Dangerous Nan McGrew sa for siden:
Ah! Flashback til yngre dager da mamma lagde pølsegrateng i potetmos og masse ost over. Mmmm.. skikkelig kose-seg-i-sofaen-mens-regnet-plasker-ute-mumse-mat :)
Start med å dele blomkålen i biter. Ha litt olje i pannen, og varm blomkålen forsiktig. Stek lett med hvitløk og sjalottløk. Når blomkålen har mistet litt fuktighet heller du på fløte og lar det hele koke til blomkålen er ordentlig mør. Når blomkålen er mør, ha i litt smør, og kjør det hele til puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Del pølsene og vårløken i biter. Stek pølsene. Smør en ildfastform og hell blomkålpureèn oppi denne. Strø over vårløken og pølsebitene. Dynk med ost, og sett i ovnen på 225 grader til osten har smeltet, cirka 15 minutter.