Moussaka med sellerirot, mmmmmm :)
[LEFT]Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1 fedd kvitløk i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte
'Potet'sausen
ca 400 gram skiva sellerirot
ca 1,5 pk kremfløte
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper
Kok fløten for seg sjøl ca 15-20 minutt, sånn at den
tjuknar litt (fuktighet fordampar). Ha oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt
kanskje. Til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.
Serveres med en god salat.
Link med bilder :)
[/LEFT]
Hadde virkelig ikke peiling på hva vi skulle ha til middag i dag, men så kom jeg over denne. Så i kveld skal dette prøves ut. Høres jo fantastisk godt ut! :)
Nope! Og det var det som gjorde den så god, synes jeg. Det her er mer Toro sin variant, der de bruker potetskiver.
Ikke helt ekte gresk altså, men en fantastisk smaksopplevelse. :)
Så bra, må testes!
Googlet litt rundt på moussaka-oppskrifter her på forumet i går.
Nannah skriver i sin oppskrift at kjøttsausen blir bedre jo lenger den får koke.
Hvordan lagde du din, Bønna, lot du den stå og putre en stund?
Ikke så veldig lenge. Jeg laget "potet"sausen først, siden den skulle koke i 20 minutter. Da jeg var ferdig med den bruna jeg kjøttdeig, hadde oppi løk, hvitløk og krydder med en gang før jeg hadde oppi tomatene. Så sto den og putra til "potet"sausen var klar. Men det kan godt hende den blir enda bedre om man lar det stå en stund til. :)
Til og med mamma, som spiser høgkarbo har bytta ut potetene med sellerirot :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.