Hei på dere! Jeg er helt ny i gamet.. Har lest diverse blogger i et halvt år nå om folk som går på LCHF av ulike grunner. Selv er jeg ei jente på 21 år, normalvektig ingen plager fysisk eller psykisk som jeg er klar over nå i hvertfall. Nå leser jeg boken "frisk med lavkarbo" av Dr. Hexeberg. Blir så fascinert av å lese hvordan maten påvirker kroppen!
Jeg vil starte på med lavkarbo for nettopp å forebygge alle mulige lidelser i framtiden. Jeg vil ha et sunt forhold til mat. Er som mange andre glad i søtsaker osv, og har jo en god porsjon valpefett jeg godt kunne tenkt meg å bli kvitt. Samtidig som jeg blir veldig oppblåst av karbohydrater. Lever litt i håpet om å få en finere hud og. Er det noen her som har erfaringer med det her? Er det helt på tryne at relativt friske 21-åringer går på LCHF? Nå har jeg lest så mye om at det ikke er en diett, men livsstil.
:) Hilsen nybegynner
At du som er sunn og frisk vil passe enda mer på helsen din ved å gå på lavkarbo ser jeg ingenting galt i . Livsstil som du sier. Ingen har vondt av et stabilt blodsukker:rolleyes:
Velg en av de moderate lavkarboretningene, og bytt ut mel og sukker med grønnsaker, bær, nøtter, frø og frukt. Velg bort plantemargariner til fordel for ekte fett og sørg for at en god del kommer fra fisk.
Spis mat laget av ting med én ingrediens (ikke fra pakke) og du legger - sammen med trening - grunnlaget for et langt og friskt liv.
Men - les og lær ... lån gjerne bøker om flere av lavkarbo-/steinalderkostfilosofiene sånn at du vet hva og hvorfor.
Jeg blir glad over å lese at du har funnet frem til Hexeberg og sier som de andre - fortsett å les. Skulle ønske dette var mer tilgjengelig for over tjue år siden når jeg begynte å interessere meg for kosthold, spiste minst mulig fett, "hadde ikke så mye behov for protein heller" og endte med svingende blodsukker, oppblåsthet og dårlig konsentrasjonsevne når jeg virkelig trengte det som student.
Gjør endringene gradvis, gjør det til en livvstil, som du er inne på.
Enig! Du trenger ikke gjøre det ekstremt, bare være bevisst på å innta mer karbohydratrik mat MED næring som feks grønnsaker, bær og nøtter og heller redusere inntaket av pasta og ris, og sukkerholdig mat og drikke.
Er du normalvektig ellers kan du jo da spise litt pasta og ris og slikt om du er bedt vekk, men heller holde et godt kosthold ellers i hverdagen.
Det er viktig med kunnskap og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde denne kunnskapen da jeg var på din alder - det ville nok spart meg for mye plager med overvekt og sykdom opp gjennom årene :)
Jeg er normalvektig og lever etter LCHF og prøver å motvirke hodepine og psoriasis. Er nok ikke like "rigid" på karboinntaket, men ligge på rundt 20 karbs pr dag. Prinsippene til denne livsstilen er enkel å følge, noe som gjør at jeg har valgt den retningen. Har "bli frisk"-boken og lest den fra perm til perm.
Nødvendig er det nok ikke, men det kan jo være interresant iforhold til kolesterol, blodtrykk etc, men nødvendig tror jeg ikke det er. Husk at om du lager all maten fra bunnen av vil du få et kosthold med mindre salt enn du kanskje er vandt til(om du brukte mye brød og ferdigretter før), så litt salt i maten er ikke å forakte.Lykke til med ditt nye kosthold:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.