< Tilbake til oversikten

Genenes favorittdiett (NRK)

#1

Biggie Small sa for siden:

Mer støtte for insulin som driver via gen- uttrykk og aktivitet.

1/3 karbo fra sakte karbohydrater? Høres helt ok ut for friske personer og ville sikkert gjort at jeg ikke fikk insulinresistens etc.

www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7792583

" Både såkalt lavkarbo og høykarbo er galt, sier Johansen. – Men lavkarbo er nok nærmest det rette kostholdet. Vi bør ikke ha mer enn en tredel karbohydrater (opptil 40 kaloriprosent) i hver porsjon, ellers stimulerer vi genene til å sette i gang den aktiviteten som danner betennelser i kroppen."

"Ifølge dem, er kostholdet er nøkkelen til å kontrollere vår personlige genetiske sårbarhet for sykdom. Vi velger selv om vi vil gi sykdomsgener våpen. Immunforsvaret opererer som kroppens overvåkningsorgan og politi. Når for mange karbohydrater setter i gang opprustning i kroppen, mobiliserer immunforsvaret sine styrker, som om kroppen var invadert av bakterier eller virus."

"Et helsebringende kosthold handler om å spise den og den type mat, og på en slik måte at vi minimaliserer kroppens behov for å skille ut insulin. Insulinutskillelse er jo en forsvarsmekanisme mot for mye glukose i blodet.
Om glukosen kommer fra sukker eller fra ikke-søte karbohydrater som stivelse (potet, hvitt brød, ris etc), spiller ingen rolle, sier Johansen
"


#2

KarMa40 sa for siden:

Jeg gleder meg til å lese hva Pål Jåbekk skriver om denne studien, virker veldig interessant med at forsøkspersonene har vært i gjennom alle diett variantene og dermed er sin egen kontrollgruppe.

Når det gjelder forskjeller i genuttrykk, må jo det være den eneste relevante kontrollgruppen. Altså dine egne gener etter omlegging.

La merke til i Aftenpostens omtale av den samme studien, at 'eksperten' med motforestillinger er forbruksforsker, og at en eventuell ernæringsmessig eller medisinsk bakgrunn for dennes uttalelser ikke er omtalt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.