Jeg vil egentlig ikke være i ketose pga at jeg blir så emosjonell og hissig, vondt i hodet og slapp, men jeg vil gjerne spise lavkarbo. Problemet er at jeg stadig havner i ketose. Tester meg på stix.
Hva er det som gjør at jeg havner så lett i ketose?
Jeg spiser rugsprø, masse grønnsaker og passer ikke mer på karbohydratene enn at jeg holder meg unna brød, potet, pasta og ris.
Ikke spiser jeg mye fett, heller mager mat.
Jeg skjønner ingen ting:(
Jeg havner i ketose dersom jeg kommer under 50 gram per dag, så noen havner bare lettere der en andre virker det som. Hva med å spise en frukt per dag? Det pleier få meg ut av ketose fort som bare det ;)
Jeg drikker smoothie hver dag med både banan og bær, så det hjelper ikke. Jeg drikker også vann. Jeg drikker kun vann og kaffe, men tar gjerne en kaffe latte også i blandt uten at det hjelper.
Nå må noen arrestere meg hvis jeg tar helt feil.
Men - om du i tillegg til å være forsiktig med karbs - brød, ris, pasta, potet - også spiser lite fett, men heller mager mat, så er du høyst sannsynlig i kcal-underskudd. Kanskje betydelig også..?
Regn igjennom hvor høyt du kommer på et gjennomsnittlig dagsforbruk. Går du jevnt over i underskudd så vil du havne i ketose selv om du spiser over 70 -100 gram karbs pr. dag.
Ok. Kanskje det er problemet. Jeg spiser mellom 1000-1300 kcal til dagen. Trodde det var ganske greit?
Jeg er glad i å lage meg smoothie med fersk Tofu, bær og dobbel 0 yoghurt, har rugsprø med skinke til lunsj og mager kjøtt eller fisk sammen med grønnsaker til middag. Jeg leser ikke. varedeklarasjoner for å finne karber sånn som før, bare styrer unna brød, pasta, ris og poteter.
Noen ganger spiser jeg til og med en liten kinder maxi med 120kcal. Det er jo rent sukker, så jeg trodde det ville holde meg unna ketosen.
Det er ikke lett å slanke seg i en alt for travel hverdag:(
Da jeg gikk inn for å være i ketose sist, så gikk det 4-5 uker før hodeverk var borte, humøret på plass igjen og lammende følelse i musklene gikk over.
Jeg har på en måte ikke tid til sånt akkurat nå. Jeg jobber, går på skole og har fire barn.
Akkurat det samme tenkte jeg også :) Kaloriunderskudd gir også ketose, men nå fordi du spiser for LITE mat! Er du i tillegg sulten, ikke rart du blir så uvel og grinete av å være i "ketose" :) Øk på med FETT!!
Det går bedre og spise rundt 1300 kalorier om du har overvekt av fett (som på ketolyse) enn når du spiser magert. Uff, jeg har fremdeles mareritt av sult og humørsvingninger fra Grete Roede tiden...
Du "blander" epler og appelsiner her for å si det litt flåsete. Ønsker du ikke og spise fett, bør du virkelig øke på en hel del med karbohydrater. Ønsker du ikke og spise kh, må du øke på med fett, ellers blir du faktisk ikke i særlig form.
Du spiser egentlig Grete Roede - men med sterkt redusert kh-inntak, og det er ikke særlig godt for kroppen og sulte slik du gjør nå over lengre tid... forbrenningen din vil også gå ned, og kroppen vil gå i sparemodus.
Takk for svar. Utrolig godt å få svar når jeg gjør så feil som jeg tydeligvis gjør. Jeg er allerede i sparemodus. Jeg holder på å bli gal av det, men nå som jeg vet hva jeg gjør feil kan jeg rette opp i det.
Lurer bare på en ting, skal jeg fortsette med 1300 kcal når jeg legger til fett i kosten?
Hvis du fremdeles er METT kan du gjøre det, hvis ikke spiser du litt større måltider. Ikke tenk kalorier i første omgang :)
Spis gjerne mer, de første ukene nå må kroppen lære seg og bruke fett som energi og da er det alfa og omega at du får i deg NOK fett til at dette kan skje :) Husk at du nå har vært i sultemodus en stund, vær forberedt på at du KAN gå opp et par kilo, men dette vil stabilisere seg etterhvert :)
Det viktigste er at så lenge du ligger under ca 72 g kh pr dag (det er faktisk ganske mye, SEKS vanlige brødskiver faktisk :)), trenger du ikke være "fettredd". Husk også at fett er så energirikt at du må ikke drukne maten i fett for at det skal bli riktig :)
Smør på skiva (lavkarbo fortrinnsvis), litt majones på passende pålegg, en fløteskvett i stekesjyen til stekt mat, litt rømme til laksen, avokado med reker, fet fisk, entrecote, nakkekotelett, makrell i tomat er glimrende fettkilder.
Bruk diett.no til å se at du ligger noenlunde godt an i matinntaket ditt den første uken. Blir det veldig lite fett, skal det bare en skje udos og eller cocosa i maten før det blir bra. Cocosa kan du bruke til å steke med (den ene varianten smaker ingenting), udos choice olje kan feks blandes i tyrkisk yoghurt sammen med bær :)
Siden du har fulgt ketolyse, antar jeg at du har boka, hvis ikke er det et fint innkjøp nå. Les den, og bruk måltidsforslagene som utgangspunkt til DIN hverdag :)
I sommer en gang så var jeg mye mindre flink til å passe på, så på et eller annet tidspunkt falt jeg ut av ketosen.
Jeg har som sagt ingen problem med å komme i ketose igjen, men det har sin pris når formen er så dårlig så lang tid før det stabiliserer seg.
Når sjekker du med stix, på morran eller kvelden? Det er veldig mange som kommer i ketose i løpet av natta, så om man sjekker på morran er det helt normalt å få utslag selv om man spiste wienerbrød og pomes frites til kvelds. Sjekk på kvelden, en time eller to etter mat.
Men lurer på, spiller det noen rolle om du er i ketose eller ikke, bare du kommer deg overstartproblemene ved ketose?
Det høres ut som om du spiser så lite energi at du kommer i ketose av den grunn, knskje øke på litt på protein og fett?
Kjempebra at du la fram "saken din" på forumet, og at vi fant ut at det var ting du kunne endre på! Blir så glad hver gang noen får korrigering i den veldig utfordrende situasjonen det er og endre kosthold :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.