hei alle sammen, jeg skal begynne på lavkarbo i morgen, da blir det mye røkt laks, egg, litt kiwi da og litt vaniljekesam, kyllinfilet og laksefilet og grønnsaker.
men det jeg lurer på, jeg trodde at man på lavkarbo da ikke skal spise bacon, altså at det bare var mye fett på ketolyse, mulig jeg er helt på viddene her hehe
jeg e bare livredd for at hele meg skal stoppe opp, gå på sparebluss.
la på meg 20 kg i 2007 pga antidepressiver, la på meg 20 kg vann, sliter enda med mye vann i kroppen.
redd det blir feil om jeg for eksempel spiser måltid kl 9 også kl 13 også kl 18 liksom, skal jeg bare kjenne når det begynner rumle i magen liksom?
hadde spiseforstyrrelser da jeg var 16, fikk aldri hjelp. legen mener jeg skal spise mange måltider så derfor jeg føler jeg må liksom
Spis så mange måltid du vil de første par ukene. Kjenn litt etter på sult og metthetsfølelse. Vær forberedt på at du blir litt uggen de første par ukene. Sjekk ut nybegynnertråden til arnakristin som jeg linker til nederst i signaturen min :)
Det er lettere og følge lavkarbo i starten om du velger en retning, men du kan godt spise slik du summerer opp. Vær obs på at kiwi har litt karbohydrater som kan trigge sultfølelse - spise mye grønnsaker og drikk godt med vann - spesielt du som sliter med at kroppen lagrer mye vann!
Lag deg en egen journal som du beskriver mat og form og tar opp utfordringer så vil mange hjelpe deg på veien! :)
leste nybegynnertråden nå, men det at det står at alle havne rpå 2-3 måltid virker nesten litt sykelig, om dere skjønner meg riktig da, mulig bare jeg som er teit her
Du skal omtrent spise til du blir kvalm om du skal overspise på karbofattig og fettrik mat.. Jeg klarer IKKE å komme opp til 2000kcl( min behov for beholde vekta er 2600kcl) om dagen, og jeg spiser meg stappmett ofte.
Men hvorfor spiser du vaniljekesam? Den inneholder sukker. Poenget med lchf er jo hvor karbene kommer i fra også, og ikke bare antall gram. Bruk heller karbene på cottage cheese og fløte/seterrømme/creme fraiche som er uten sukker. Og spis grønnsaker hvert eneste måltid OG nok protein. Nå ser det ut til at du kanskje har nok protein, da ville jeg øket på med fett, for i følge matvarene du spiser er dette ketogen diett, og da MÅ du passe på å få i deg fett som gjør deg mett og gir deg energi.
I starten kan man være sulten altså, noen spiser masse i starten, men det går over fort.
Mange opplever at gamle "sannheter" ikke gjelder lenger når kroppen kommer godt i sving med lavkarbokosthold. :) Men siden hodet også skal henge med, må du for all del spise på en måte du føler deg trygg/komfortabel med - om det nå er store måltider eller små måltider, etter klokka eller tilfeldig. Du bør dog vite at når du lever lavkarbo er det ikke nødvendig å spise ofte av noen grunn - den eneste grunnen vil være om det er det du foretrekker, rett og slett. Noen av oss vil bare ha to måltider om dagen, andre vil ha fem. Vi er forskjellige. :cool:
Ketolyse er en ketogen diett, hvor fokuset på fett er stort. Man kan gå opp til ca 72 karbohydrater daglig før man trenger å kutte på fettet (individuelle forskjeller her også, selvfølgelig). Dermed er det fint rom for bacon, og andre fettkilder, på mange lavkarbo-spisebord. :)
Det er litt vanskelig å gjette hvilke mengder frukt og varer ala vaniljekesam (som inneholder sukker) du har tenkt å operere med i ditt kosthold. Det kan være lurt å logge det du spiser i noen dager, så du kan se hvordan balansen mellom protein, karbohydrater og fett blir - og se om det er noe du trenger å justere.
frokost: røkt laks, eggerøre, litt majones, litt tomater
lunsj : samme som frokost
middag: laksefilet, asparges, saus av rødløk, creme fraiche og litt soyasaus, middagen blir veldig variert da
spiste laks og eggerøre 3 ganger om dagen for 1 år siden, tror aldri jeg har følt meg så bra før, er det slik at det ikke bør gå 6 timer imellom ca, jeg leste nybegynnertråden, men kunne ikke finne akkurat det
Du tenker på www.diett.no - der kan du loggføre maten.
Jeg synes planen din høres grei ut. Men du bør ikke spise det samme lenge av gangen. Bytt ut minst ett av måltidene med et annet måltid hver uke - eller sett opp en ny plan etter 1-2uker. Dette fordi at man også bør spise variert over tid.
Om du føler deg bra med et kosthold med mye laks kan det kanskje hende du har ekstra behov for omega3. I så fall kan du også bruke tilskudd i en periode om du vil.
bestandig vært glad i laks, har pcos og så slikt kosthold funker på meg, har ikke det samme hver dag da til middag, varierer mellom omelett, kyllinwok, laksefilet osv.
da jeg sjekket nå på diett.no med det jeg skrev, altså de 3 måltidene jeg skrev opp så ble det 102 gram fett, 23 gram karbo og 76 gram protein
Minimun og minimum. Med de 3 måltidene du skrev opp her ble det drøyt 1200kcl, det er for lite å leve på. Om du er sulten så er dette grunnen.
Du trenger 1-1.5g protein pr kg kroppsvekt om du ikke er veldig aktiv.
Fyll på med fett, en skjed smør ekstra her og der. Omelett og eggerøre kan sluke mengder med smør uten at det merkes. En skje smør på laksen osv og du øker mye. Kesam er mager og skal ikke spises uten fett til.
røkt laks, eggerøre til frokost, tomat, og litt majones
lunsj: så å si det samme eller proteinpannekake
middag: kyllingwok, laksefilet med saus av creme fraiche, rødløk, paprika og litt soysaus, men skal jeg ha den originale creme fraichen eller lett varianten? blir for mye med 1500 kalorier til meg tror jeg
Du er ikke på lavkaloridiett, i såfall har du havnet på feil forum. Slutt å tenk kalorier på det viset at du sammenligner 1500kalorier på lavkalori kontra høykarbo. Ting funker helt anderledes på lavkarbo. Men du MÅ spise nok, og når du legger ut en diettplan som gir deg drøye 1200kalorier i døgnet, så forstår jeg også at det er for lite, du vil ende på sparebluss.
Du skriver ikke om hva du veier, men 1200kcl er for lite selv for en normalvektig liten flis av en kvinne.
ok:) tusen takk for hjelpen, bare foreldra mine som plager meg i forhold til dette, de sier jeg blir fet av smør og bacon, de vil ikke engang høre på meg
LCHF betyr at man spiser lite karbohydrater og mye fett.
Om man kutter i karbohydratene så må kroppen finne en annen kilde til energi, og da er det viktig med fett.
Hvis man ikke gir kroppen fett, men kutter hardt i karbohydratene, så vil man ikke føle seg bra, og man vil heller ikke få det ønskede vekttapet fordi kroppen går i sparebluss.
I starten når man går på LCHF spiser man ofte. Etter en stund vil kroppen bli vant til å bruke fettet som energikilde, og fett metter mye lengre enn karbohydrater gjør. Dette betyr at man faktisk ikke trenger mer enn 2-3 måltid til dagen.
Jeg tror på allsidighet. Det å låse seg til faste måltider med samme maten stort sett hele tiden gjør at man både risikerer og se på det som en diett og sprekke, og man risikerer mangler i kosten der man kan f.eks. få for lite av vitaminer og mineraler.
Jeg ser ikke på LCHF som en diett, men en livsstil. Slik kommer jeg til å leve resten av livet mitt.
Kalorier er ikke noe du bør tenke på nå i starten i det hele tatt. Du bestemmer deg for hva nivå du vil ligge på når det gjelder karbohydrater, passer på at kroppen får nok proteiner og ikke minst -fett!
Anbefaler på det varmeste og lese deg opp og velge hvilken retning du vil følge.
Som et lite apropos; jeg er 1,60 høy og nå 48 kilo, og jeg spiser 2300 kalorier pr.dag, hvilket faller veldig naturlig for meg.
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.