< Tilbake til oversikten

Reiser på ferie i 3 uker

#1

9292 sa for siden:

Hei! Jeg reiser snart på ferie i 3 uker til Asia. Og jeg tror jeg kommer til å få et problem med mat. Tror ikke lavkarbo mat er utbredt der jeg skal. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Fly og venting er jo på 32 timer. Ene flyet er på 19 timer, der de serverer mat. Noe jeg kan så vidt huske var nuggets, ris osv. Rettere sagt, bare karbohydrater. Jeg kan ikke kutte dette ut,da sitter jeg jo med brus og 10 g salat igjen.

Jeg holdt meg til lavkarbo i sommer. Hadde ingen planer om å slutte, men så reiste jeg på tur til spania og da var den livsstilen over. Jeg er veldig svak i sinn, og har mannet meg veldig opp til å begynne med dette igjen, da jeg klarte å gå ned 10 kg på 2 mnd, men har gått opp 15 nå :eek:

Har noen tips? Motivasjoner? Jeg er så redd for å sprekke. Og bestille 6 cheese uten brød hver dag blir jo uaktuelt.

Takk for svar :)


#2

index sa for siden:

Bestill ekstra grønnsaker til maten, og spis bare det du har godt av! Maten i Asia er uansett stort sett billig, så om du må bestille doble porsjoner noen ganger er det likevel verdt det! Og på reisen? Kan du ikke ta med matpakke?


#3

jojomesteren sa for siden:

Huff, det er en utfordring! Jeg skal 1 uke til Asia nå (med jobb) og lurer fælt på hvordan det skal gå. Fyller opp med baconcrisp, babybel og valnøtter i baggasjen som "reservemat". De fleste måltider blir i jobbsammenheng der man ikke kan bestille selv. Vurderer å klage på døgnvillhet for å forklare hvorfor jeg spiser så lite, og så spise noe annet på rommet om kvelden.
Riktignok er det mye grønnsaker der, men jeg er fortsatt på 15 g karbo om dagen, da er det ikke plass til mye grønnsaker.....
Vil veldig gjerne høre om andre har erfaringer fra reiser i slike land!


#4

fudge sa for siden:

Jeg tenker at litt lavkarbo er bedre enn ingen lavkarbo. Jeg hadde nok spist lavkarbo der det lot seg gjøre, men tenkt at det ikke var noen stor krise dersom du måtte spise litt karbo på flyet f.eks. Det skulle sikkert være mulig å få en større porsjon kjøtt/grønnsaker uten ris når du først har landet. Det viktigste tror jeg er å tenke at man ikke trenger å være bare enten eller, men prøve så godt det lar seg gjøre :)


#5

smgj sa for siden:

Kan du ikke spise "generell lavkarbo" den ene uka? Og så til frokost på vestlige hotell er det ikke noe problem. Da er det gjerne omelett eller eggerøre å velge fra.

Tiil lunch/middag så kan du ta en symbolsk skje ris og skyve rundt i sausen mens du spiser kjøtt og grønnsaker. Det er begrenset hvor mye skade ekstra grønnsaker i en uke kan gjøre dersom du holder deg unna øl til maten.... ;)


#6

Charlott sa for siden:

Lag plass til masse grønnsaker du :D De å overskride karbkvota med grønnsaker er søren meg ikke det verste! Heller det enn at du blir fryktelig sulten og hiver innpå andre ting :)


#7

jojomesteren sa for siden:

Takk for gode svar!:D Sikkert et godt råd å akseptere at man ikke klarer å holde seg under 15 g :o. Trenger ikke bøtte innpå med hvit ris av den grunn. Tar med ketostix, er en måte å se hvor høyt jeg ka gå i karboinntak uten å gå ut av ketose også? ;) Jeg ser at mange skriver at de blir fryktelig dårlige av å spise mye karbo mens de er i ketose - noen som vet når dette slår inn? Gjelder det bare supersprekk med boller og snop, eller kan det slå inn ved 40-50 g karbo fra grønnsaker?:confused:
En annen ting jeg er redd for er sausene - de er ofte tilsatt sukker:mad:.


#8

index sa for siden:

Må man ikke spise usannsynlig mye grønnsaker for å komme opp i 40-50 gram karbo? I alle fall av de "sunne" grønnsakene?

Brokkoli inneholder f.eks 2,1 gram pr 100, da kan du spise 2-3 kg av denne til dagen...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.