< Tilbake til oversikten

Enkel, indiskinspirert kylling-"pannegryterett"

#1

Photobscura sa for siden:

Jeg er stort fan av mat jeg kan lage i en panne/gryte, uten for mye dall og komponenter. Stort sett bare steker jeg noe kjøtt og slenger i noen grønnsaker og krydder, smaker underveis og håper på det beste. Men i dag skjøt jeg bulls eye! (Synes jeg i alle fall selv. :D)

Ingredienser.
-To kyllingfileter
-Et halvt stort blomkålhode (eventuelt et helt lite et)
-En medium stor rødløk
-To terninger frossen spinat (eventuelt tilsvarende mengde fersk)
-2-3 fedd hvitløk
-1 ts mild curry
-Spisskummin
-Ca en ss raspa fersk ingefær
-Litt chili
-En liten skvett saft fra sitron
-Salt og pepper etter smak
-Enåårmt mye smør!

Skjær kylling i terninger, og sleng i varm panne med smør, skru panna litt ned til ca medium pluss. Rasp blomkålen over panna (her kommer de enåårme mengdene smør inn, da blomkålris absorberer smør som ingens bissniss!), hakk løk og hvitløk, og krydre til. La surre en god stund, til kyllingen og blomkålen er gjennomstekt. Voilá, ferdig! :)
Minner litt om en gjengs indisk rett med ris, liksom.


#2

Ninasju sa for siden:

Takk. Skal prøves snarest :-)


#3

Photobscura sa for siden:

Nice! Si fra om du liker den! Jeg har nok igjen til å varme opp til kvelds. Hurra!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.