< Tilbake til oversikten

Fruktig nøttekake

#1

Marianne sa for siden:

[font=Arial][/font]

8 kakestykker

250 g valnøtter

3 ss havrekli

6 eggehviter

1 ss smør

1 dl Natreen/Canderel

3 dl friske bær eller hakket frisk frukt

1 dl saftkonsentrat med kunstig søtstoff

1 dl vann

7-8 ts gelatinpulver

1 ss mager kesam

Smør en rundt springform ca. 24 cm.

Kjør nøtter, havrekli og smør i en kjøkkenmaskin til alt er finhakket og blir en slags deig. Bland i søtstoff. Visp eggehvitene stive og skjær dem inn i nøtteblandingen. Fordel jevnt i kakeformen og stek i ca. 30 min. på 175 grader. Avkjøles i formen.

Bløt gelatin i det kokende vannet. Tilsett saftkonsentrat og la det hele avkjøle litt. Dekk bunnen med bær eller frukt og hell den avkjølte saftgelatinen over. Sett kaken kaldt til den skal serveres. Skjær godt langs rammen på kakeformen så den er lett og ta av. Flytt kaken (med kakeformbunnen) til et pent fat og pynt med en klatt krem eller mager kesam og et par blader sitronmelisse.

Fra Sunn og Slank med Maria


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.