Først må jeg bare si at jeg ikke er så veldig flink til å søke etter ting her inne, så om noen vet om en lignende tråd, så bare skrik ut :o
Moren min har så lenge jeg kan huske laget noe hun bare kalle "langpannekake". Jeg tror hun bruker en helt vanlig pannekakerøre (med mel altså).
Hun tar en langpanne, smører den og dekker den med baconbiter. Dette steker hun i stekeovnen til det er ca ferdige, så heller hun pannekakerøren over, og steker til overflaten er gylden. Det jeg lurer på, er om jeg kan lage denne med en lavkarbo-pannekake oppskrift?
Har en oppskrift jeg liker veldig godt:
200g philadelfia ost
1-2 ss sukrin
1/4ts vanilje
3 egg
1 ts bakepulver
1/2dl fiberhusk
Jeg pleier å steke den som lapper, og har bacon ved siden av. Men kunne tenkt meg å prøve mamma sin versjon. Kan jeg bruke samme fremgangsmåten? Bør jeg lage større røre? Det er bare til meg og samboer, så tenkte jeg kunne lage den i en litt mindre form, ca halvparten av en langpanne... Håper noen har peiling på dette, jeg er ganske grønn når det kommer til matlaging :p
5 egg
8 dl melk
2 dl speltmel
1 ts salt
400 gr bacon
Dette er høykarbo-versjonen mamma lager. Det er nok til en langpanne. Noen ideer til hvordan lage min røre større? Funker det kanskje å putte fløte oppi, eller er det nok å bare doble den som den er?
Fleskepannekake, heter det! :)
Jeg vet moren min har oppskrift, men har den ikke selv. Men lchf-bloggen har alltid eminente oppskrifter. Sjekk denne for inspirasjon! :)
Er bare det at jeg synes min pannekakeoppskrift var så utrolig god, så hadde lyst å bruke den;) Kanskje jeg kan bytte ut Cottage chees med philadelfia?
Ja, det var bare ment som inspirasjon! ;) De gangene jeg lager ting med cottage cheese, så pleier jeg uansett å bytte ut med kremost eller creme fraiche. ;)
Nå er den testet ut!:) Jeg brukte min oppskrift, men tok også 1 dl med fløte oppi, og brukte en ildfast form. Ble veldig bra! Men neste gang tror jeg at jeg dobler røra, men fremdeles bare tar 1dl fløte.
Dette bør prøves folkens, var kjempegodt og utrolig enkelt! Jeg legger nok ut et innlegg på bloggen min, kan linke til den når jeg har lagt det ut. Da får dere se bilder også;)
Fremgangsmåten på pannekakerøra er forresten:
Pisk/rør osten til krem, ha oppi alt det våte, og tilslutt alt det tørre og bland sammen. Enkelt og greit! I denne oppskrifta tok jeg forresten litt mindre sukrin og vaniljepulver da den ikke skal være så søt...
den røra di er jo en helt vanlig oopsie røre med litt søt smak...når jeg lager oopsie så gjør jeg det slik eneste var at en halv desiliter fiberhusk så litt vel mye ut... 6 egg, 200g philadelfia ost(rører det til en jevn røre)2 ts bakepulver og 2,5 ss fiberhusk(røren må stå og svelle 10 min ca) og i mens du gjør dette kan du jo steke baconet i panna. om du tar fløte i ville jeg kansje hatt litt mere fiberhusk) men den røra er stor nok til en stor langpanne ca 30x40 cm. så kan du jo ta oppi søtning og vanilje pulver.
og om du vil lage "pizza" kan du ta oppi oregano,basilikum og litt salt istedet for søtning og vanilje.. steke i 10 min på 160 grader ut og legge på kjøttdeig fyll (av 400 g kjøttdeig,4 ss tomatpure og litt av det samme krydderet og litt fløte) tar det på og strørpå ost, så inn i ovnen til osten er smeltet eller slik du vil ha den. tar den ut (kan du jo velge om du vil ha den slik eller om du vil rulle den sammen som en rulle kake. kjempe godt. er nannahs oppskrift på oopsie snurer jeg har godt ut i fra.
Oopsie? Hva bruker du det til da? Jeg fikk oppskriften av en venninne jeg, så vet ikke hvor den kommer fra egentlig :p Ja, jeg syns også det hørtes mye ut med en halv desiliter fiberhusk, så jeg brukte bare en stor ss (toppet) :) Men blir den ikke veldig tynn hvis du bruker den røra på en langpanne?
Kjekt at du kom med tips til pizzabunn, hadde nemlig tenkt å lage pizza idag!:D Er ikke helt fornøyd med de bunnene jeg har prøvd til nå, så blir gøy å prøve noe nytt :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.