< Tilbake til oversikten

BBQ-saus (bilder)

#1

Shrinking Line sa for siden:

Vet at for de fleste så er grillsesongen over, men det hindrer en ikke i å bruke BBQ saus.

Du trenger:

  • 1/4 cup sukkerfri ketchup
  • 1/4 fin hakket løk, jeg brukte rød
  • 1 fed hvitløk eller 1ts pulver
  • 1ts chili
  • 1ts paprika
  • 1 ss epleeddik
  • 1 ss worcestersauce
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sitron saft
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts kummin
  • 2 ts splenda

Jeg har cup målebeger i forskjellige str, og fant ut at 1/4 passet best.

Worcestersaucen ble vist gjemt av ketchupen.
Jeg brukte hakkeboks på løken for å få det så finhakket som mulig slik at man virkelig får ut smaken. Blandet alt sammen i en kjele og lot det koke opp på svak varme.

La det kjøle seg ned og så stå i kjøleskapet i 3-4 timer før det varmes opp igjen og så brukes. Jeg vil anbefale å bruke den først når det er 10min igjen av steketiden, ihvertfall på grillen.
I morgen kommer oppskriften på Pulled Pork hvor jeg brukte denne sausen, og det smakte nydelig, rett og slett.


#2

grotingeling sa for siden:

Høres godt ut dette, men hva er kumme?
Tenkte automatisk på kummin, er det det samme?


#3

Shrinking Line sa for siden:

Er vel kommin det heter på norsk, er ikke alltid jeg husker. Skal rette opp.


#4

Nerthus sa for siden:

Har lenge savnet en BBQ-saus - denne må prøves ut snart! :)


#5

Shrinking Line sa for siden:

Denne var virkelig god, og man får den litt røkte smaken som bbq saus gir.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.