Jeg føler meg helt håpløs her jeg sitter. Hadde store planer om å begynne på atkins i morgen,, men jeg ligger dårlig ann her altså :(
Nå har jeg sittet i snart 4timer med pennen i hånden for å skrive alternativer til hva jeg kan spise om dagen fremover til hvert måltid. Men klarer ikke å skrive noe.
Jeg føler meg ikke helt med i denne verdenen for øyblikket.
skjønner ikke helt det med mat alså!
Dersom jeg vil ha kylling til middag i morgen, er det best med filet eller med skinn? Og hvor mye salat og grønnsaker kan jeg spise til det?
Og er det best å spise 5 eller 3 måltider?
spiser til vanlig 3 måltider, sliter med å få i meg mat, så det letteste vil jo sikkert være 3. Men vil gå ned "fortest" mulig også! (brukte " fordi jeg vil gjøre det på en sunn måte)
Dersom noen ville sendt noen dagsmåltider hadde jo det vert supert! :p og kan hjelpe meg ellers!
Hehe søte deg, husk og ikke rote deg bort :) ville anbefalt deg å gå inn på middags-mappen på forumet her :) der har du MANGE ideer, når det kommer til kylling kan du spise begge deler =) Så det behøver du ikke å tenke på.
Du spiser når du er sulten, og til du er mett.. Er du VANDT til tre måltider så vil jeg også anbefale deg tre måltider. =) Husk og trappe ned litt da, så du ikke begynner strengt på diett med engang. Kroppen din må vende seg til overgang. Du må jo tenke på dens beste inn i alt dette også. Ikke bare hva hodet vil fortest.
Jeg kan nok ikke så mye mer om atkins enn deg, så akkurat noen mateksempler klarer jeg nok ikke å komme med, men som sagt du kan se under middagstråden (klikk her), eller også under atkins-mappen på forumet, som du allerede har postet under =) masse tips her... Bruk også søkefunksjonen på forsiden, der finner du MASSE bra, hvis det er noe konkret du lurer på.
ellers MASSE lykke til :hearts:, og håper du oppnår det du ønsker =)
LAVkarbo heter det fordi du absolutt ikke MÅ kutte ut karboene, selv om du i prinsippet ikke behøver det, da kroppen lager det naturlig i form av aminosyrer (fra proteiner) ellet glyserol (altså fra fett). Bare begrense de i større eller mindre grad. (kanskje helst større:P ) Teorien bak dette er jo suuperlang, jeg sitter faktisk i skrivende minutt og leser om dette :)
Det er mange forskjellige varianter her, personlig prøver jeg å ligge på rundt 50, vi er folk som er nede på 15 mens vi har folk som er oppe i 75-80.. :) Så dette må du nesten finne frem til selv, hva føler du er greit å starte med? hva kan du kutte mer på hvis det blir for mye?.. Husk som sagt å ikke hoppe rett ut i noe, og sett en "final strek" med engang, dette er en tilvenningssak.. :)
Lavkarbo er rett og slett GØY hvis det gjøres på riktig måte. jeg har lært så mye om kroppen min, om maten jeg spiser og hva jeg får i meg at det er skummelt. Enda jeg har aldri noensinne engang tenkt på å telle kalorier og i HVERT FALL ikke karbohydrater, faktisk har jeg LEDD av de som har gjort det opp igjennom.. Jaggu sa jeg smør :P
PS: Det er så absolutt ikke eksakt at du MÅ få i deg 20 karbo pr dag, hvis du setter det som grense... Det er MAX grensa du såfall setter :)
Aha, nå skjønner jeg litt mer her. Leste i boken, og der sto det "ikke spis over 20 karbohydrater om dagen. Kanskje jeg skal slutte å tro på absolutt alt jeg leser! :p
ja, jeg håper jo at jeg kan gjøre det uten å tenke så mye over det etterhvert da. Slik at det blir gøy, som du sier, og ikke bare pes!
Skal lese litt mer før jeg går inn i dette kapittelet tror jeg. Så får kanskje begynne som smått nå frem til mandag, og heller begynne på ordentlig da om jeg føler meg klar! :)
Takk igjen for svar! Det setter jeg VELDIG stor pris på. :hearts:
Lena Beatrice har lagt ut en rekke dagsmenyer for første fase av Atkins! Du finner dem HER. Der er det også oppskrifter og veiledning å finne. :)
Om du er komfortabel med engelsk, kan du også se på disse dagsmenyene.
Mitt tips - ikke overkompliser ting. :cool: Superenkel, atkins-vennlig mat er feks
-fårikål (siden det er sesong for det nå... bare ikke bruk mel til jevning)
grillet kyllinglår (kyllingskinn er bra, hvis du liker det!) og coleslaw/kålsalat, rømmedressing
-svinekotelett og dampet brokkoli med smør
-biff med bearnaise-saus og stekte grønnsaker
-omelett med cherrytomater
Osv - hvert måltid skal helst inkludere både grønnsaker, protein og fett. Det blir lettest om man velger fet fisk/fett kjøtt, og har smør/dressing/olje til grønnsaker. Sjekk med lista over tillatte grønnsaker for induksjon - jeg vet den står trykket i det kapittelet i boka. :)
Atkins anbefaler vel 3 måltider om dagen, i alle fall ikke mindre. Selv er jeg mest komfortabel med 2 måltider om dagen, som vel er en grunn til at mitt "Atkins etter boka"-eksperiment ikke varte mer enn et par uker. :cool:
Tusen takk for mye god informasjon og tips til hva jeg kan spise til middag! Det setter jeg stor pris på! :snill:
Skal se nærmere på den siden du sendte til meg, der så det ut som det var mye nyttig å ta med seg!
Du har nå vert veldig flink da! Gått ned så mye! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.