< Tilbake til oversikten

Kylling- og scampisuppe i kokosmelk

#1

rava sa for siden:

4 bokser med kokosmelk
7 dl kylligkraft Brukte 3 buljonterninger.
2-3 paprika
2 rødløk
en god kvast koriander
en mellom stor ingerfær fin kuttet.
to kinesiske hvitløk
4 røde chillli uten før og hinner.
12-15 Limeblader
2 lime, skvises oppi helt til slutt
Vårløk. Den e best å ha oppi te slutt, siste 10 min sammen med kyllignen.
Mini Mais ca 10 -12 stk.

Stekte hvitløk, løk, chilli og ingefær sammen en liten stund. Hadde så paprikaen over. Stekte litt til. Hadde så limeblader og kokosmelk over + kyllingkraft og mini mais..

650 gr kyllingfillet i strimler. T de oppi når det er ca 10 miutter igjen å koke. Det hele trenger ikke koke mer en 40 min.

Smakte til med Red Curry paste og fish sauce. Måtte ha en del oppi :o))

Hadde scampi oppi til slutt i ca 3 min. Men siden jeg lagde mange posjoner så hadde jeg kun til det jeg skulle spise i kvell. Det kan og kuttes helt ut.

Det blei ei skikkeligt kvessen suppa. Sterk men ikkje sånn at det brandt. Kraftig på en måte.



#3

Sweetie73 sa for siden:

Hei! Dette så godt ut:p Jeg elsker thaimat og bruker det mye. Anbefaler å starte med å røre ut currypaste i olje først, som første trinn.


#4

Nerthus sa for siden:

For de som lever på ketolyse blir denne suppa ganske full av kh - spesielt når jeg ser modifiseringen du har gjort hallgeirg. Selv om du velger den feteste kokosmelken (den har minst kh) og deler suppa på 4 porsjoner, blir hver porsjon over 20 g kh...

Dette bare så du som er i startfasen er klar over det :)

Suppa er helt sikkert knall, jeg har en oppskrift selv på thaisuppe med kylling og elsker den, men jeg kommer ikke ned i under 20 g kh pr porsjon uten å kutte kraftig på løken, og da er jo halve poenget vekke ;)


#5

hallgeirg sa for siden:

eh.. det blei vel faktisk 8-10 porsjoner... og da er det vel ikke så galt pr porsjon?


#6

Nerthus sa for siden:

Da blir det ikke så mye pr porsjon nei :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.