å prikke, men vekten går opp og prøvene viser at dem er døden nær.

Nå tviler jeg ikke på at det over er sant, men det er jo ingen seriøse forskninger på disse historiene. Det er kun oppfatninger av de som forteller,

Ønsker heller store seriøse forskninger på dette. Men er ingen som vil betale for dette. Det er bare sukker og lege bransjen som ønsler å betale, og da er det kanskje ikke heelt fair.


#12

Yrla sa for siden:

Det er rart hun fikk intervjuet i avisen. Hun hadde ikke brukt hodet. Og ikke etterpå heller særlig godt når hun skylder på type fett istedetfor mengden. Ikke grønnsaker hadde hun spist engang. Ikke rart hun ble kvalm. Man må ikke spise masse fett, fordi det inneholder så mange kalorier at man fort kommer opp i nok mengde i forhold til protein- og karbohydrat-kalorier.


#13

|Ingrrid sa for siden:

hahahahahahaha, du er genial!


#14

Klara sa for siden:

Synes det er ganske spesielt å kaste seg ut i et helt nytt kosthold, uten å lese mer enn en bulletlist om temaet (bare gjetter nå, altså, men det kan ikke ha vært mye mer), dytte i seg enorme mengder mat og tro at det er akkurat som det skal være, se at det ikke går så greit, og så fortsette i 2 år!

Og når alt dette er over, gå til avisene og skylde på kostholdet at resultatet ikke ble som forventet!?

Og hun har tydeligvis ikke lest seg opp i etterkant, for utifra hennes egen beskrivelse spiser hun fortsatt lavkarbo.

Folk :mad:


#15

Yrla sa for siden:

Ja det var den samme leksa på forsiden idag, enten i vg eller dagbladet. Å skylde på lavkarbo er så fjernt, eller så er det avisa som har vinkla det sånn. Ikke vet jeg. Jeg kjøper ikke slike teite aviser.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.