Jeg fant dette fra en artikkel i Kk (nei, jeg veit at man ikke skal bruke ukeblader som ernæringsfysiolog^^), og her står det at stivelsen som er i poteter blir krystalllisert når man avkjøler poteten etter at den er kokt. Krystallisert stivelse kan ifølge artikkelen ikke fordøyes, og går dermed rett igjennom systemet.
Stemmer dette?
Fikk i dag melding fra ei dame med diabetes og hun skriver: Dette tror jeg på, lørdag stekte jeg opp kalde poteter til middagen, så satte jeg insulin som om jeg skulle spise bakt potet, det gikk ikke så bra, fikk tidenes føling....
Kald potet er jo ikke godt i seg selv, men potetsalat er godt ja! Da kan man unne seg litt av det med god samvittighet med andre ord. :)
Men hva med potetlompe!? Laget på mest mulig poteter og minst mulig mel? Kan man bruke fiberhusk her tro? Jeg eeeeeelsker lefser og potetlomper med smør, sukker (sukrin) og kanel er kjempegodt! sikle
Har ikke vært aktiv siden desember, men om du sender henne en pm, kan det jo hende hun har mail- varsling og svarer!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.