Jeg har sett rundt på dette forumet, og funnet gode oppskrifter til mange bruk. Dessverre har jeg fått en sykdom som gjør at jeg nå i 4 uker må gå på en streng diett. Den er rimelig skrapet for ting jeg kan spise, og dermed begynner det å blokke seg for meg med antall ting jeg kan spise. Noen som kan hjelp meg og finne oppskrifter på måltider?
Her gjelder, frokost, lunsj, middag og kvelds..
Står ikke matvarene på lista under her, ja da kan jeg ikke spise det. Så enkelt er det :eek:
Grønnsaker over jorden
Viltkjøtt
Kylling
Fisk
Himalayasalt
Egg (under tvil)
Avacado
Oliven
Stek i cocosa
Kaldpresset olivenolje til dressing (m/ for eksempel presset sitron, salt, pepper, hvitløk)
Grønnsaksbuljong-pulver fra Helsekost
Spis bitre salater (ruccola, raddichio, frisee-salater osv)
Urter
Rene krydder (hvitløk, ingefær, chili, kajenne)
Jeg sliter med å finne gode måltider. Dette skal dekke alle mine måltider hver dag.
Masse muligheter, men jeg ser meg litt blind på ting nå.
Jeg er lite glad i fisk/sjømat...
Så korn, bønner, sopp, hveteprodukter, pasta, melprodukter, halv- og hel fabrikata, blandingskryddere utgår, linser, og alt under jorden som løk, purre, gulerot, kålrot, nepe etc.
Jeg vet ikke, men jeg tror hun sa jeg kunne bruke litt kokosmelk. Jeg kan jo bruke kokosfett (Coscoa) og steke i, så....
Tomatsaus... Jatakk, men hvordan lage det på minimale ingredienser?
Min første tanke er wok. :) Reinskav, kylling eller laks - og grønnsaker du liker som er lov. Paprika, squash, brokkoli, blomkål, osv. Smakssatt med olje og godt med krydder, gjerne frisk hvitløk, chili og ingefær. Mm!
Blandede salater blir vel også et opplagt valg.
Supper - du kommer langt med grønnsaksbuljong og gode krydder. Tomatsuppe er godt også uten melkeprodukter i. :) Smaken kan "rundes" ved å feks bruke aubergine også, og purére alt med stavmixer til slutt.
Med avocado og litt egg kan du lage en slags brøderstatning - finn oppskriften på "oopsi-rolls" her på forumet, og bytt ut kremost med most avocado. Forutsetter at du liker avocadoen, men konsistensmessig blir det helt greit. :cool:
Mine egne måltider er som regel superenkle og består bare av en bit kjøtt og en bit grønt - feks kyllingfilet og spinat med smør/olje - og da blir det veldig enkelt å komponere noe som fungerer, om man ikke synes det blir veldig kjedelig, selvfølgelig...
Jeg spiste sånn som deg i nesten 6 måneder. Det blir mye "stekt kjøtt med salat eller wokede grønnsaker til". Men det gikk da greit det også. Og jeg var uten egg i starten, men fikk spise grønnsaker under jorden da. For det meste. Man blir vant til å spise mat uten saus.
Hei,
Vi har noen fantastiske samletråder her på forumet bl.a. Suppetråden!
[color=#000000][/color]
…og vi har en egen: Din beste fiskeoppskrift
[color=#000000][/color]
Legger også ved den store grønnsakstråden, den er sortert etter type grønnsak,
Takk takk alle sammen.
Skal se på linkene. Jeg er interessert i en form for brød ja:) men jeg kan ikke bytte det ut med bønner. Ikke lov å spise..
Har tittet rundt på forumet og tatt en og annen oppskrift og fjernet litt og brukt det. Jeg lagde meg tomatsaus på bare tomater, basilikum, kajennepepper, hvitløk og olivenolje i går. Ble faktisk godt:) sammen med strimlet squash og kyllingkjøttdeig.
Det kan jeg spise ofte, men jeg må jo ha noe mer, og fantasien min er laber!
Den der tomatsausen kan du lage eggerørebiter og ha oppi. Rart, men godt. Det fikk vi på Kypros - av alle ting. Sammen med stekt squash-biter oppi også.
Eggerørebiter? Hihi. Ok må prøves!
Må lage mer saus, for er tomt i dag...
Hva med vårruller laget med kål? Prøvde å finne oppskrift her, men fant ingen. Er det jeg som er dårlig på å søke her eller er søkemotoren ikke fullgod? Fant heller ikke oppsi-rolls oppskrift heller...
Middag i dag.. Tja.
Jeg har en blomkål jeg må ta kvelden på og kyllingfile.
Hjelp?
Jeg er seriøst dårlig på dette med å finne ut matretter, men jeg skriver opp alt jeg lager som jeg liker (som det i går) og kommer til å legge til med eggerørebiter.
Blomkålen kokes til den begynner å bli mør.
Serveres med smør og salt på.
Eller du moser den med stavmikser sammen med litt fløte og smør... eller, du kunne kanskje ikke spise melkeprodukter??
Da ville jeg ha most den sammen med f.eks chillikrydder og salt. Muligens litt olivenolje i tillegg.
Tipser deg om denne bloggen. Hun har masse lavkarbo-oppskrifter, ikke alle så kjempestrenge - hun bruker masse grønnsaker. Hun har også mange melkefrie oppskrifter. Jeg har henta masse inspirasjon på bloggen hennes, og jeg har også vært på kurs hos henne i vinter.
Var vel kålruletter ja... ;)
Det her er så kjeeeeeeeeeeedelig å følge at jeg nesten ikke vet hvordan komme igjennom helga :eek: Usikker på hva jeg skal lage av mat som vi begge kan spise. Ukedagene går så fint fordi da spiser han på jobb, men nå må jeg ha flere måltider som vi skal spise i lag og ikke minst kos til lørdag...
Eller lørdag kan man surre sammen en biff til han og biff av elg ellernoe til meg, også grønnsaker, samt litt saus/annet digg til han. Den er i grunn grei...tror jeg. Bortsett fra lukta på hans mat er så god at jeg blir helt ødelagt.
Jeg er jo så lei salater, og ikke er jeg glad i noen form for grønnsaker heller omtrent. Har spist så mye mat bare for å spise, som jeg ikke liker. Moro... Det er stor fare for sprekk om jeg ikke finner gode løsninger på det meste snart.
Skal prøve å blande meg tacokrydder i dag for da kunne vi hatt taco til fredagskos! (Og restemat til meg...)
Like ille med den bittelillekosen som er fin å ha om man ser en film. Har vurdert å lage små kjøttboller bare for å ha noe å "dytte i munn". Hadde jeg hatt elgkjøttdeig. Får man kjøpt dette? Lei kylling...
Nei, dette er jammen meg ikke lett, og det er bare gått 5 dager :mad:
Hva med kyllingkjøttboller med chilitomatsaus og guacamole med vårløk til kveldskos? Eller stangselleri, agurk og andre grønnsaker kuttet opp og servert med en dip? Oliventapenade er godt og smakfullt! Salsa verde også!
Kan du spise nøtter? I så fall kan mandelmelk brukes til supper osv, som i denne blomkålsuppen (må tilpasses). Og valnøtter kan brukes til ruccolapesto, pinjekjerner til vanlig pesto.
Tomatsuppe med egg er en god lunch.
Grillet paprika er veldig godt tilbehør til biff! Det samme er ovnsbakte cherrytomater!
Det er klart det ikke blir det samme som med smør og fløte, akkurat som at lavkarbokanelboller ikke når helt opp til Åpent Bakeri sine... Men med nok krydder, og f.eks. litt basilikumolje på toppen, så blir det godt! Og med et helt, hardkokt egg i.
Om man må holde på en stund er det like greit å innstille seg på at dette må være godt, syntes jeg.
Sånn tenker jeg for meg: det hjelper ikke at jeg elsker gjærbakst når jeg blir syk av det. Og jeg vil heller spise en god wok enn en dårlig gjærbaksterstatning (glutenfritt smaker høgg... og jeg er ikke sikker nok på at glutenfritt er godt for meg heller.)
Så det jeg vil fram til er at du jo egentlig har en liste med gode råvarer foran deg - og at det etter hvert vil bli lettere å se mulighetene på lista i stedet for begrensningene.
Har en liten bunke med elgskav i fryseren forøvrig. Søkte litt her, men ingen veldig gode oppskrifter... Noen som har fine oppskrifter hvor jeg kan bruke elgskav?
Thai-svigerinna mi laget stekt elgskav marinert med hvitløk, ingefær og chilli - med wokgrønnsaker og ris til. Kanskje du kan la deg inspirere til noe du kan spise?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.