Jeg lurer etter å ha lest dagbladet i dag, hvor Fedon Lindberg uttaler "vær varsom med for mye fett, for da forbrenner kroppen det nye fettet, og ikke lagret fett"
Mitt spørsmål:
Hvor mange gram protein, evt. grønnsaker og fett skal et balansert måltid ha. Og gjerne også et riktig døgnbehov.
Fedon har delvis rett da, spiser du for mye fett, så er det lettere tilgjengelig og kroppen forbrenner det og ikke sitt eget.
Men ketogen kost handler ikke om å stappe i seg fett. Det handler om å spise nok grønnsaker, nok protein til å vedlikeholde muskler og fettet er energikilden.
En som veier 80kg vil kanskje spise slik og som trener litt:
20g karbo = 20x4kcl= 80kcl
100g protein= 100x 4= 400
Dette blir 480kcl, det er for lite å leve på, da legger man til litt fett:
150g fett= 150x9= 1350
Tilsammen blir dette 1830kcl og som du ser har man fortsatt et kaloriunderskudd.
Dette gjelder ketogen kost. Men selv om du slenger på 30g karbo til, så ender du fortsatt bare på 1950kcl. Mengden fett bestemmes av mengde karbo, mere karbo=mindre fett og omvendt. Kroppen må ha energi. Og når man kutter karbene må den ha fett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.