< Tilbake til oversikten

God fredagsmiddag: Tacopai med guacamole!

#1

Jannik16 sa for siden:

[CENTER]Med bilde:
jannikej.blogg.no/1316188717_nydelig_fredagslavkar.html

:)

TACOPAI MED HEIMELAGA GUACAMOLE![/CENTER]
[CENTER]Paibotn: [/CENTER]
[CENTER]4 egg.
1 dl kremfløyte.
2 ss smør.[/CENTER]
[CENTER]Sett ovnen på 225 grader.
Smelt smøret i paiforma i steikeovnen.
Visp raskt saman egg og fløyte.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Ha over i paiforma og steik den til overflata er tørr og har fått farge.
Ta ut forma og la den kvile.[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Fyll: [/CENTER]
[CENTER]400 g kjøttdeig.
2 fedd pressa kvitlauk.
Smør.
1 ss tomatpure.[/CENTER]
[CENTER]2 ss heimelaga tacokrydder:
2 ss chilipulver

1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts salt
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper[/CENTER]
[CENTER]1/2 dl vatn.
ca 2 dl reve ost.
1 dl kremfløyte.
1/2 dl creme fraiche.
halve cherrytomata.
laukringar i skiver.[/CENTER]
[CENTER]Brun kjøttdeiga i smør med tomatpure, kvitlauk og krydder.
Tilsett vatn og la det småkoke til væska har kokt inn.
Ha blandinga over paibotnen saman med tomatar og laukringar.
Bland osten med kremfløyte og creme fraiche.
Hell over og ha litt ekstra ost over til slutt.
Steik i 10-15 minutt eller til osten er passe sprø slik du likar.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Guacamole:

2 advokado.
1 dl creme fraiche.
2 ts sitronsaft.
6 fedd kvitlauk.
2 ts olivenolje.[/CENTER]
[CENTER]Ta ut advokadokjøttet med ei skjei og ha i foodprossesoren.
Ha over dei andre ingrediensane og kjøyr til mosen er glatt.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Server med salsa (first price), seterrømme og litt salat![/CENTER]
[CENTER]Vel bekomme og ønskjer dokke alle ein flott fredagskveld![/CENTER]


#2

Sweetie73 sa for siden:

Tuuuusen takk! Alt så veldig godt ut, men blei ekstra glad for oppskrift på tacokrydder! Så slepp ein det derre druesukkeret i ferdigposene!!


#3

Ninasju sa for siden:

Lagt i "MÅ PRØVES" haugen.. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.