Biggie Small sa for siden:
Mer støtte for insulin som driver via gen- uttrykk og aktivitet.
1/3 karbo fra sakte karbohydrater? Høres helt ok ut for friske personer og ville sikkert gjort at jeg ikke fikk insulinresistens etc.
www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7792583
" Både såkalt lavkarbo og høykarbo er galt, sier Johansen. – Men lavkarbo er nok nærmest det rette kostholdet. Vi bør ikke ha mer enn en tredel karbohydrater (opptil 40 kaloriprosent) i hver porsjon, ellers stimulerer vi genene til å sette i gang den aktiviteten som danner betennelser i kroppen."
"Ifølge dem, er kostholdet er nøkkelen til å kontrollere vår personlige genetiske sårbarhet for sykdom. Vi velger selv om vi vil gi sykdomsgener våpen. Immunforsvaret opererer som kroppens overvåkningsorgan og politi. Når for mange karbohydrater setter i gang opprustning i kroppen, mobiliserer immunforsvaret sine styrker, som om kroppen var invadert av bakterier eller virus."
"Et helsebringende kosthold handler om å spise den og den type mat, og på en slik måte at vi minimaliserer kroppens behov for å skille ut insulin. Insulinutskillelse er jo en forsvarsmekanisme mot for mye glukose i blodet.
Om glukosen kommer fra sukker eller fra ikke-søte karbohydrater som stivelse (potet, hvitt brød, ris etc), spiller ingen rolle, sier Johansen"