< Tilbake til oversikten

Tiramisu

#1

Ciss sa for siden:

[font=Arial][/font]
[color=navy][/color]
INGREDIENSER
1 kopp sterk kaffe
(0,5 dl marsala) - Jeg droppet dette, og resultatet ble likevel helt nydelig!
2 ss cognac, eller brandy (Jeg var nok litt mer raus med cognacen)
1 pk cavalier cinnamon crisp kjeks
3 stk egg
1 dl splenda ( Originalen sier 2 dl sukker, men min utgave ble absolutt søt nok)
200 g mascarpone (kremost) (Jeg hadde ikke mascarpone og brukte ricotta, det gikk også fint!)
2 dl kremfløte
40 g mørk sjokolade (f.eks cavalier)
[color=navy][/color]
[color=navy][/color]
FREMGANGSMÅTE
Bland kaffe, (marsala) og brandy i en stor bolle. Dypp kjeksen i blandingen og legg den i en dyp form. Når kjeksen er bløtt opp i væsken lar den seg fint forme etter fasongen på formen.

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med splenda til den blir lys i fargen. Miks inn mascarponeosten. Pisk kremen og vend den inn.

Pisk eggehvitene stive (med helt ren bolle og visp – ellers får du det ikke til). Vend kremblandingen forsiktig inn i eggehvitene.

Bre kremen utover kjeksen. Dryss over revet sjokolade.


#2

Nannah sa for siden:

:sikle:


#3

Gerd sa for siden:

Og jeg kan skrive under på at denne er nyyydelig :sikle:


#4

Mammarosa sa for siden:

Mmmmm! Har du regnet ut karbene? Sånn for oss late mener jeg ;)


#5

Ciss sa for siden:

Nei, jeg har ikke brydd meg om det i og med at den ble servert i selskapssammenheng, og da var det nok for meg å vite at jeg hadde plukket vekk størstedelen av karbene.
[color=#000080][/color]
Har ikke ingrediensene tilgjengelig her nå, men kommer nok til å beregne innholdet neste gang jeg lager den :)


#6

Antoinette6 sa for siden:

Kjære, - hvor kjøpe du de kjeksene ??? Meny ?

Tiramisu er nesten det beste jeg vet !!!


#7

Ciss sa for siden:

JEG kjøper dem på helsekosten; Du må vel bare sjekke der du ellers finner cavalier-produkter.
[color=navy][/color]
(Men om du er ihuga tiramisu-fanast må du nok innstille deg på at dette blir litt annerledes ettersom det brukes kjeks med kanel-smak. Jeg syntes kanelen løftet smaken, men det spørs jo hva man forventer seg.)


#8

Antoinette6 sa for siden:

Takk ! jeg skal ha gjester på fredag. . .

Og kanelsmaken KAN være litt skummel for meg. Er den. . .gjennomtrengende, på noen måte ?


#9

Ciss sa for siden:

Oi, det var ikke lett å svare på. Du kjenner jo at det er kanel, da...
[color=navy][/color]
Jeg vet at cavalier også har slike vaffel-kjeks, de er kanskje mer lik ladyfingers på smak, men da må du jo eventuelt stå og skrape bort fyllet av kjeksen før du bruker den.
[color=#000080][/color]


#10

Antoinette6 sa for siden:

:ja:

Men hva gjør eg ikke for en god Tiramisu ?

:sikle:


#11

Kristin_B sa for siden:

Ingenting...? :lol:


#12

Antoinette6 sa for siden:

:lol: :lol: :lol:

Jeg LESER oppskriften, dah !


#13

Kristin_B sa for siden:

Men du gidder ikke lage den! :lol:


#14

Antoinette6 sa for siden:

Nope. Ikke før du kommer på besøk til meg. Da, - kaaaanskje :D


#15

Kristin_B sa for siden:

venter på invitasjon :D







#21

Gekke83 sa for siden:

Åh kjære.... :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.