< Tilbake til oversikten

Ny på lavkarbo

#1

veropiha sa for siden:

Hei.

Lurer på om jeg spiser rett ? Idag har jeg spist :
Frokost: to tekaker (lavkarbo) med smør og skivet kavli baconost
Mellommåltid : en atkinsbar
lunch: tekake med ost og smør
Middag : kokt egg og smør
Kvelds: smoothie laget av tyrkisk yoghurt, fløte, usukrete bær, og mineralvann.

er jeg inne på noe her ?


#2

Nerthus sa for siden:

Du er inne på noe, men få inn mer proteiner også! Kjøtt, fisk, fugl, sjømat. Og ikke glem GRØNNSAKENE!


#3

Supah sa for siden:

Du velger selvsagt helt selv, men det er absolutt ikke nødvendig å spise mange små måltider slik som man kanskje ellers får anbefalt. Spis når du er sulten, og spis til du er mett :smile:

Og bare egg til middag? Høres stusselig ut synes jeg. Ikke vær redd for skikkelig mat! :smile:

Masse lykke til !


#4

veropiha sa for siden:

Takk for svar :) ja litt stusselig middag idag pga reise :/ kommer sterkere tilbake i morgen. :) føler meg i grunn sulten hele tiden jeg. Og er usikker på hvor mye jeg kan spise pr måltid. Er så redd for å gjøre feil.


#5

Nerthus sa for siden:

Hvis du spiser etter egenkomponert som nybegynner er det lett og spise feil som du sier du er redd for. Sjekk ut arnakristins nybegynnertråd som jeg linker til nederst i signaturen min for litt nødvendig newbie-info, sånn at du blir litt tryggere.

Du skal ikke bekymre deg for mengden mat i første omgang, du skal heller ikke være sulten - etter de 3-4 første dagene. Protein og fett metter, så spis ordentlig med proteiner og fyll på med grønnsaker, og kanskje litt fløtesaus om du er fan av det :)

Spis når du er sulten og stans når du er mett!

Jeg vil egentlig anbefale deg og velge en retning du kan følge de første par mnd, fordi da lærer du raskere hvordan du skal og bør spise. Det finnes info om dette i nybegynnertråden jeg refererer til lengre oppe :)


#6

Supah sa for siden:

I startfasen av omlegging til et lavkarbokosthold er det vanlig å være veldig sulten. Ikke vær redd for mat. Spis når du er sulten, og ikke tenkt på mengdene med det første.

Vil anbefale deg denne fantastiske nybegynnertråden: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970

Edit: Nerthus var ute før meg. Hør på henne, det er lurt! :smile:


#7

veropiha sa for siden:

Har vært og lest denne (flere ganger) . har en visjon om å spise mellom 30-50 karber pr dag til og begynne med for å se hvordan kroppen reagerer ( er plaget med lavt bloddtrykk) hvem av lavkarbo filosofiene passer jeg til da ? fant liksom ikke dette ut selv ...


#8

Nerthus sa for siden:

Det går helt fint og starte med 30-50 kh pr dag, pass på at du spiser nok protein og fett. En tommelfingerregel er å få i seg ca like mange gram protein som kilo kroppsvekt (husk at 100 g biff har kun rundt 20 g protein i seg), og MINST like mye fett i gram som proteiner. Helst mer, spesielt de første par ukene da du må hjelpe kroppen litt i gang med fettforbrenningen ved og spise fett - siden dette er enklere forbrenne enn kroppsfett :)

De første par ukene skal du tenke MYE mat! Jeg spiste meg nesten kvalm innimellom de første par ukene, men dette går seg til etterhvert. Har du reell overvekt vil kroppen begynne og forbrenne kroppsfett, slik at du kan redusere mengde til noe du er komfortabel med - dvs at du er METT men ikke stappmett og uvel etter hvert måltid :)


#9

veropiha sa for siden:

Tusen takk for svar :) Ble mye klokere :) skal spise mer i morgen, alt ble bare tull idag pga reisin og jeg er helt elendig på å planlegge matspising :/ Har fått i meg en god del fett idag fra fløte ( i smoothien,ikaffen ) .. skal mekke meg ett kveldsmåltid med endel proteiner i, for er ekstremt sulten. egg og kylling kanskje :P


#10

Nerthus sa for siden:

Flink pie ;) Du blir flinkere til å planlegge etterhvert, sjekk ut tråden som heter "du vet du er på lavkarbo når..." - der er det mange tips kan man si - som feks at man har veska full av babybel, nøtter. spekepølse og annnen snaskens man kan få bruk for i en aktiv hverdag ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.