< Tilbake til oversikten

Er Toros Frokostgrøt ok?


#2

smgj sa for siden:

Det er jo ikke vanskeligere å knekke et egg i panna? Eller?
Jeg er veldig anti-korn, jeg da...


#3

Hedda:) sa for siden:

Jeg har ikke lyst på egg til frokost hver eneste dag.

Er det noen her som vet om denne grøten er ok på Fedon? Jeg liker den godt, og ser for meg at jeg kan lage denne iblant, ha oppi litt ekstra linfrø.


#4

BenteR sa for siden:

Se hva den inneholder og pluss på karbene fra melken, så ser du hvor mange karber du får i deg


#5

TigerTove sa for siden:

Jeg er ikke inne i Fedon, men ville tro at det gikk ann å blande seg en egen "grøtmix" av div som du vet er lov og ha klar i skapet. Da trenger du bare koke opp vann/melk :)


#6

Carisma sa for siden:

Da jeg gikk på Fedon-kurs var den ikke OK. Men det var i 2004, så mulig de har endret den siden da?


#7

Hedda:) sa for siden:

På linken i hovedinnlegget står både ingredienser og næringsinnhold.

Fedon tillater jo havregrøt, pga det hadde jeg håpet at denne også var ok.

Noen som gidder å se på linken og si hva de tror? :) Jeg føler meg ikke helt kapabel til å analysere selv. Når jeg leser om den synes jeg den ser "lovlig" ut.

Carisma: Fikk du noen begrunnelse på hvorfor den ikke var ok?


#8

Bik sa for siden:

Mye karber i denne.
Hvorfor ikke bake opp litt lavkarbobrød/knekkebrød. Det er jo enkelt å ta til når du først har bakt opp et lite lager.
Lavkarbobrødet skjærer jeg opp og fryser. Enkelt å ta ut ei skive eller to. Tiner på et blunk.


#9

LiseSJ sa for siden:

er du veldig glad i grøt anbefaler jeg rømmegrøt :) Ble for mye karber i denne for min del, men du må jo sette dine egne begrensninger så klart :)

Hvis du har dårlig tid anbefaler jeg ofte en oppskrift jeg fant i lavkarboboken min. Knekkebrød som lages i mikroen

Du trenger da:
1 egg
80 gr solsikkefrød (eller 80 gr av en blanding av frø som f.eks linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarfrø)
1 knivsodd salt.

Du gjør:
Rører alt sammen i en bolle og smører det ut på en tallerken kledd med tilklippet bakepapir. Stek i MIKRØBØLGEOVN på sterk varm i ca 2 minutter, eller til du kjenner/lukter at egget har stivnet. Er best avkjølt, men har du dårlig tid fungerer den også varm. :) det gjorde jeg her en morgen. Er muligens ikke det beste knekkebrødet jeg har smakt (altså det smaker ikke vondt, men selvfølgelig er ovnstekt bakst bedre), men det fungerer som en nødløsning og er raskt og enkelt! :) Dessuten metter det godt, og det blir ganske mye. Blir det FOR mye kan du dele det i flere biter og ha til senere også :)


#10

Hedda:) sa for siden:

Jeg skjønner at den har for mye karber for feks LCHF, o.l, men den kan da ikke ha høyere GI enn havregrøt, vel? Det er som sagt Fedon jeg går på.

Den inneholder:

Jeg er helt klar over alle andre mulige alternativer som å lage brød, steke egg og alt mulig. ;) Men jeg liker denne grøten godt, den er lett og rask og lage, osv, og det jeg lurer på er om den er tillatt på Fedons kosthold, eventuelt da som et C-måltid.

Jeg får spørre kurslederen (går på Lindberg-kurs) på tirsdag hvis ingen her vet. Kan ikke nok om GI til at jeg klarer å finne ut dette selv. Hvis noen med peiling på Fedon vet, så si endelig i fra. :)


#11

LiseSJ sa for siden:

Håper du finner ut av det Hedda :) og håper for din skyld at det er lov, vet hvordan det er å gi slipp på ting man er ekstremt glad i å nesten litt avhengig av :P


#12

manne sa for siden:

Hvorfor kjøpe dyrere ferdigprodukt når du kan få det sunnere ved å lage selv? Kjøp en pose store havregryn, en pakke solsikkefrø og en pakke linfrø...deretter tar du en dl havregryn, litt solsikkefrø og linfrø etter smak. Varm det opp med en kopp vann...voila. Bedre og billigere - og like enkelt. :D


#13

LiseSJ sa for siden:

Solsikkefrø og gresskarfrø har jeg lett etter, må jeg på typ meny og ica for å finne disse eller?? :S rema og coop har de i alle fall ikke


#14

Heksa sa for siden:

Fedon anbefaler så vidt jeg husker havregrøt blandet med cottage cheese og mandler, men da med store havregryn, ikke lettkokte. Dette fordi lettkokte havregryn har høyere GI. Jeg regner med at dette er en grøt med lettkokte gryn siden den tar to minutter å lage. Derfor hadde jeg nok heller gått for egenlaget havregrøt med store gryn. Med en god slump cottage cheese (bortimot halvparten) og f.eks eplesyltetøy uten tilsatt sukker og kanel som smakstilsetning. Jeg lager min havregrynsgrøt i microen, da sparer jeg både tid og oppvask.


#15

LiseSJ sa for siden:

Dette med kanel har jeg alltid lurt på.. Noen sier det er fy fy og andre sier det er greit i visse mengder.. Er vel sikkert forskjell fra diett til diett (eller skal jeg si livsstil til livsstil? :P ) men hva er egentlig rett?


#16

Titti sa for siden:

Litt usikker, Hedda. Vet at de fleste halvfabrikata ofte har høy GI, men ikke sikkert det gjelder denne da. Blir spennende å høre hva kursleder sier.


#17

Hedda:) sa for siden:

Heksa: Ja, det med store havregryn har du rett i, da er sikkert ikke denne grøten lov på grunn av det. Får heller lage meg en ferdig blanding selv, da. :rolleyes:

Takk for svar!

De har det på alle vanlige matbutikker rundt her. Rema og! Har du spurt betjeningen?


#18

Hedda:) sa for siden:

Kanel skal i alle fall være bra for jevnt blodsukker, etter hva jeg har hørt.


#19

LiseSJ sa for siden:

Hmm nei har ikke det, bare regnet med de stod sammen med de andre frøproduktene, som linfrø og sesamfrø :S men skal jammen meg spørre neste gang :) takk takk


#20

Hedda:) sa for siden:

De selger det på helsekost og, men der er det dyrere.



#22

FrkMarge sa for siden:

Jeg har aldri vært på en butikk de ikke har hatt solsikkekjerner...:confused: Gresskarfrø, kanskje..., men solsikkefrø har alle tror jeg. Altså kan hende det står solsikke KJERNER utenpå, ikke frø.

Gresskarfrø/kjerner er litt ymse, men meny, ica og de andre store butikkene har det iallefall. De små har de gjerne sammen med frukten i slike småposer fra bama der de har tørket frukt osv.


#23

Tirililltove sa for siden:

legg havregryn i bløt kvelden før, så koker de raskere.


#24

Zincite sa for siden:

Fy'en i forhold til kanel går på innholdet av kumarin. Det kan skade leveren ved stort inntak. Den vanlige kanelen vi får kjøpt i butikkene her, er den med mest innhold av kumarin. Ceylonkanel har mye mindre, men smaker litt annerledes. Og jeg ser at ikke alle liker den.
Her er litt om kumarin og trygge mengder av vanlig kanel :)
Og her er litt om hvor mye bra kanel kan gjøre :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.