< Tilbake til oversikten

Lavkarbo uten egg og melkeprodukter

#1

rolfp sa for siden:

Jeg har akkurat kastet meg på karusellen og kjører lavkarbo, men jeg sliter litt med frokost, lunsj og kveldsmat.

Jeg tåler ikke egg (og som kjent er jo egg relativt hyppig brukt i lavkarbo) og nå er jeg også til utredning for laktoseintolerans (dårlig timing å begynne med dette en uke ut i lavkarbo-dietten...), noe som innebærer at jeg skal ligge unna alt av melkeprodukter i 3-4 uker.

Disse 2 problemområdene legger en del snubletråder i veien for meg i min jakt på GOD mat som jeg kan spise og fortsette med lavkarbo. Er det noen som har forslag til gode lettlagde frokost/lunsj/kveldsretter?


#2

Nerthus sa for siden:

Jeg er ingen lege - men ha litt i bakhodet at det KAN hende du tåler både egg og melkeprodukter, men ikke på et vanlig kosthold.

Jeg med chrons trodde ikke jeg tålte så mye i det hele tatt, men etter å ha kuttet karbohydratene massivt, viste det seg at det var korn/melprodukter som var hovedproblemet :)

Det er flere som lever lavkarbo uten meieriprodukter og egg her inne, så jeg regner med du får flere tilbakemeldinger :)

Fisk, kjøtt, sjømat, kylling med salater/grønnsaker og majones- og oljedressinger kan være fine alternativer til deg. Cocosa er en fin fettkilde.
Avokado med reker, røykalaks og salat, middagsrester, oliven, nøtter kan være andre forslag. Sjekk ut oppskriftsdelen av forumet, og tilpass til ditt behov :)
Du kan jo feks lage deg knekkebrød og ha pålegg på etter egen smak. Makrell i tomat, salami, fleskepølse, spekemat, rørt syltetøy med kunstig søtning (feks litt flytende natreen).
Cæsarsalat med stekt kyllingfilet/grillet kylling, bacon og aiolidressing er en av mine favoritter :)
Lavkarbohamburgerbrød (marjusen) og hamburger med salat er ganske godt og enkelt og lage. Lag opp flere brød og hiv i frysen til senere bruk :)


#3

rolfp sa for siden:

Takk for svar og fine tips, mye ligger visst i få vridd hodet ut av det faste mønstret med brødmåltider og pålegg man har hatt i mange år.

Eg er jeg uten tvil allergisk/følsom mot. Litt egg i en kake går bra hvis man bare smaker på kaken, men har ved ett par anledninger fått i meg opp mot ett halvt egg, og da har det vært mange timer på toalettet med oppkast og akutt diare.

Angående melk er jeg mer i tvil, nå har jeg hatt en uke med minimalt med laktose og melprodukter, og fordøyelsessystemet fungerer mye bedre enn det har gjort på lang tid. Etter 3 uker med minimalt med laktose tenkter jeg at jeg skal ta ett stunt med ett glass melk for å se hva som skjer...

Når det gjelder vektreduksjon ønsker jeg å komme fra ca 135 kg til ca 110 kg, og etter en uke har jeg gått ned ca 2,5 kg. Ett godt stykke igjen, men det er i allefall en start... :-)


#4

smgj sa for siden:

Se også i bunnen her så er det linker til flere tråder om samme emne. Du akn jo lese igjennom og se om det er noe vettugt å finne der også. :)

Melk kan man ofte erstatte med kokosmelk. Og om du tåler laktosefritt så har tine kommet med bra mange produkter nå. Bare å finne en butikk som fører det.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.