Jeg var på en convention i helgen med masse trening og også foredrag. Jeg fikk med meg et foredrag om lavkarbo hvor foredragsholderen fortalte at han etter omleggingen til LCHF kost for ca 6 år siden nå plutselig ikke tåler bl.a fløte så godt lenger.. Hvorfor skjer det sånn plutselig? At kroppen plutselig "blir allergisk" for noe man har tålt tidligere? Noen som vet?
Jeg tror ikke det har noe med LCHF å gjøre men det at noen blir intolerante. Jeg la bare merke til det en sommer at do springing ble kjapt gjort med panikk i øyene etter inntak av softis. Tok det opp med legen og han sa jepp du har nok laktoseintoleranse og det skjer ofte.
Om du mener noe annet med å ikke tåle fløte så vet ikke jeg helt...?
Det som skjer er vel at når man begynner å innta noe i større mengder enn før så vil man både bli mer oppmerksom på gamle terskelverdier (som man ikke har nådd med det gamle hverdagskostholdet) - eller kunne trigge latente intoleranser.
Enig med smjg - inntar man mye nok av en eller annen matvare, kan enhver oppnå intoleranse.
Flere her inne har kommentert at er det noe man "craver" etter hver dag, er det sannsynligvis ikke helt bra for kroppen... og den vil til syvende og sist si fra ved at man blir dårlig når man inntar matvaren.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.