< Tilbake til oversikten

Kvalme og oppkast

#1

000p sa for siden:

Hei,
Jeg har gått på lavkarbo nå i ca 3 mnd og trives flott på denne livsstilen. Jeg har gått gradvis over til mindre karbohydrater og mer fett i kosten siden jeg begynte på denne livsstilen og har ikke hatt spesielle problem med å tilvenne kroppen maten jeg nå spiser.
Jeg har ikke hatt større problem - før nå. I går og i dag har jeg vært plaget med en intens kvalme etter at jeg har spist middag. I går gikk det "fint"; etter en stund gikk kvalmen over etter ca 1 time med plage, men det var så vidt middagen ikke havnet i do-skålen... :/ I dag gikk det derimot ikke fullt så bra og jeg sitter her nå lettere sjokkert over at jeg faktisk kastet opp etter middagen...:confused:
Jeg spiste noe av det samme i går som i dag; kyllingkjøttboller (hjemmelaget), isbergsalat (bama), fetaost, dressing.

Min teori er at jeg kanskje har spist for mye fett denne uken (jeg har økt fettinntaket noe for å oppnå bedre vektnedgang, hovedsaklig med å tilfører mer fett i kjøtt jeg steker..) og det er fettet jeg "kjenner" i strupen rett før jeg skal spy..

Jeg vet ikke helt hva annet jeg skal inkludere med her i denne tråden, men jeg håper at dette kan være et vanlig "symptom" på at kroppen får tilført mer fett enn hva den klarer å forbruke og hva den tidligere er kjent med. Jeg føler meg helt fin etter at jeg har fått det "ut", så jeg tror ikke jeg har influensa eller er syk på den måten. Likevel, jeg vil jo ikke at middagen skal ende sånn..

Er det noen som har lignende erfaringer eller tips?

god helg uansett :)


#2

Bik sa for siden:

Sikker på at det ikke er vanlig omgangssyke da? Trenger ikke være noe du har spist, bare et lite magevirus :)


#3

Carisma sa for siden:

Det går omgangssyke om dagen....


#4

smgj sa for siden:

Du kan jo bare lette opp litt på fettet noen dager og heller forsøke på nytt om en stund...?
Det kan være så mangt; magevirus er nevnt, tilpassningsvansker er nevnt.. selv blir jeg kvalm av lite søvn eller psykisk tunge stunder. Hadde ikke giddet å bekymre meg så mye om det ikke blir et vedvarende problem.


#5

000p sa for siden:

Hei, og takk for svar! :)

Jeg håper jo det er omgangssyke, men jeg syns bare det var litt for tilfeldig at middagen skulle komme opp igjen etter middag og ikke etter frokost eller lunsj.. Jeg håper jo at det er kun omgangssyke og ikke noe "skumlere"...

Jo, planen var så absolutt å kutte fettet litt i morgen og se om dette vil gjøre at middagen holder seg inne.. :)
Men er det "vanlig" med oppkast om man spiser for mye fett? altså, mer fett enn hva kroppen klarer å forbrenne?


#6

Kitt sa for siden:

Vil si det er vanlig med kvalme og diare, men ikke oppkast.
Syns vel ikke jeg kunne se så mye fett i den middagen din heller, jeg da!:p

Dersom du ikke finner noen annen årsak og vil gi fettet skylda, går du langt ned på fettet og så ssssskte opp igjen. Kroppen trenger kanskje bare litt mer tid på å venne seg til det!


#7

Carisma sa for siden:

Etter jeg begynte på lavkarbo har jeg kastet opp to ganger av sterk sennep... Men det var jeg ikke så glad i før heller, så det tåler jeg tydeligvis ikke og kroppen har oppdaget det. Kan det være noe lignende, noe du reagerer på?


#8

000p sa for siden:

Kitt: Det var myyye fett i disse to middagene, men jeg ramset ikke opp alt jeg spiste. Blomkålsstappa som jeg spiste den første dagen badet omtrent i fett, og det samme gjorde kyllingkjøttbollene (tar alltid med smøret som er igjen i panna på middagsfatet). :)
Jeg har økt på med mer smør denne uken så derfor tror jeg det vil være lurt å prøve å venne kroppen til mengden nå, for så å øke mer over lengre tid...

Carisma: Kanskje det var dressingen jeg reagerte på? Det kan jo være en mulighet?
Foreløbig i dag har jeg ikke gjort så veldig store endringer, jeg laget mine vanlige egg og bacon til frokost, men sparte litt på smøret.. Krysser fingrene for at middagen går bedre i dag! :)


#9

TrillTrall sa for siden:

Du er sikker på at ikke kyllingkjøttbollene var gamle eller dårlige? Hadde du laget dem selv eller var de ferdig kjøpte?


#10

000p sa for siden:

kyllingkjøttbollene var hjemmelaget :) Jeg laget de av kyllingkjøttdeig fra Prior, og det kan jo være at kjøttet var gammelt, eller at jeg ikke hadde forseglet oppbevaringsboksen for kjøttbollene godt nok i kjøleskapet... :S
isj, i dag blir det uansett svinekoteletter til middag av god dato :)

Takk for alle råd!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.