Imp sa for siden:
Skogen BUGNER av sopp nå dere, og her jeg bor er det voldsomt mye trompetsopp. Man kan plukke flere frysere fulle bare man har tid..
Denne gryta lagde jeg forrige dagen, og den ble utrolig god!
Masse sopp (jeg hadde ca 1,5 liter trompetsopp)
Fløte, ca 2-3 dl
Svinefilet
Løk
Fryste erter
Buljonterning
Soppen stekes i godt med smør, krydre med salt og pepper. Sprøstek den om du har tålmodighet, hvis ikke bare stek den godt. Ha den i en stor jerngryte. Ha i litt fløte og kok opp, la småkoke mens du holder på med det andre.
Del svinefilet (ca 500 g) i strimler, og stek den godt. Ha i gryta.
Hakk løken og stek den. Ha den i en bolle.
Kok ut pannen med vann og buljonterning. Når det er 1-2 dl væske igjen, heller du det i gryta. Hvis du har tid, kan gryta få stå og godgjøre seg litt. Ha i ertene og løken fem min før servering. Velbekomme!