Mammarosa sa for siden:
MANDAG
Salat m/spekeskinke
og aïoli
TIRSDAG
Kjøttboller m/
Gratinert brokkoli og fløtesaus 4p
- 600 gram kjøttdeig
- 4 pressede hvitløksfedd
- Ca 100 gram finhakket rød paprika
- 2 eggeplommer
- 3 gode “dæsjer” rømme ( se for deg megastore spiseskjeer)
- Salt og pepper
ONSDAG
Hot kyllingsuppe 4p
2 kyllingfileter
11 eple
11 løk
22 ss TineSmør
11 ss karri
22 boks hakket tomat hermetisk (hakket)
11 dl vann
33 dl TINE Matfløte
22 grønnsakbuljongterninger
11 ts sukker
0,5½ dl finhakket persille
Kald ostekrem:
11 beger Snøfrisk Naturell (evt. med dill)
33 ss TINE Lettrømme
Dryss:
44 ss hakkede krydderurter (persille og koriander)
Del kyllingen i biter. Skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smør med karri i en kjele.
Brun kyllingbitene raskt. Fres eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljong og matfløte. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Legg i kyllingbitene.
Bland Snøfrisk og rømme til en jevn krem.
Smak suppen til med salt, pepper og sukker. Ha kremen i sprøytepose og sprøyt litt i tallerkenen, eller bruk en skje. Hell over rykende varm suppe. Dryss hakkede krydderurter over og ha i noen små biter kyllingkjøtt.
TORSDAG
Pølsegryte m/fløtesaus
Stek løkringer og pølsebiter, ha i fløte og tomtpurè, ev. salt og pepper eller annet krydder hvis du ønsker det. La dette surre litt sammen i panna til sausen blir passe tykk.
Jeg hadde i en bitteliten dæsj chili til slutt, men det er ikke nødvendig for den gode smaken.
FREDAG
Ikke hjemme
LØRDAG
Moussaka m/sellerirot og salat
Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1 fedd kvitløk i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte
'Potet'sausen
ca 400 gram skiva sellerirot
ca 1,5 pk kremfløte
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper
Kok fløten for seg sjøl ca 15-20 minutt, sånn at den
tjuknar litt (fuktighet fordampar). Ha oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt
kanskje. Til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.
Serveres med en god salat.
SØNDAG
Laksefilet oppdelt i terninger, brokkoli, blomkål, purre, fløte, krydder
Ha grønnsaker og fløte i panna, salte og kryddre. Jeg bruker mye Santa Maria Fish and Seafood. La det trekke litt. Ha til slutt i laksen. Dette kan en lage på 123. Dersom jeg har litt bedre tid så steker jeg laksen og grønnsakene litt slik at de får en liten bruning. Det gir litt bedre smak synes jeg men det er ikke nødvendig. Serverer med fullkorn pasta til de som ikke spiser lavkrabo. Ferdig på 30 min max...
Tenkte vi kansksje kunne hjelpe hverandre litt, alltid godt med inspirasjon!
Har lånt oppskrifter fra forumet her, fra Lena Beatrice og noen andre flinke lavkarboere.
Har ikke endret de, så bytter ingredienser til det som egner seg best karbomessig.