< Tilbake til oversikten

Forslag til tre retters middag?

#1

SusanG sa for siden:

Tenkte jeg skulle overraske klubbjentene med lavkarbo treretters middag på neste klubb...jeg tenker forrett, hovedrett og dessert.

Det er ikke mange i klubben som har prøvd lavkarbomat, så det er viktig att det er mat som de kommer til å like/ elske :D

Gjerne mat med fisk og reker/ scampi siden det er ei i klubben som ikke er så glad i kjøtt. Hun liker kylling, pølser og kjøttdeig da...

Håper det er noen som har noen gode forslag å komme med! :)


#2

arnakristin sa for siden:

Hei,
Ikke noe direkte forslag men anbefaler at du tar deg en tur innom
[color=#000000][/color]
…samletråden for fisk&skalldyr: Din beste fiskeoppskrift
[color=#000000][/color]
…og vi har da enegen samletråd for kjøttdeig: Tips til middag med kjøttdeig?
[color=#000000][/color]
…og selfølgelig har vi en egen samletråd for grønnsaker: Grønnsaksretter og –tilbehør til middag
[color=#000000][/color]
..og ikke glem at dine vanlige yndlingsretter som oftest med enkle grep kan gjøres lavkarbo vennlige.


#3

Kitt sa for siden:

Et eller annet med scampi til forrett, Bali kyllinggryte (lages gjerne dagen før) til hovedrett og Gerds ostekake( lages dagen før) til dessert!
Alt tilbehør kan du jo tilpasse den enkelte. Loff, ris, blomkålris, salat osv!

Denne oppskriften fikk jeg av svigerinnen min.:sikle:
Her kommer scampioppskriften:

Til 20 personer brukte jeg 1 kg kokte og skrellede scampi og 15 tomtater.

Kok opp vann. Lag kryss i skallet på toppen av 15 store tomater. Legg
tomatene 30 sek i det kokende vannet, ha dem deretter raskt over i iskaldt
vann. Fjern skall og frøene inni tomatene.

Surr 5-8 fedd hvitløk sammen med 1 stor, finrevet ingefærbit.
Legg i tomatene. La det koke godt sammen, ca. 1 time.
Ha i finhakket, fersk koriander, 1/2-1 potte. Smak til med salt og pepper.
Legg i de ferdigkokte scampiene. Varmes i ca. 5 min på svak varme.

Press over lime når retten serveres.

Du kan også bruke rå scampi. Disse skrelles da i halvtint tilstand. Ta ut
den svarte strengen. Legg i de rå scampiene, kok til de får en fin
hvit/rød farge tvers gjennom. Dette har jeg ikke gjort, så jeg vet ikke
hvor lang tid det tar, men anslagsvis 10 min, kanskje?


#4

Nerthus sa for siden:

Rekecoctail til forrett med gode reker og en lavkarbo-hjemmelaget "coctail-dressing" og litt crispy salat.

Ovnsbakt laks med agurk, rømme og masse deilige grønnsaker!

Lavkarbo-kake, eller lune bær med pisket krem?


#5

SusanG sa for siden:

åååh tusen takk! Her var det mange gode forslag! :)


#6

SusanG sa for siden:

Driver å kikker litt rundt på oppskrifter. Og jeg har ett lite spørsmål....hvis forretten er med skalldyr, må hovedretten ha kjøtt da? Eller kan man ha fisk i hovedretten. Dumt spørsmål egentlig, kan jo velge det jeg vil, men sånn etikettemessig, hva er standarden. Mitt intrykk er att det enten er kjøtt forett- fisk hovedrett eller omvendt. :)

Leter etter gourmetmat...forslag?


#7

Gerd sa for siden:

Her er mitt forslag:
(trykk på bildene så kommer du til oppskriften)
Forett: Laksemousse i paprikaskål:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1890&amp;albumid=327&amp;dl=1263746806&amp;thumb=1[/img]
Middag:
Lammekoteletter stekt i ovn
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=855&amp;albumid=130&amp;dl=1225118029&amp;thumb=1[/img]

Servert med
Ciss's fløte/hvitløksgratinert blomkål:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1888&amp;albumid=327&amp;dl=1267295359&amp;thumb=1[/img]

Dessert:

Tilslørte "lavkarbopiker":
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2770&amp;albumid=327&amp;dl=1298821903&amp;thumb=1[/img]

eller:

Vannbakelsoopsier m/ lune bær:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1889&amp;albumid=327&amp;dl=1263746745&amp;thumb=1[/img]


#8

SusanG sa for siden:

Åååh der var det mye som så godt ut!!!
Tusen takk!!! :)


#9

Carisma sa for siden:

Det kommer an på hvor du vil legge lista.
Parmaskinke med asparges, balsamico og parmesan
Stekt kveite med pannestekte grønnsker på sellerirotmos
Pannacotta med multe

Eller
Avocado med reker
Thaigryte red curry med kylling eller scampi
Jukseiskrem med bringebær

Ellers er moussaka en slager, den kan lages klar og fryses lenge i forveien, og så bare stekes og gratineres med ost.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.