Startet egentlig min karriere som "lavkarber" med et ganske så strengt kosthold på under 10 karber, men har nå den siste måneden økt til mellom 20 og 25.
Har i samme periode gått med konstant hodepine, samt vært helt uten energi...må nevne at jeg også har fibromyalgi så disse symptomene er ganske så vanlige der også :)
Mistenker at jeg får i meg for lite fett, spiser hjemmelagde knekkis med meierismør,ost,salami o.l daglig, samt kanskje en stor spiseskje med rømme til middagen.
Middagene består mye av laks, kjøttdeig-retter (med blomkålstappe)og kylling, samt en salat i løpet av dagen.
Er jo veldig glad i rømme. men har nok litt vegring mot å spise det hver dag.
Kan noen komme med en konkret mengde fett som er tillatt og hvilket fett som er best i lengden slik at jeg ikke spiser helt feil? :)
Har forresten spist meg lei på egg og bacon, brekker meg bare av lukten :p
Jeg ligger selv på 75% fett, 20% protein og 5% karbohydrater for å se om det blir lettere å gå ned denne gangen.
Blir fort lei egg jeg samt at jeg har tendens til å få krampe i magen når jeg spiser for masse av de.
Nu for tiden spiser jeg nesten ikke egg da jeg har funnet andre alternativer såsom:
En avokado med 2 ss majonaise og en boks makrel i tomat-tunnfisk i vann- peppermakrel på boks.
Det spiser jeg til frokost samt ca 1 liter vann, så holder jeg meg mett i ca 5 timer.
Til lunsj kan jeg spise gårsdagensmiddags rester eller Hexebergs sine knekkebrød: 2 stk knekkebrød m masse majonaise og 5 skiver hamburgerryg på kvar skive og litt tomater og agurker på :)
Middag blir ofte taco kjøttdeig m salat, koteletter laget i fat med brekkbønner, brokkoli, blomkål osv og en god dæsj fløte og bacon på toppen. Blomkålstappe med gode pølser til.
Til snacks ved behov lager jeg osteknekkis av Kavli sine oster.
Ved å spise dette holder jeg meg til denne prosentfordelingen:) Ligger alt jeg spiser inn på diett.no sånn jeg har full kontroll, da jeg har lagt feil de andre ganger jeg har startet opp med LCHF og var skikkelig grønn ;)
Jeg funker ikke på så lite karber, da blir jeg energiløs, kraftløs og har hodepine. På rundt 60 g karber/døgn og mindre fett (det skal jeg teste ut litt mer om en stund) funker jeg som bare juling! :)
Spiser ikke sukker, poteter, ris eller pasta, men litt hvetemel blir det siden jeg spiser litt knekkebrød til 1-2 måltider om dagen. For meg er dette akkurat passe. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.