< Tilbake til oversikten

Ukesmenyer for LCHF

#1

Mammarosa sa for siden:

MANDAG
Salat m/spekeskinke
og aïoli

TIRSDAG
Kjøttboller m/
Gratinert brokkoli og fløtesaus 4p

  • 600 gram kjøttdeig
  • 4 pressede hvitløksfedd
  • Ca 100 gram finhakket rød paprika
  • 2 eggeplommer
  • 3 gode “dæsjer” rømme ( se for deg megastore spiseskjeer)
  • Salt og pepper

ONSDAG
Hot kyllingsuppe 4p
2 kyllingfileter
11 eple
11 løk
22 ss TineSmør
11 ss karri
22 boks hakket tomat hermetisk (hakket)
11 dl vann
33 dl TINE Matfløte
22 grønnsakbuljongterninger
11 ts sukker
0,5½ dl finhakket persille
Kald ostekrem:
11 beger Snøfrisk Naturell (evt. med dill)
33 ss TINE Lettrømme
Dryss:
44 ss hakkede krydderurter (persille og koriander)

Del kyllingen i biter. Skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smør med karri i en kjele.
Brun kyllingbitene raskt. Fres eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljong og matfløte. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Legg i kyllingbitene.
Bland Snøfrisk og rømme til en jevn krem.
Smak suppen til med salt, pepper og sukker. Ha kremen i sprøytepose og sprøyt litt i tallerkenen, eller bruk en skje. Hell over rykende varm suppe. Dryss hakkede krydderurter over og ha i noen små biter kyllingkjøtt.

TORSDAG
Pølsegryte m/fløtesaus
Stek løkringer og pølsebiter, ha i fløte og tomtpurè, ev. salt og pepper eller annet krydder hvis du ønsker det. La dette surre litt sammen i panna til sausen blir passe tykk.
Jeg hadde i en bitteliten dæsj chili til slutt, men det er ikke nødvendig for den gode smaken.

FREDAG
Ikke hjemme

LØRDAG
Moussaka m/sellerirot og salat

Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1 fedd kvitløk i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte

'Potet'sausen
ca 400 gram skiva sellerirot
ca 1,5 pk kremfløte
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper

Kok fløten for seg sjøl ca 15-20 minutt, sånn at den
tjuknar litt (fuktighet fordampar). Ha oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt
kanskje. Til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.
Serveres med en god salat.

SØNDAG
Laksefilet oppdelt i terninger, brokkoli, blomkål, purre, fløte, krydder

Ha grønnsaker og fløte i panna, salte og kryddre. Jeg bruker mye Santa Maria Fish and Seafood. La det trekke litt. Ha til slutt i laksen. Dette kan en lage på 123. Dersom jeg har litt bedre tid så steker jeg laksen og grønnsakene litt slik at de får en liten bruning. Det gir litt bedre smak synes jeg men det er ikke nødvendig. Serverer med fullkorn pasta til de som ikke spiser lavkrabo. Ferdig på 30 min max...

Tenkte vi kansksje kunne hjelpe hverandre litt, alltid godt med inspirasjon!
Har lånt oppskrifter fra forumet her, fra Lena Beatrice og noen andre flinke lavkarboere.

Har ikke endret de, så bytter ingredienser til det som egner seg best karbomessig.


#2

Marina sa for siden:

Så lurt :) Min meny denne uken (oppskriftene er så vanlige at jeg ikke har skreve hele, men gi en lyd om dere lurer på noe ;)):

Mandag:
Kyllingfilet stekes i ovn for å bli mest mulig saftig
Salat med spinat, tomat, minimais, fetaost og det jeg ellers måtte finne i kjøleskapet. Rømmedressing lages selv. Tenkte jeg også skulle prøve meg på blomkålris. Blomkål rives, og stekes sammen med smør og hvitløk :sikle:

Tirsdag:
Stekt pølse (fant en 2 khi frysedisken)og løk, med kokte grønnsaker. Evt også blomkålmos.

Onsdag:
Laks stekt i ovn. Rømme og masse salat (med spinat, selvfølgelig)

Torsdag:
Taco (lages som "vanlig" taco, men uten skjell/lefse og med hjemmeblandet krydder)

Fredag:
Wok av kyllingfilet, minimais, litt løk, brokkoli og det jeg ellers måtte finne i kjøleskapet/på butikken. Alt stekes i masse smør, men er litt usikker på om jeg burde legge til mer fett :confused:


#3

Qlio sa for siden:

Så flott tiltalt, jeg skal bidra når jeg har fått kontroll på lusa vi har fått i hus. :(


#4

Siwa sa for siden:

Vår ukesmeny denne uka er som følger:

Mandag: kokt torsk m/bacon, grønnsaker og potet (jeg spiser ikke potet)

Tirsdag: Pannekake resten, jeg spiste pinnekjøtt, hjemmelaget klubb og kålrabbistappe.

Onsdag: Spagetti m/kjøttdeig på resten, jeg rester fra tirsdag.

Torsdag: Pølse m/brød til resten, kyllinglår og grønnsaker på meg.

Fredag: Pizza m/kyllingkjøttdeig, skinke, bacon, paprika, purre og rømmedressing.

Handler hver lørdag, så menyene blir skrevet hver lørdag ;)


#5

Minigris sa for siden:

Jeg er ny her, og i min første uke på lavkarbo. Her er min ukesmeny for første uke (middag):

MANDAG
Laks marinert i rosmarin og sitron - stekt i ovn. På salatseng med tomat, rødløk, fetaost, sukkerert.

TIRSDAG
Skinkebiff stekte i masse smør. Grønnsakmuffins (egg, fløte, broccoli, soltørked tomat, fetaost, salt og pepper) og soppstuing.

ONSDAG (i dag)
Kyllingkubber i form, sammen med maiskolbe, squash, rødløk. Aioli som dipp.

TORSDAG
Hjemmelaget hamburger med ost på salatblad. Tomater, rødløk og aioli.

FREDAG
Lavkarbopizza med hjemmelaget tomatsaus, pepperoni, bacon og skinke.

LØRDAG
Entrecote med blomkålris og soppstuing.

SØNDAG
Kjøttdeig i tomatsaus med "squashpasta"

GOD lavkarbouke:)


#6

Mammarosa sa for siden:

Har blitt litt ymse grunnet sen jobbing og middagsgjester:

MANDAG
Fylte "pannekaker". Pannakaker ala mye egg og litt fløte/vann/pofiber/mandelmel/salt
Kjøttdeig m/heimesnekra tacokrydder
salat
oster
grønnsaker
salsa
guacemole
aïoli
bacon osv

Alt er kalt, lages gjerne dagen før, fylles av hver enkelt og gratineres i ovnen med ost på toppen. S erveres med ytterligere salat - Mmmmmm!

TIRSDAG
Rester

ONSDAG
Lapper med rørte bringebær

TORSDAG
chorizopølser, rösti sellerirot, brokkoli og aïoli

FREDAG
hjemmelaget pizza på Nannahs knekkebrød

LØRDAG/SØNDAG
Uvisst. Muligens tomatsuppe og noe fisk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.