< Tilbake til oversikten

Saftig og fast pizzabunn/pannebrød (kun 1 karb. pr. skive/bit)

#1

Biggie Small sa for siden:

Sett ovnen på 180 grader.

3 store eller 4 små egg (~200gr.)
1/2 dl. fløte (43 gr.)
100 gr. kremost naturell

Bland egg/fløte/kremost sammen i en visper m. bolle passe jevnt.

50 gr. gresskarfrø
40 gr. solsikkefrø
35 gr. kokosmasse
(Coop type)

Blend gresskar, solsikke, kokos i en kaffekvern til fint mel. Hell det i vispebollen mens den går.

1 god ts. bakepulver
1/2 ts. havsalt

Ha det i vispebollen og visp.

1,5 ss. fiberhusk tilslutt i bollen og visp inn.

Hell utover mellomstor panne bekledd m. bakepapir som rekker litt oppover kantene (tips: ta litt formfett eller vann i panna før du legger i bakepapiret for at det skal sitte bedre og ikke skli).

Fordel jevnt utover, strø sesamfrø eller hva du vil på toppen, og sett litt høyt i ovnen i ca. 35 minutter.

Kjøl litt, del i 12 deler.

Pr. bit/skive:

Kalorier: 118,83
Karbs: 1,091416667
Fett: 10,02833333
Proteiner: 5,308583333
Gram: 39


#2

Yonah sa for siden:

Spennende! Kanskje mannen og jeg skal ha pizza i dag når vi er alene( ungene spiser ikke frø og nøtter, nytter ikke å lure de gitt..)?

Som pizzabunn, det er bare å smøre utover og forsteke, eller slengte du på fyllet med en gang?

Takk for at du deler!


#3

Biggie Small sa for siden:

Har bare prøvd det som pannebrød :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.