< Tilbake til oversikten

Grønnsakssmoothie - ikke den søteste, men god og næringsrik!

#1

Bokhylle sa for siden:

Man kan så klart variere mengden som man selv ønsker, her kommer versjonen jeg lagde i dag. Jeg lagde på slump men målte alt jeg brukte, slik at dere får en nøyaktig oversikt over næringsinnhold.

Dette er ingen supergod dessertsmoothie, men den er full av gode næringsstoffer og smaker helt OK! :) Jeg liker følelsen av å helle i meg masse sunt og godt. Fin som mellommåltid eller frokost.

Ingredienser:
64 gram Eldorado frosne bringebær
32 gram Jarrow coconut oil extra virgin (fra iHerb)
(Varmet bær og kokosoljen sammen i en kjele til bringebærene var varme og oljen smeltet.)
34 gram agurk
42 gram avocado
124 gram squash
70 gram cottage cheese
60 gram tomat (en liten smakstomat)
1 rått egg
6 gram sitronsaft
4 gram fiberhusk
Litt søtt, f.eks. stevia eller sukrin

Fremgangsmåte:
Blant alt i en blender sammen med en god mengde vann. Vannmengden justerer man etter hvert, fiberhusken gjør at alt stivner litt sammen, så man trenger gjerne litt ekstra vann på slutten.

Næringsinnhold:
(Omtrentlig en halv liter eller deromkring, man trenger ikke å drikke alt)
567 kcal
49 g fett
19.2 g proteiner
10 g karbohydrater

I tillegg får du i deg dette av vitaminer o.l. Tallene er i prosentdel av anbefalt daglig inntak, i følge fitday.com. Vet ikke om de er generelle eller basert på min kropp, i så fall er jeg 173 cm høy og veier 64 kg, og har en rolig livsstil.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9136&amp;stc=1&amp;d=1317901151[/img]


#2

Bokhylle sa for siden:

Brukte i dag litt mer bær og hadde dessuten oppi sesamfrø uten skall. Kjørte sesamfrøene litt i blenderen først, slik at de ble mer hakket opp, før jeg tok oppi det andre.

Smakte godt med mer bær, og sesamfrøene gir jo utrolig mye god næring! (Deriblant jern, kobber, magnesium og sink)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.