< Tilbake til oversikten

Squash polpette (italienske squash- og osteboller)

#1

IdaCaro sa for siden:

Prøvde ut denne oppskriften igår, og de var kjempegode ! Og ganske grei å lage også.

Passer fint enten som siderett, eller som snacks eller tapasrett, gjerne med en rømmedip til :)

Squash polpette
til ca 40 små boller

2 ss olivenolje
3 medium grønne squash, revet
1 -2 hvitløkfedd, revet
skall av 1/2 sitron
1 egg
en nevet revet cheddarost ( eller annet litt sterk ost )
1 mozzarella ost, skjært i små terninger
50 gr pofiber
1 ss flatpersille, hakket
pepper / salt

  • Riv squashen og press ut så mye vann som mulig
  • Varm oljen i en panne og fres squash og hvitløk på medium varme i ca 10 min. Det skal ikke bli brunt, bare freses mykt og fjerne resten av fuktigheten. Avkjøles.
  • Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til en formbar masse.
  • Lag valnøttstore boller og sett dem på pakepapir på stekeplate.
  • Stekes i ca 15 min på 200 grader

De blir ganske lys gyldne, sjekk undersida slik at de ikke blir for stekt under.

Rømmedip
1 beger seterrømme
fersk gressløk
1 hvitløk, revet
salt / pepper / spisskummen / urtesalt

Polpettene smaker best varme / lune :)

Jeg tenkte at det kanskje også hadde vært godt å blande små terninger av stekt bacon eller spekeskinke i :)


#2

Tiki sa for siden:

Høres spennende ut. Spises de primært som snaks?


#3

Ravna sa for siden:

Dette hørtes godt ut:D

Kan kanskje brukes når jeg skal servere fingermat til jentene :D


#4

Wonder woman sa for siden:

Dette må prøves! Ideen med bacon likte jeg:)


#5

SusanG sa for siden:

Hva er pofiber?

Høres godt ut, kansje godt med noe sterkt i også som feks litt hakket chili pepper. :)


#6

Furine sa for siden:

Pofiber kan brukast på same måte som fiberhusk, resultat i brødbakst er litt tørrare kjensle, om det gir meining...


#7

IdaCaro sa for siden:

Jeg brukte dem som kveldssnack / fingermat når jeg hadde venninnebesøk :)

I original oppskrifta stod det brødsmuler, så jeg erstattet det med pofiber ( som er et lavkarbo potetfiber, brukes mye i glutenfritt bakst ) Du finner det blant glutenfri produktene i de fleste butikker.


#8

SusanG sa for siden:

Takk takk :)


#9

Ravna sa for siden:

Kan en bruke parmesan evnt en blanding av cheddar og parmesan ?
(jeg eeeeelsker parmesan:D )


#10

Mellon sa for siden:

Mmm, høres godt ut. Er det ikke et godt tips å bruke Tines sin ferdigrevet ost med blanding i, er litt lat, så kjøper ofte revet ost, selv om det er dyrt:o


#11

IdaCaro sa for siden:

Det kan du garantert :) digger parmesan sjæl jeg ;) men da bør du kanskje revurdere mengden siden parmesan smaker mer en cheddar, eller blande ostetypene :)

Dette meste er lov innen matlaging, og plutselig en dag finner du noe som bare smaker knall ! ( eller skikkelig vondt :P har prøvd det også......, den gangen jeg syntes det var en god idè å blande mais og kirsebær.... eehmmm, kan umulig vært sinnsfrisk i det øyeblikket )


#12

Lulla84 sa for siden:

Hvordan river du squashen ? Rives den sånn at det nesten blir litt sånn grøt aktig ? Eller river du den som når man river ost ?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.