Jeg er ikke så veldig interessert i alle skribleriene om LCHF for tiden, jeg vet hva som fungerer for meg, og andre må selv finne ut av hva som fungerer for dem. For meg er sukker værre enn nikotin, jeg har aldri vært avhengig nikotin, men sukker er en helt annen sak.
Men jeg klarer ikke å unngå å kommentere kommentaren til Gry Hay, som er seniorrådgiver i Helsedirektoratet: “Det er ikke særlig hverken sosialt eller høflig eller miljøvennlig å spise bare kjøtt og kaste potetene og brødet”. Eh? Denne kommentaren er utrolig barnslig, det virker som om hun tar det svært personlig at flere og flere ikke ønsker å spise slik hun mener er rett. Hun har et fullstendig svart/hvitt syn på dette kostholdet, og er helt lukket for at noe annet enn det som hun har fått innbanket ila oppveksten kan være riktig. En person som jobber i helsedirektoratet burde vite at lavkarbo ikke handler om å stappe i seg smør, bacon og fløte. Det handler om at man skal endre energikilde fra karber til fett, ikke nødvendigvis å overdrive. Jeg spiser faktisk ikke veldig mye mer kjøtt nå enn før, men jeg pirker ikke lenger vekk fettranden på skinka. Jeg tror ikke venninnene mine har opplved meg som mer uhøflig nå enn tidligere heller. Om man er glutenallergiker så unngår man brød, og om man er sukkeravhengig så unngår man sukker, man trenger ingen unnskyldning for å velge bort karbohydrater, spesielt ikke når det koster en vertinne et halvt blomkålhode å erstatte potetene til en potensiell LCHF-gjest.
Neh, la dem styre på og diskutere, jeg spiser det som er best for min kropp.
Helt enig med deg, jeg blir bare sliten av diskusjonen som er i media nå. All ære til de som orker å ta opp "kampen".
Jeg vet at lavkarbo fungerer for kroppen min. Jeg har vært litt "slapp" noen måneder, og har spist mer "normalt" innimellom. Det har resultert i at jeg har gått opp noen kilo, samt at jeg har fått igjen betennelser i bena.
Dessuten har jeg ofte tenkt når folk kommenterer kostholdet mitt - at sannsynligvis har de ikke selv et kosthold som er i tråd med ernæringsrådene fra staten. Sannsynligvis mindre fisk enn anbefalt, og mer sukker enn anbefalt...
Nei - jeg har blitt utrolig bevisst på mat, og lager kortreist mat fra bunn mye oftere enn jeg gjorde tidligere - også til familien.
men hva tenker dere om fettintaket i LCHF? det bekymrer meg litt å se hvor mange som mener det er farlig over lengre tid. selv prøver jeg meg på en moderat LCHF-livsstil. har kuttet ut pasta, ris, brød osv. har nok et inntak på hvertfall 100 karbohydrater for det. jeg er på ingen måte overvektig. men følte meg mye mer vel etter en uke uten så mye inntak av karbohydrater. følte meg nesten som et nytt menneske:rolleyes:
Man må erstatte karbohydratene med noe. På LCHF erstattes det med fett. Det finnes mange tråder som diskuterer dette veldig inngående. Dersom du er litt "nervøs" for fettet kan jeg anbefale deg å søke litt. Det hjelp iallefall meg ;) Ellers er det aldri feil å få støtte av en hjertekirurg som er pro lavkarbo: tgeisner.com/
OK, de siste to gramma byr jeg på! ;) Takk for korrigering!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.