Har drevet med Lavkarbo en stund nå. Etter jeg fikk beskjed om at jeg ikke tåler sukker. Og må holde meg unna karbohydrater generellt. Men potetgull er noe av det beste jeg vet i hele verden tror jeg :p Og må si det er vanskelig. Har egentlig prøvd en del nå. Men syntes ikke det funker så bra. Har selvfølgelig prøvd den berømte osten inn i ovnen med krydder på. Man får klart den stive opplevelsen. Men smaker jo langt ifra som potetgull. Har også prøvd Bacon crispen. Noe jeg ikke er så veldig glad i. Også har jeg prøvd og skjære Jordskokk med ostehøvel og steke de eller ha i ovn med olje og krydder. Heller ikke helt fan. :rolleyes:
Vel,, jeg er kanskje vanskelig. Men hvis det er noen som har et annet forslag?, så tar jeg det imot med stor takk :D :)
Jeg bruker parmesan og engelsk cheddar ost til å lage oste chips. Det er to oster med mye smak og chipsen blir veldig god.:D Jeg synes at de harde ostene er best til å lage ostechips av.
Kveldskosen i går var first price ferdigskivet ost, delt opp i fire trekanter, og krydret med Hoff påmmfri-krydder. Dippen var rømme med litt sukkerfri ketchup og sursøtsaus oppi, og salsa. snadder
I kveld prøvde jeg dipp til Baconcrispen. og bare det hjalp veldig faktisk. :) :) Brukte Rømme og salsa. Herlig :D Skal prøve permesan og cheddar også. Begge ostene er jo helt fantastisk gode. :D Takk folkens. :p
Er det mye jobb og lage hjemmelaget ketshup ? Har hørt folk har laget det før. Men har aldri fått somlet meg til å sette meg inn det :p
Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg bruker den uten sukker fra butikken, orker ikke lage selv og bruker det ikke så ofte at jeg tror det har den store betydningen ;)
Ja, søkte på den nå faktisk. Jeg så det var 8 g karbs per 100. Det går jo litt innimellom det :) MEn om det ikke hadde vært super mye styr og laget selv, så hadde det kanskje gått ann :p
Jordskokk inneholder 3g karbohydrater per 100g...resten av de 14 er inulin som ikke taes opp i vår kropp.... Så jordskokk er mer enn safe, Yrla....!! :D
Du nå ble jeg glad. Du lærte meg noe nytt! Tusen takk. Nå skal jeg kjøpe det, det som var mye brukt før poteten kom, visst. :):) og som jeg leste (må jo sjekke om du hadde skrevet rett:) stekes den rå (ihvertfall av noen) så da fant jeg svar på mitt eget spørsmål. Tipper GI forhøyes ved steking, da men, kanskje ikke så mye?
Men hvordan blir det 65 kcal pr 100 g om inulinen ikke opptaes og protein og fettinnhold er minimalt? Skal man kunne legge inn på diett.no at jordskokk inneholder 3 g karbo pr 100 g egentlig?www.matvareguiden.no/Jordskokk
Kaloriene i inulin taes vel opp, uten at det står skrevet noe om det her og uten at jeg kan bevise det, men blodsukkerstigningen uteblir fordi inulin ikke taes opp som karbohydrat. Inulinen blir dessuten ikke tatt opp i magesekken, men mye lenger nede i tarmen hvor den har en misjon. Se linken, meeeget interessant stoff for oss med dårlige mager....:p
En kjempebra side om jordskokk dette....
Vil nok tro at du må skrive inn 14,1g KH...... Tror ikke det er mulig å innføre en ny gruppe næring i tillegg til de fire "store".... Kanskje det er mulig å føye til en merknad på et eller annet vis? Er ikke så god på Diett.no.....:p Det at alle næringsstoffene i jordskokk står i Matvareguiden er kjempeflott, skulle ønske alle næringsstoffer var listet for absolutt ALLE matvarer slik at det blir lettere å orientere seg i matvarejungelen...For ferdigvarer får vi jo som oftest vite bare de fire store gruppene og så må vi gjette oss til resten ....:mad:
Du kan kjøpe det på Meny. Ikke alle har det. Men jeg jobber på Spar selv. Og der spurte jeg bare frukt dama vår om hun kunne bestille det til meg. Også kom det dagen etter. Jeg tipper du bare kan gå i de fleste Meny og Spar butikker og i tilfelle spørre om de kan bestille til deg. :)
Velg rapsolje istedet, tåler høyere varme og har et bra forhold mellom omega 3 og 6 i motsetning til solsikkeolje (utenom high oleic, men den er vanskelig å finne i butikkhylla). Solsikkeolje er en av omega 6 verstingene og egner seg ikke til steking. Tenk også på at du støtter norsk landbruk ved å velge rapsolje da det meste av den er norskprodusert :)
Jeg elsker hot cheese dippen de selger på burger king. 0,4 g kh i et beger. Har vært innom noen ganger og kun kjøpt det :D et lite tips! Nydelig til baconkrisp
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.