< Tilbake til oversikten

Deilige lavkarbo bringebær- og sjokolademuffins

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se her for bilder!

Nomnom. Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker muffins, jeg lager de hele tiden, med diverse små vrier. Denne gangen droppet jeg vaniljen og hadde i litt mer bringebær og sjokolade. Jeg spiser gjerne en slik en til frokost

Ingredienser (12 stk store):

Bunn:

100 gr kokkosmel
200 gr mandelmel
1/2 dl sukrin
4 store egg
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fyll (her kan du være kreativ):

En neve bringebær
100 gram mørk sjokolade (jeg brukte 86%)

Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.

Ha i bringebær og sjokolade delt i biter.

Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.

Stek på 180 grader i ca 35 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).

Det er ca 34 karber i hele røra uten bær og sjokolade.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.