Hei,
Ikke noe direkte forslag men anbefaler at du tar deg en tur innom
[color=#000000][/color]
…samletråden for fisk&skalldyr: Din beste fiskeoppskrift
[color=#000000][/color]
…og vi har da enegen samletråd for kjøttdeig: Tips til middag med kjøttdeig?
[color=#000000][/color]
…og selfølgelig har vi en egen samletråd for grønnsaker: Grønnsaksretter og –tilbehør til middag
[color=#000000][/color]
..og ikke glem at dine vanlige yndlingsretter som oftest med enkle grep kan gjøres lavkarbo vennlige.
Et eller annet med scampi til forrett, Bali kyllinggryte (lages gjerne dagen før) til hovedrett og Gerds ostekake( lages dagen før) til dessert!
Alt tilbehør kan du jo tilpasse den enkelte. Loff, ris, blomkålris, salat osv!
Denne oppskriften fikk jeg av svigerinnen min.:sikle: Her kommer scampioppskriften:
Til 20 personer brukte jeg 1 kg kokte og skrellede scampi og 15 tomtater.
Kok opp vann. Lag kryss i skallet på toppen av 15 store tomater. Legg
tomatene 30 sek i det kokende vannet, ha dem deretter raskt over i iskaldt
vann. Fjern skall og frøene inni tomatene.
Surr 5-8 fedd hvitløk sammen med 1 stor, finrevet ingefærbit.
Legg i tomatene. La det koke godt sammen, ca. 1 time.
Ha i finhakket, fersk koriander, 1/2-1 potte. Smak til med salt og pepper.
Legg i de ferdigkokte scampiene. Varmes i ca. 5 min på svak varme.
Press over lime når retten serveres.
Du kan også bruke rå scampi. Disse skrelles da i halvtint tilstand. Ta ut
den svarte strengen. Legg i de rå scampiene, kok til de får en fin
hvit/rød farge tvers gjennom. Dette har jeg ikke gjort, så jeg vet ikke
hvor lang tid det tar, men anslagsvis 10 min, kanskje?
Driver å kikker litt rundt på oppskrifter. Og jeg har ett lite spørsmål....hvis forretten er med skalldyr, må hovedretten ha kjøtt da? Eller kan man ha fisk i hovedretten. Dumt spørsmål egentlig, kan jo velge det jeg vil, men sånn etikettemessig, hva er standarden. Mitt intrykk er att det enten er kjøtt forett- fisk hovedrett eller omvendt. :)
Det kommer an på hvor du vil legge lista.
Parmaskinke med asparges, balsamico og parmesan
Stekt kveite med pannestekte grønnsker på sellerirotmos
Pannacotta med multe
Eller
Avocado med reker
Thaigryte red curry med kylling eller scampi
Jukseiskrem med bringebær
Ellers er moussaka en slager, den kan lages klar og fryses lenge i forveien, og så bare stekes og gratineres med ost.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.