< Tilbake til oversikten

Kort spørsmål om frukt og grønnsaker

#1

rut311 sa for siden:

Jeg har nå satt en grense på kaloriinntaket til 2000 om dagen, og deriblant 25 gr karbohydrater. Men for å komme opp på 25 gr, uten å overstige kcal-grensa, så må jeg spise noe som inneholder litt mer karbo, og ikke like mye fett. (Får fortsatt inn 75% fett i løpet av dagen = 166 gr).

Hva bør jeg velge av frukt (med lav GI) og grønnsaker (grønnsaker som inneholder mer KH, og da blir det vel rotgrønnsaker) ?

F.eks inneholder morgensdagens meny 100 g appelsin og 70 gr druer. Da har jeg fått til et perfekt forhold på 75/20/5. (166 gr fett, 100 gr protein og 25 gr KH)


#2

nellie sa for siden:

Druer, mango, banan, visse typer meloner er frukter du egentlig bør holde deg unna:) Du må nok prøve deg frem og se hvordan de forskjellige fruktene virker på nettopp DEG. Noen reagerer veldig på noen type frukter, men er liksom ikke noe fasitsvar på det.


#3

Bestemamma sa for siden:

Jeg ville ha valgt grønnsaker...fordi de inneholder mer vitaminer og mineraler enn frukt....:)


#4

rut311 sa for siden:

Ja, tipper jeg er den som reagerer på de:)


#5

rut311 sa for siden:

Da har jeg bytta ut frukta med gulrot og kesam.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.