< Tilbake til oversikten

Avokado

#1

Newstart sa for siden:

Kan noen værsåsnill lære meg hvordan man begynner å like avokado?:p
Fysj for en smak da gitt....:eek:


#2

Supera sa for siden:

Hehe, vi er alle forskjellige. Jeg elsker avocado og spiser avocado som snacks. Mmm avocado. :snill: Er målet å spise den slik den er? Avocado er kjempegodt i salat og på "brød"skiva. Guacamole er også godt. Mange sier også at de må ha litt pepper på for å klare å spise avocado.


#3

Yrla sa for siden:

Jeg også, med salt på. Jeg bruker den som dressing i salat ved å gni den myke avokadoen inn og røre rundt i bollen.


#4

arnakristin sa for siden:

Du finner ulike oppskrifter på Avocado her, sjekk innlegg #2
[font=Times New Roman][/font]


#5

Catwoman sa for siden:

Jeg lärte meg å like avocado :D Synes det er kjempegodt og lage reke/avocado sallad med egg.
Aubergine derimot.. Der sa det stopp :eek:


#6

Carisma sa for siden:

Du har smakt enten overmoden eller for lite moden avocado :ja: Passe moden er den fantastisk!


#7

JanneBL sa for siden:

Kjenner til det! Jeg også syntes det var helt forferdelig i begynnelsen, men nå er det faktisk noe av det beste jeg vet:D Jeg begynte med å spise det med reker og majones og på pizza :) La avocadoen på pizzaen etter at den var ferdig stekt... Du må ha litt tolmodighet, men det er absolutt verdt det spør du meg ;)


#8

TrillTrall sa for siden:

Jeg deler den i to og deler en halvdel i biter og har i salaten min. Kjempegodt synes jeg! I seg selv smaker den ikke så mye, svakt nøtteaktig bare, men det er godt i salat og kjempesunt. :)

Har ikke kommet så langt at jeg har prøvd å lage guacamole ennå, men skal prøve en gang. Om jeg bare finner noe jeg dyppe i den, er ikke så glad i potetgull og sånt og ostechips blir for voldsomt, jeg kutter ned på fettet og litt opp på karbene. :)


#9

TigerTove sa for siden:

Jeg synes den smaker for lite og er ikke overbegeistra av den grunn. MEN så fant jeg en oppskrift på sjokoladepudding, se DA går det ann å spise avokado :lol:

1/2 avokado
2ss kakaopulver
20 pinjekjerner
opprinnelig 1 ss honning, men jeg brukte flytende stevia i stedet
opprinnelig 2 daddler, jeg brukte 2 svisker som har lavere KH innhold
1dl vann

kjør glatt i mixen og spis med skje :) skal ifølge boka (salig blanding av Renèe Voltaire) være 2 porsjoner.


#10

Bjella sa for siden:

Elsker avokado, men i det siste er alle jeg kjøper dårlige. Enten er de umodne og blir aldri myke eller så er de brune inni.


#11

Reason sa for siden:

NAM! Avokado er nydelig, men husker jeg ikke taklet konsistensen til å begynne med.

Pleide å mose avokado med litt salt og mye chili strødd over (en slags lettvint guacamole), og spiste litt om gangen gjemt inni litt ost/skinke/salami/salat/osv - alt for å skjule konsistensen.
Nå kan jeg spise den med skje rett ut av skallet, men synes fortsatt det blir best med litt chilli og salt. Har også denne oppskriften liggende blant bokmerkene mine, men har ikke rukket å lage den enda; avokado og spinat-dip, aka Indian Spinach Dip.

Lykke til! :)


#12

Lissi80 sa for siden:

Jeg klarer ikke å spise avocado. Jeg liker det (selvom jeg ikke er helt solgt), men med reker eller i salater er det godt -det er bare det at jeg trur jeg ikke tåler det! Veit ikke hvorfor, men hver gang jeg har spist avocado får jeg vondt i øvre del av magen. Jeg blir kvalm og uggen og det er akkurat som maten (som det har vært avocado i) legger seg som et lokk øverst i magesekken og liksom ikke vil ned. Ligger der å "trykker" og laget vondt. Så gir det seg etter ett par timer..

Jeg har testet avocado sammen med flere matvarer som jeg ikke har problemer med å spise UTEN avocado -men så fort det er avocado til kommer plagene. F.eks har jeg tilsatt avocado i kyllingsalat..Plager kommer! Kylling og salaten uten avocado går helt fint. reker alene går fint, reker med avocado går ikke bra o.l...

Noen som vet hva det er med avocadoen som jeg kan reagere på???


#13

Yrla sa for siden:

Konsistens og smaks-styrke kan vi selv velge. De som ennå ikke er skikkelig myke har mindre smak. De kan hakkes opp og brukes sammen med andre grønnsaker, og benyttes som en sunn fettkilde. Jeg synes de smaker best når de er passe myke og kan blandes med sennep, urter og krydder og brukes som dressing/saus. Tror også det kan være godt å blande inn i fløte som saus med ekstra krydder, kanskje litt løk og paprika etc.


#14

lille_trille sa for siden:

Greit å kjøpe de som er umodne. La de ligge et døgn i kjøleskapet og ta de ut å legg de på kjøkkenbenken. Da starter en modningsprossess, og du vil se at de blir fort spisbare :sikle:


#15

Newstart sa for siden:

Jeg har nå prøvd meg på avokado til middag. Men det er en sånn gjennomgående smak.......:eek: litt sånn ekkel. Huff ingen kan vel nekte for at avokado er spesiell hehe....:p.
Men jeg gir meg ikke. Jeg skal lære å like den. Iallefall i små mengder. :rolleyes:


#16

smgj sa for siden:

Hva med guacamole da?


#17

Carisma sa for siden:

Hvordan er konsistensen på den du spiser? Er den smør-myk? uten brune flekker?


#18

Newstart sa for siden:

Jepp helt myk og fin. Men uff da for en smak. Smaken er vel slik den skal være den bare at jeg ikke var helt forberedt på at det skulle smake slik.:p


#19

Marina sa for siden:

Lag guacamole! Jeg likte ikke avokado før, men etter å ha laget en herlig dip/dressing ble jeg frelst! Ikke prøv guacamolen i butikken- den har så lite avokado at det nesten er flaut!


#20

Bønna200 sa for siden:

Jeg klarer virkelig ikke avocado. Men nå skal jeg se om jeg får i meg litt:p


#21

Newstart sa for siden:

Har hørt det navnet tusen ganger før men aner ikke hva det er......:o


#22

arnakristin sa for siden:

Går du inn i overnevnte link finner du mange varianter på guacamole...


#23

Newstart sa for siden:

Aha... scrolla bare ned til avokado da jeg tittet der sist.:p



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.