Makronella sa for siden:
Flere bilder finner du i bloggen
Fersk grønn asparges er en av mine store favoritter. Scampi er en annen stor favoritt. Sistnevnte er ofte vanskelig å vite hva en skal servere den med. Oftest havner den i diverse fiskeretter eller alene på et tapasbord.
Da jeg hadde gjort de limemarinerte scampiene spiseklar forleden lurte jeg fælt på om jeg bare skulle spise de som de var, men jeg hadde også lyst på aspargesen jeg hadde liggende. Hadde parmesangratinerte asparges i bakhodet hele dagen, så hvorfor ikke kombinere etter prinsippet godt hver for seg, godt sammen.
Til en porsjon brukte jeg :
5 asparges
ca 1 dl fløte
1 knapp dl revet fersk parmesan
20 scampi ca
Varm godt med smør i en stekepanne. Knekk av nederste del av aspargesene og kast dette, brekk aspargesene i to og fres de i et par tre minutter i denvarme pannen.
Hell på fløte og la det koke godt.
Dryss over revet parmesan og rør den inn.
Ha scampien i blandingen rør det raskt sammen før det haes over på tallerken.
Nytes alene eller sammen med godt lavkarbobrød.