Jada, nå begynner lavkarbomotstanderene og bli desperate - og de får med seg VG på veien...
"Hjerteekspertene" Einar Gurde (kardiolog Rikshospitalet) og Kjetil Retterstøl (forsker ved ernæringsinstituttet UiO og lege ved Rikshospitalet) sier at "mettet fett blir i kroppen omsatt til bla kolesterol og legger seg på innsiden av blodårene og er av mange årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt. Det er vist sammenheng mellom kolesterol og hjerte- og karsykdommer, og nå er det altså blitt mote og innta produkter vi tidligere har prøvd å behandle resultatet av" sier Gude til VG.
Hexeberg har fått kommentere at Retterstøl må slutte og skremme befolkningen, og heller forholde seg til nyere forskning.
Kan noen fortelle meg hva i huleste disse karene holder på med? Vi som har spist lavkarbo en god stund, har satt oss tildels svært godt inn i forskning på mettet fett og hjerte-/karsykdommer og VET at det er ikke funnet noen sammenheng mellom inntak av mettet fett og hjerte-/karsykdommer. Karene har selvsagt INGEN kildehenvisning til sine påstander som vanlig :)
Det mest interessante er jo Retterstøl og Hjelmeseth (senter for sykelig overvekt) sin forklaring på hva som skjer når man inntar mettet fett:
"Mettet fett blir omdannet til bla ldl-kolesterol i form av små partikler. Partiklene er såpass små at de presser seg inn mellom cellene på innsiden av blodåreveggene og lager plakk. Er det for mange av de små partiklene blir det for mange avleiringer, og da buler dette opp og tilslutt kan det bli som en moden kvise som er betent.
Og om denne sprekker, reagerer kroppen på samme måte som om du har skjært deg, og den tror at den skal tette hullet. Og da får du hjerteinfarkt."
Ok? Dette var jo en god og vitenskapelig fundert beskrivelse av hva som skjer ved inntak av mettet fett... eller er det det?
Blir egentlig bare frustrert - men jeg ser jo at det blir mer og mer aggressivt, sannsynligvis fordi de ikke har noen særlig gode argumenter lengre, fordi de ikke har oppdatert seg på nyere forskning, og fordi det vil gjøre for vondt og kanskje innse at vi har fått mer kunnskap om kroppen vår...
Jeg tror ihvertfall ikke at jeg har "betente kviser"i blodårene mine som kan sprekke sånn at kroppen tetter hullet og jeg får hjerteinfarkt... ;)
Ta med at kroppsfettet er mettet, slik at når man går ned i vekt og forbrenner kroppsfett er det METTET fett som brukes som energi... det burde jo da være livsfarlig og slanke seg med høy fettprosent?
Jeg ble så vanvittig provosert da jeg så VG idag i lunchen :mad: :mad:
Tenkte først dette må jeg lese for å se på alt sprøytet de kommer med, men ombestemte meg da jeg skal f... meg ikke nedverdige meg til å støtte den avisen lenger...
Nå er det full boikott av vgnett og papirutgaven.
Nå får de jammen meg ta seg sammen. De har "rakket" ned på lavkarbo på forsiden ihvertfall 2 eller 3 ganger den siste uka. Rart at de plustelig skal skrive så mye negativt om lavkarbo? Begynner de å miste medlemer på vektklubben sin kanskje??
Synes de skal skifte navn til Vektklubbens Gang jeg ;) Jeg måtte skrive en melding til journalisten. Jeg forstår ikke at de ønsker og sette sitt egen navn på slike artikler. Såvidt jeg forstår skal jo avisene ha balanserte og saklige artikler som er grundig kildesjekket - men det er jo leeeeenge siden jeg har sett i VG... Synd at de ikke vil bruke den gode utdannelsen sin til å skrive gode artikler om temaer folk er interesserte i. Mange av journalistene i VG ville fått jobb i Se og Hør glatt hvis de fortsetter på denne måten...
De burde heller ta en GR og innkorporere lavkarbo i sitt opplegg i stedet for å sitte å repetere utdatert "informasjon" som passer Vektklubben. :p Må bare si at jeg synes interessekoblingen her er så åpenbar at jeg ikke gidder å bli provosert engang...
Velvel - sjelden jeg ser på VG og har ikke spandert penger på dem på 10 år. Ingen grunn til å begynne igjen med noen av delene, skjønner jeg. :D
Det som er SIKKERT er at VG ikke er bra for blodtrykket hos lavkarbere. Så jeg foreslår å sette VG på toppen av "avispyramiden" - "innta litt, veldig sjelden - helst kun til høytider".:cool:
HAHAHA... jeg skal ta med dette til min kardiolog på rikshospitalet. Jeg er alvorlig hjertesyk så dette skal jeg seriøst diskutere med han. Høre hva han tenker om det.
Det er et trist skue å observere spesialister som rir sine gamle, utslitte hester og som frykter det å se sannheten i øynene om at de gamle hestene må byttes ut.
Hvordan kan de forklare den økte andelen av mennesker med hjerte- og karsykdommer, samt diabetes og andre livsstilsykdommer igjennom de siste tiårene? Har alle disse menneskene spist lavkarbokost igjennom denne tiden? Jeg tror jeg vet svaret på det; slettes ikke!
Er med i en sånn nett- undersøkelse ting med VG og i dag av alle dager fikk jeg spørreskjema om VG vektklubb.
Fortalte dem at jeg aldri ville vurdere å være medlem der, men det var desverre ikke plass nok til å fotelle dem hvofor!:nedfor:
De har "bevist" at de har spist mer fett og rødt kjøtt må du jo vite. :geip:
Eksempler på fett: Hamburger (det hvite brødet nevnes ikke), pommes frites (stivelsen nevnes ikke), iskrem (sukkeret nevnes ikke), pizza (den lyse bunnen nevnes ikke). Fett + karbohydrater altså...
Eksempler på rødt kjøtt: Hamburgere, pølser, kjøttboller, indrefilét og sånt... Merk at det ikke skilles mellom farseprodukter og rene kjøttprodukter... Hm... Hva putter de i farseproduktene? Og hva serveres som regel ved siden av farseproduktene?
Og de helsebevisste holder seg mer unna mat de tror er helsefarlig. Men selv om de kanskje holder seg unna mettet fett, så gjør de andre ting som er gunstig som å få i seg nok vitaminer og mineraler, spiser mindre sukker, holder seg i form, røyker ikke, drikker ikke. Nevnes dette? Nope... Etterhvert viste statistikken det de ville at den skulle vise, altså at de som er sunnere spiser mindre mettet fett. Som om det ikke var flere faktorer inne i bildet...
Tillat meg å rulle øynene... :rulleøyne Hadde de vært ute etter å bevise at brokkoli var usunt så hadde de klart det på samme tullemåte som de gjør nå. Slå det opp stort at brokkoli er usunt og lur folk til å tro det. Om noen år vil statistikkene vise at de mer helsebevisste holder seg unna brokkoli...
Jeg er også hjertesyk og følges opp av Rikshospitalet. Skal på ny kontroll nå i oktober. Er redd for nevne at jeg har begynt med lavkarbo da jeg er veldig usikker på reaksjonen. Hvordan reagerer din oppfølger på at du har en lavkarbo-livsstil?
Sendte en melding til journalisten jeg og ba henne sjekke opp bloggen til espen... også spurte jeg mer eller mindre om de ikke kjørte fakta- og kildesjekk lengre før de publiserte artikler ;)
Helt utrolig.
Har lest artikkelen, og snakk om at de ikke vet hva lavkarbo dreier seg om. Tydelig at noen trur vi omtrent spiser bare bacon og smør.
Det mest komiske er jo at de kommer med kostholdsråd. Der anbefaler de fet fisk, nøtter, grønnsaker linfrø, sunne oljer, yoghurt.....det er jo det vi spiser....:D
De har tydeligvis ikke satt seg skikkelig inn i hva et lavkarbokosthold består av.
:_online2l:blinke::_oy::hjelp::wacko:
synd at de skremmer vannet av folk med ting de ikke vet noe om... jeg har gått på lavkarbo i 4 mnd. nå. og er bare positivt overaska :) legen min oxo.
fra og spise 2- 5 ibux 600 daglig bare for og komme meg gjennom arbeidsdagen ol. til og ta kansje 1 eller 2 i uka. er jo en kjempe forbedring . og gjør jo ikke no og gå ned samtidig som man kooooooooooooser seg med go mat.
men alt med måte sier jeg. er sikkert de som bare spiser bacon og fløte. og det tror jeg ikke er sunt. men et variert fettrikt kosthold med masse grønnsaker til må og er jo bare helt supert :)
håper vg kunne slutte og skrive son sprøyt...'
Her tror jeg du treffer spikeren så det synger. De som "advarer" er nok overbevist om at det er sånn det er. Og det som man argumenterer mot.
:D de fleste som ikke har satt seg inn i lavkarbo "dietten" tror jo det er bare det vi eter. i stooooooore mengder......:p såååååååååååå feil tar de :eek: hehe
jeg skal nok snart på kontroll igjen og da skal jeg ta det opp med han. Ikke fått svar på mailen, visst jeg ikke har fått svar før mandag, så ringer jeg han.
Jeg har spurt han espen den legen med den bloggen, så håper på litt svar der. Men jeg var hos legen for ikke så lenge siden, og det er første gangen jeg hører at de er fornøyd med blodtrykket mitt :p
Jeg får mer hjertetrøbbel av VG enn av lavkarbo i hvert fall.
For å si det slik: på jobben min er vi inne til sjekk hos bedriftlegen en gang i året og min tur var i dag. Han spurte om jeg fremdeles spiste lavkarbo og det gjør jeg jo og da sa han faktisk at han verken trengte urin eller blodprøve for jeg var noe av det friskeste han hadde av folk innenfor dørene sine og han sa han skulle ønske flere spiste som meg.
Det som er morsomt er at min bilyd på hjerte er mye mindre på lavkarbo enn på høykarbo og hjertet mitt er friskere nå enn for 8 år siden.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.