Her er oppskrift på en skumkake som kun inneholder 90 kcal (hele kaken) som er stjålet fra en blogg. Den minner om den skumkaken man fikk i barnebursdag som liten, bare at denne er det ikke sjokolade på. Hun som har funnet på denne, har laget en glasur av mager kesam og proteinpulver med sjokolade.
:)
Oppskrift:
3 eggehvitter
5-6 ss sukrin
Noen dråper vaniljeessens
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive (her er det gratis trening om det gjøres manuelt, puh!) og bland i sukrin/ vaniljeessens, litt av gangen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp kraftig (fortsatt dau i armen etter forrige visping).
Dryss litt kokosmasse på et serveringsfat og sett ringen av en springform oppå. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig.
Den stivner ganske raskt, etter 20-30 minutter.
Pynt med glasur og strø kokos over.
Hele kaken inneholder ca 90 kcal og hvert kakestykke vil ende opp på ca 12 kcal.
Ble ikke så mye ettersmak synes jeg. Jeg brukte 5 ss sukrin, men det ble litt knaspring, så kanskje bruke litt sukrinmelis i kombinasjon neste gang, men de ble skikkelige fluffy. :)
Jeg lagde disse i dag (i muffinsformer) Det ble veldig godt! :p
Jeg lagde mine med 2,5 ss sukrin og smakte så til med splenda ettersom jeg ikke er så glad i sukrinsmaken.
Tusen takk for oppskriften. Det ble kjempe godt og var veldig enkelt å lage. Jeg brukte 2 ss med sukring og noen dråper Stevia vanilje. Fungerte kjempefint:D
Jeg laget den med Sukrin melis og brukte ca 4 toppede ss. Det holdt lenge. Hadde kokos på fatet og over kaken. Syns det ble kjempe godt jeg. :):)
Ser at jeg lagt til en http for mye på linken - derfor den ikke funker. :o
Jeg varierte litt i går. Jeg brukte en pakke sukkerfri gele (jello) i stedet for gelatinen og vannet. Bare rørte ut jelloen i 2 dl kokende vann og brukte det i stedet. Stilig med rød skumkake med sjokolade og kokos på:D
Jeg tok faktisk litt vaniljeessens oppi i forfjamselsen:D. Jeg kjente absolutt ikke noe til den, men jeg rakk bare å riste ut et par dråper før det demret for meg at det ikke var nødvendig. Jeg syns det ble godt, det ble annerledes, det var jo bringebærsmak. Hadde egentlig tenkt å bruke sitron, men det var bringebær jeg fant i skapet.
Hvis du har lyst på kokosboller så ville jeg ha tatt den andre varianten for det blir jo ikke akkurat kokosbollesmak. Jeg syns vel egentlig oppskriften er litt stor, men det er vel ikke så lett å stivpiske mindre mengde egg. Den er ikke like delikat dagen etter, det hadde sikkert vært bedre om jeg hadde lagd kokosboller som var helt dekket av sjokolade og kokos.
Kristine Weber har helt fantastiske oppskrifter og de er ofte lavkarbovennlige... :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.