< Tilbake til oversikten

hi-maize ?? hva er det?

#1

Marina sa for siden:

Jeg skal bake skoleboller, men mangler denne ingrediensen. Kan jeg erstatte det med noe? Jeg aner ikke hva det er engang, så det var litt vanskelig å tenke selv :p Hvis jeg skal satse på noe tror jeg at jeg tar litt fiberhusk?? :p


#2

Mariann S sa for siden:

Dette er hi-maize eller fiberfin som det heiter i dag.
Det brukes for å øke fiberinnholdet i ei deig.
Men vanskelig å seie kva du skal erstette det med uten å sjå oppskrifta :)


#3

Marina sa for siden:

Det er til skoleboller :)

1 helt egg
1 eggehvitte (piskes hvitt)
50g fettred. mandelmel (helsekost)
30g hi-maize (helsekost)
1 dl skyr naturell / mager kesam
40g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
En klype salt

Vaniljekrem: 1/2 Eldorado sukkerfri vaniljesaus kokes med 1.5dl skummetmelk.
Stivpisk eggehvitte med sukrin go sett til side. Pisk eggene med mager kesam og tilsett det tørre. Vend inn eggehvitten til slutt. Lag tre klatter med et søkk i midten på et bakepapir og inn i ovnen i 10 min på 180 grader. Ha på vaniljekrem og stek ytterligere 10-15 min på 200 grader.
Melisglasur: sukrinmelis og eggehvitte, og strø deretter revet kokkos. ( vent med å tilsette melisglasuren til bollene har kjølt seg litt ned)


#4

Marina sa for siden:

Takk for link forresten. Den var super :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.