< Tilbake til oversikten

NRK2 19/9-11 kl.22.30 E-stoffer: Spiselig kjemi

#1

arnakristin sa for siden:

E-stoffer: Spiselig kjemi
[font=Times New Roman][/font]
Britisk dokumentar. Hvor dårlig ville maten smake, hvor ille ville den sett ut og hvor mange ville kunne dø av å spise den hvis vi ikke hadde tilsatt de beryktede E-ene. Stefan Gates forsøker å sortere mytene om tilsettningstoffene fra fakta.

I kveld, reprise i morgen og søndag:
Først kaster han seg over E-stoffene som setter farge og smak på det vi stapper i oss. Her får vi vite mye som ikke står med liten skrift på kjekspakken.

Episode 2, neste uke
Stefan Gates tar for seg konserveringsmidler og finner en "E" som holder dødelige bakterier unna baconet. Han oppdager også en "E" vi mennesker ikke kan klare oss uten. Som den ivrige reporter han er, prøver han å utvinne E-stoffer fra sin egen kropp, og bake en kake av dem.

Episode 3,
Stefan Gates tar for seg de søte tilsetningsstoffene og de som holder maten sammen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.