AntoniaM sa for siden:
I går var det tilbud på ferdiggrilla kylling på min lokale butikk. Jeg pleier å passe på når det skjer, for litt ferdig oppdelt kyllingkjøtt er alltid fint å ha i fryseren når andre lunsjalternativer ikke frister.
Men kyllingen kom rett fra grillen og fylte bilen med liflige dufter på veien hjem, så det måtte simpelthen bare bli kylling til middag også.
Jeg tok lårene og la i en ildfast form, danderte shampinjong som jeg hadde tørka ut litt i steikepanna først, hadde på litt creme fresh og litt fløte + en steikeskyen som lå i kyllingposen. Over dette strødde jeg revet ost. Så inn i ovnen til fløteblandingen hadde tyknet litt og osten ble lett gylden - 15 - 20 min på 200 grader.
Kyllingen beholdt saftigheten godt (noe som ikke alltid skjer ved oppvarming av ferdiggrilla kylling) og stekeskyen lagde en fin kryddersmak på fløteblandingen.
Til kyllingforma hadde jeg jukseris - for anledningen tilberedt i steikeovnen sammen med kyllingen ,men i en egen form - og smørdampet grønn asparges.