Jeg har en oppskrift som er helt fantastisk. Den blir vanligvis laget ved å ha en paibunn helt opp til toppen av kantene i en paiform. Deretter tilsettes en hel boks (3dl) creme fraise og oppå der er en pakke kjøttdeig (400g) som så toppes med revet ost.
Som vi vet kan man ikke bruke en paibunn. Skal jeg prøve å "kutte ut" paibunnen og bare steke i ildfast form? Hva med å lage en "lavkarbo paibunn"? Noen som har noen andre forslag?:D
Denne bruker vi alltid når vi lager pai :)
God lavkarbo paibunn:
2 dl pofiber
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
150 g rumstemperert smör
2 eggeplommer
Bland de törre ingrediensene. Kna inn d myke smöret med fingrene (eller sleng allt i en foodprocessor hvis du har d). Arbeid inn eggeplommene. Klem ut deigen i en smurt paiform. Forstek 5min på 200 grader, midt i ovnen.
Etter noen mislykkede forsøk på bunn (vi går bare ikke sammen, satte nesten fyr på begge to), lager jeg nå pai uten bunn! Og det går helt fint siden det som binder innholdet sammen er jo eggeblandingen:D
Jeg bruker denne oppskriften på paibunn, er ikke så glad i hverken konsistensen eller smaken av kokosmel. Denne synes jeg smaker nesten som vanlig paibunn!:)
3 dl mandelmel (jeg bruker skoldede, finmalte mandler)
0.5 dl sesamfrø
1 ss fiberhusk
1 ts salt
50 g smør
1 egg
Kvern sesamfrøene med stavmikser eller lignende, og bland med mandelmel og fiberhusk. Ha i resten og bland til en deig. Klem ut i en paiform, la stå i kjøleskapet i en halvtime.
Forstek skallet på 200 grader i 8 min.
Skal paibunn virkelig være så smuldrete at det nesten ikke går an å ta i den? Eller bør den holde litt sammen? Brukte flere av disse oppskrifte her i tråden med samme resultat. Smuldrer ifra... Likte oppskrifta Ziltoidia lagt inn her, smakte veldig godt, men jeg brukte ikke glutenmel. Kanskje det er den som skulle holde alt sammen?
Jeg husker faktisk ikke om min pai smuldrer sammen, men jeg tror ikke det. Skyldes nok glutenmelet ja. Istedenfor kan du kanskje bruke eggehvite? Krasekaker henger jo sammen, så det burde jo gå an.
Ja, jeg tenkte å prøve med egg oppi. Har ingen problem med gluten selv så kunne jo ta det oppi, men skal lage pai for venninner og ei av dem tåler ikke gluten
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten), det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader."
Men jeg lager 1.5 porsjon til en 24 cm springform. Den passer hvertfall veldig godt til tacopaien fra samme nettsted, hvor det er mye smak i fyllet :)
EDIT: Ser jeg la ut nesten samme oppskrift som Becky.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.