< Tilbake til oversikten

LCHF Energibarer - NOMNOM

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se her for bilder!

“Energibarer” er vel mer riktig :) Eller kanskje energikonfekt? Haha, gode blei dom hvertfall, har store problemer med å holde meg unna kjøleskapet!

Ingredienser (ca 12 stk)

1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel
1,5 dl kokosolje
10 dråper stevia (jeg brukte English Toffee)
3 ss sukrin
1/2 ts salt

Sjokoladetopping

100 g mørk sjokolade, helst 85%
3 ss kokosolje
1,5 ss sukrinmelis
5 dråper stevia (Jeg bruke Vanilla Cream)
1 ss fløte

Fremgangsmåte

Ha nøttene i en varm stekepanne.

Ha over litt kaldpresset olivenolje og salt og stek dem i rundt fem min

Ha i det øvrige tørre (minus mandelmelet). Passpå at ikke panna er for varm, da spretter linfrøene avgårde

Smelt kokkosoljen og bland inn alle ingrediensene

Ha over i former. Jeg syns muffins-silikonformene er veldig praktiske da de er enkle å få ut.

La brettet stå i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen. Smelt kokosolje og mørk sjokolade (jeg brukte 90%). Bland inn de øvrige ingrediensene.

Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer

Mat for mons :)


#2

Holtappen sa for siden:

takk Ingrid, gleder meg til jeg skal lage dette. TAKK også for mange herlige oppskrifter jeg har funnet på bloggen din og her. FANTASISK for en søtmons som meg


#3

|Ingrrid sa for siden:

haha, bare hyggelig, er vel litt avslørende at jeg er en søtmons selv ;)


#4

Qlio sa for siden:

Sikkert kjempegode!!!!


#5

Mariann S sa for siden:

Mmmmmm, dissa ska ej lage :D


#6

Mariann S sa for siden:

Er det noke anna en kan bruke istedenfor dei steviadråpane?
kan en berre kutte det ut?
kanskje berre søte litt ekstra med søtstoffet en ellers brukar?


#7

Mammarosa sa for siden:

Takk for oppskrift! Har laget en ladning i dag etter "man tager det man haver" - Mmmmmmm!


#8

Mammarosa sa for siden:

Har forøvrig brukt litt vanlig stevia og organiske vaniljedråper og sukrin da jeg verken har stevia vanilla, toffee eller sukrinmelis. Kokosmel i stedet for mandelmel. deilig! Ettersom det er litt fløte så oppbevares de i boks i frysen for holdbarheten :)


#9

TrineG sa for siden:

Disse skal jeg lage i morgen ! Nam :D


#10

Mariann S sa for siden:

Laga i helga, og dei vart kjempegode :)
Eg kutta ut stevia, for det hadde eg ikkje.
So bytta eg sukrin med tagatesse.


#11

TrineG sa for siden:

jeg lagde disse nå, ingen søtning, men med 70% sjokolade. Nam,nam. Kjempe gode !:)


#12

ThereseA sa for siden:

Til dere som har laget disse

Er det mulig å ha disse ute i noen timer eller blir de fort klissete?


#13

Mariann S sa for siden:

Eg skal ta ut en no, so skal eg sjå seinare i kveld.
Normalt blir jo alt som er laga med cocosa mjukt i romtemperatur.


#14

ThereseA sa for siden:

Det hadde vært fint om du skrev resultatet.
Hadde bare vært kjekt å kunne hatt noen i veska på jobb el trening uten at jeg blei kjempeklissete når jeg tok på de


#15

|Ingrrid sa for siden:

har faktisk ikke prøvd selv enda, men ville hatt de i en liten plastikkpose ihvertfall. har du kjøleskap på jobb så går det nok fint da, jeg kan ha de ute en liten stund, men ikke prøvd jobben enda, skal gjøre det :)


#16

Mariann S sa for siden:

Den blir myk som alt anna som innholder cocosa... :(
kal du ha den med deg, må det vere i ei lita boks evnt oppi muffinsformer i boksa.


#17

ThereseA sa for siden:

Så kjedeligt. Får prøve å finne på noe smart no.
Takk for resultatet :)


#18

Mariann S sa for siden:

Eg vil tru det går an å lage omtrent det samme og kutte ut cocosa, det er vel ikkje desse barene som skal dekke opp fettbehovet uansett :) Kanskje bruke litt meir fløte.


#19

Benzo sa for siden:

Disse var nydelige og mettende! Hadde ikke stevia, men puttet oppi litt vanlijepulver. Lagde de i små muffinsformer.


#20

|Ingrrid sa for siden:

kan være litt vanskelig å få dem til å henge sammen? Må bruke mer sjokolade isåfall..


#21

vibsen sa for siden:

Jeg har nettopp laget disse. Jeg ble litt skeptisk når jeg smakte på begge "rørene", men de var jo kjempegode.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.